به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نشریه آمریکایی «فارن پالیسی» روز جمعه گزارش داد در جریان سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به نیویورک برای شرکت در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دولت آمریکا اجابت درخواست وی برای عیادت از «مجید تخت روانچی» نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد را به آزادسازی یکی از شهروندان آمریکایی زندانی در ایران منوط کرده است.
بر اساس گزارش فارن پالیسی، محمدجواد ظریف و هیئت همراه قصد داشتهاند از مجید تخت روانچی که در بیمارستانی خارج از محدوده مجاز برای تردد آنها در نیویورک بستری است، عیادت کنند، اما دولت آمریکا درخواست ظریف برای صدور مجوز خروج از محدوده تعیینشده را نپذیرفته و اعلام کرده است در صورتی مجوز صادر خواهد شد که ایران یکی از زندانیان آمریکایی را آزاد کند.
یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا در این خصوص به فارن پالیسی گفته است: «ظریف وزیر امور خارجه ایران میخواست از یکی از همکاران خود که در بیمارستان بستری است و مراقبتهایی در کلاس جهانی دریافت میکند، دیدار کند. ایران سالهاست که چندین شهروند آمریکایی را به غلط زندانی کرده و خانوادهها و دوستان این افراد از اینکه نمیتوانند آزادانه آنها را ملاقات کنند، عذاب میکشند. ما به هیئت ایرانی اطلاع دادیم که اگر ایران یک شهروند آمریکایی را آزاد کند، مجوز سفر آنها [به خارج از محدوده] صادر خواهد شد.»
دولت آمریکا پیش از سفر محمدجواد ظریف و رئیسجمهور حسن روحانی به این کشور برای شرکت در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز در اقدامی غیرقانونی از صدور روادید برای آنها خودداری میکرد و کار به جایی رسید که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد از دولت آمریکا خواست که برای هیئت ایرانی روادید صادر کند.
تنشها بین ایران و آمریکا پس از خروج دولت ترامپ از برجام و بازگشت تحریمهای یکجانبه علیه ایران به اوج رسیده و دولت آمریکا حتی واقع شدن مقر اصلی سازمان ملل متحد در خاک خود را نیز به ابزاری برای اعمال فشار بر ایران تبدیل کرده است.
حسن روحانی رئیسجمهور ایران روز پنجشنبه در نشست خبری خود در نیویورک از سوءاستفاده آمریکا از سازمان ملل متحد انتقاد کرد و با بیان اینکه سفر مقامات دولتها به سازمان ملل با سفر مردم عادی متفاوت است، اظهار داشت: «بسیاری از کشورها بهویژه مسئولان کشورهای جهان سوم و همسایگان آمریکا بهخصوص مکزیک با مشکل ورود به سازمان ملل روبهرو هستند.»
وی درباره تغییر مکان سازمان ملل به کشور دیگر خاطرنشان کرد: «اگر تصمیمی در این مورد اتخاذ شود، ایران موافق است و به آن رأی مثبت میدهد، سازمان ملل میتواند به مکانی امنتر و بهتر منتقل شود که مسئولان آن کشور سعهصدر داشته باشند و تنگنظر نباشند.»