رئیس سازمان ملی استاندارد از ابلاغ مصوبه اخیر دولت برای تدوین استانداردهای ملی رمز ارزها و اینترنت اشیا خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نیره پیروزبخت در مراسم روز جهانی استاندارد با بیان اینکه تدوین استانداردهای ملی رمز ارزها، حوزه اینترنت اشیا و دستگاههای مسیریاب اخیرا از سوی دولت به سازمان استاندارد ابلاغ شده است، اظهار داشت: دو هفته پیش در اجلاس سازمان جهانی استاندارد سؤالی را از کشورهای عضو ایزو مطرح کردم و آن سؤال این بود که کدام کشورها دارای راهبرد در رابطه با هوشمندسازی و اینترنت اشیا هستند. در آن اجلاس با افتخار اعلام کردیم که ایران بر اساس مصوبه دولت به این مسئله ورود پیدا کرده و استانداردهای مربوط به آن در حال تدوین است.
وی مصوبات مربوط به مدیریت پسماند، استانداردهای مرتبط با حوادث و بحرانهای طبیعی و غیرطبیعی و همچنین راه اندازی آزمایشگاه رفتار مواد در بحرانها را از جمله موارد تصویب شده در دولت عنوان کرد و افزود: مجلس نیز مصوباتی برای سازمان استاندارد داشته که از جمله میتوان به قانون تقویت نظام استاندارد، عضویت ایران در مؤسسه استاندارد کشورهای عضو اکو، عضویت سازمان استاندارد در موسسه اسمیک و همچنین عضویت ایران در مؤسسه اندازه شناسی کشورهای آسیا و اقیانوسیه از آن جمله است.
رئیس سازمان ملی استاندارد در ادامه با اشاره به نام گذاری امسال به عنوان سال رونق تولید گفت: سازمان ملی استاندارد سیاستهای خود را طوری تغییر داده که با توقعات و انتظارات رهبری و مردم پیش رود.
* کاهش هزینه تولید با اجرای استانداردها
وی با اشاره به نقش استانداردها در کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری اظهار داشت: اجرای استانداردها، کاهش ضایعات و بهبود تولید را به همراه دارد و شاهد کاهش هزینههای تولید از طریق پایین آمدن قیمت تمام شده محصولات خواهیم بود.
پیروزبخت با بیان اینکه استانداردها قابلیت انطباق بهتر محصولات با مقررات فنی و همچنین افزایش اعتماد مشتری به سلامت و ایمنی محصولات را به همراه خواهد داشت، افزود: در حال حاضر ۲۵ هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی تحت پوشش سازمان استاندارد هستند و تاکنون ۲۸ هزار و ۲۰۰ پروانه استاندارد اجباری در کشور صادر شده است.
به گفته وی تاکنون ۲ هزار مورد معاینه فنی موتورخانههای دستگاههای اجرایی صورت گرفته و هزار و ۷۶۰ شهر بازی و ۱۹ تله کابین مورد بازرسی سازمان ملی استاندارد قرار گرفته است.
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه تاکنون ۳۳ هزار و ۵۰۰ استاندارد در ایران تدوین شده است، گفت: ۱۴ هزار و ۸۰۰ استاندارد در مدت فعالیت دو دولت اخیر تدوین شده که یک سوم کل استانداردهای تدوین شده کشور را شامل میشود.
پیروزبخت با اشاره به تشکیل ستاد مقابله با تحریمها در این سازمان گفت: تاکنون ۴۲ گواهی استاندارد حلال و ۴۱ گواهی انطباق محصولات دانش بنیان با استانداردها صادر شده است و در حال حاضر ایران بعد از چین و ژاپن رتبه سوم آسیا را به طور مشترک با کره جنوبی دارا است.
وی ادامه داد: تا سال ۲۰۲۰ یکی از ۱۵ صندلی هیأت مدیره فنی ایزو به ایران تعلق دارد.