هر که پولش بیشتر، آموزشش بهتر!
آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۸۴۰۸
یادداشت دانشجویی |

هر که پولش بیشتر، آموزشش بهتر!

امروز نظام آموزشی به شکل و نقطه‌ای رسیده که استعدادکُش شده و این ثروت است که علم و دانش را توزیع می‌کند.

هر که پولش بیشتر، آموزشش بهتر!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- ایاز سپهری؛* انقلاب اسلامی ایران بر مبنای آرمان‌های خدشه ناپذیری استوار و سوار است که از مهم‌ترین آن‌ها عدالت است و به فرموده رهبر انقلاب «مشروعیت من و شما وابسته به مبارزه با فساد، تبعیض و نیز عدالت‌خواهی است. این، پایه‌ی مشروعیت ماست».

انقلاب خمینی کبیر راه سومی برای عدالت حقیقی و راستن در بین دو طریقت کمونیستی و لیبرالیستی بود.

عدالت و مطالبه آن، در حوزه‌های مختلف از کارکرد‌های اصیل تشکل‌های دانشجویی است. مطالبه ارزش اصیلی مانند عدالت و بسط در حوزه‌های مختلف نیاز به مطالبه تخصصی و دقیق دارد.

یکی از مصادیق مهم عدالت، در حوزه آموزش است. طبق اصل سی‌ام قانون اساسی و اصل نوزدهم، مردم ایران از هر قوم و قبیله‌ای که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند این‌ها سبب امتیاز نیست؛ لذا دولت موظف است وسایل آموزش و پروش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم آورد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد. در حقیقت بنای انقلاب بر زدودن سایه تبعیض از سر مردم و همچنین ضریب دادن و پررنگ کردن قشر مستضعف در تصمیمات کشوری بوده است.

به واسطه سیاست گذاری غلط در این حوزه، رفته رفته آموزش به کالای لوکس و مختص قدرت سالاران تبدیل شده است. هر که پولش بیشتر، آموزشش بهتر! امروز نظام آموزشی به شکل و نقطه‌ای رسیده که استعداد کُش گشته و این ثروت است که علم و دانش را توزیع می‌کند.

اختصاص بیشترین رتبه‌های برتر کنکور به دانش آموزان تهرانی نتیجه ساختار ناعادلانه آموزشی در کشور است؛ تزریق کردن امکانات و خدمات آموزشی در تهران و پس از آن به سایر شهر‌های بزرگ، روندی معیوب و نگران کننده است و این روند آینده‌ای خطرناک برای نظام، متصور می‌سازد و در سال‌های آینده، طبقه مرفه با مدرک بالا تولید می‌شود که مقدرات انقلاب را در همه شئون بدون کمترین استعداد و تعهد زیر یَد قدرت خود گرفته اند.

برای نیل به جامعه عدالت‌محور، نخستین و مهم‌ترین گام، استقرار و نهادینه‌سازی عدالت در آموزش‌وپرورش است. نظام تعلیم و تربیت ناعادلانه و آموزش و پرورش دور از عدالت، نتیجه‌ای جز جامعه‌ای دور از عدالت و افزایش شکاف طبقاتی نخواهد داشت.

امروز، این باند‌های کنکور و کنکورپروری با وجود اظهر من شمس بودن مضررات کنکورگرایی، اجازه حذف این ذائده اضافی را نمی‌دهد.

این رویه غلطی که در کشور رخ داده باعث شده، عده‌ای بواسطه اتصاف و تصوف به کانون‌های قدرت و ثروت، علم را خرید و فروش کنند. بهتر است، تصمیم گیران و تصمیم سازان نظام به هوش باشند و اجازه ندهند عده‌ای کارتال و مرفه بی درد، مقدرات انقلاب خمینی را بر دست گیرند.

امروز استعداد‌های حقیقی در کپر‌های ایذه و مدارس نمو و مرطوب شادگان و هویزه و بُستان در حال خاک خوردن هستند. شهیدان احمدی روشن و شهریاری‌ها نه در مدارس لاکچری تست زنی بلکه در فرایند عادلانه و از دل مدارس عادی افتخارآفرین شدند.

ایاز سپهری- دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
پربازدیدترین آخرین اخبار