سخنگوی دولت در خصوص آمار ارائه شده پیرامون نرخ اشتغال گفت: براساس گزارش سازمان برنامه و بودجه آمار بیماری مزمن بیکاری انتقال یافته از سالهای گذشته نیز کاهش یافته است.
علی ربیعی، سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو در خصوص بیان جزئیات آمار اشتغال که در تابستان ۹۸ منتشر شد، گفت: در بخشهای تولید مولد رویش داشتیم که شواهد تامین اجتماعی هم این آمار را تایید میکند.
وی افزود: خالص اشتغال ایجاد شده در روستا افزایش یافته و در یک سال اخیر ۸۴۴ هزار شغل ایجاد شده است. این در حالیست که نرخ مشارکت نیز رو به افزایش است.
ربیعی با بیان اینکه این آمار به دلیل وجود بیکاری نهفته چندان برای مردم ملموس نیست، گفت: ما بیکاری نهفته داشتیم. بیش از سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر سالها بیکاری را تحمل کردند که بسیاری از آنها بچههای دهه ۶۰ بودند.
سخنگوی دولت ادامه داد: این افراد علی رغم ورود به دانشگاه، با چهار الی پنج سال تاخیر وارد بازار کار شدند. ما نوعی بیکاری انتقال یافته از دورههای قبل داریم به همین دلیل افزایش نرخ اشتغال چندان ملموس نبوده است.
وی با اشاره به اینکه نیاز اشتغالی کشور با توجه به پنجرههای جمعیتی سالانه بیش از یک میلیون است، یادآور شد: این آمار درستی است. پنجره جمعیتی و بیماری بیکاری مزمن که از سالهای پیش تسری پیدا کرده کار را مشکل کرده اما دولت مترصد ایجاد اشتغال است.
ربیعی با اشاره به گزارش روز گذشته نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص آمار بیکاری به دولت گفت: براساس این گزارش برای اولین بار آمار بیکاران مزمن تسری پیدا کرده به سالهای بعد نیز کاسته شده و این اتفاق، اتفاق مبارکی است.
سخنگوی دولت گریزی به مسئله تحریم و نقش آن در موضوع اشتغال زد و گفت: اساسا نسبت بین تحریم و ریزش نیرو نسبت قابل توجهی است، اما تحریمها فرصتهای شغلی را نیز برای بخشهایی که در گذشته مورد توجه نبودند، فراهم کرده است.
وی ادامه داد: به نظر میرسد سیاست کاهش واردات نیز بر اشتغال موثر بوده، چون اساسا سیاستی که ما در کاهش واردات داشتیم جدای از اینکه برخی از صنایع ما را دچار مشکل کرد برخی دیگر بازار داخلی پیدا کردند.
ربیعی با اشاره به آثار تورم بر زندگی مردم و اینکه دولت به دنبال راه حل برای افزایش قدرت خرید مردم است، گفت: این اتفاق برای برخی فروشندگان آثار مثبتی داشت البته دولت در این میان به فکر افزایش قدرت خرید مردم نیز است.