آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۵۷۸۰
یادداشت دانشجویی |

راه‌های تحقق و رسیدن به عدالت چیست؟

عدالت به معنای واقعی کلمه آن است که هر چیزی در جای خودش باشد؛ یعنی دادن حقوق هر صاحب حق و رعایت مساوات بین افرادی که استعداد و استحقاق مساوی دارند.

// راه‌های تحقق و رسیدن به عدالت چیست؟

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- محمدحسین شاهسنایی؛* عدالت‌خواهی، اول باید ببینیم که منظور ما از عدالت چیست؟ و دوم اینکه راه‌های تحقق و رسیدن به عدالت چیست؟ تا بتوانیم عدالت‌خواهی خوبی داشته باشیم.

عدالت در لغت به معنای دادگری و انصاف است. عدالت اجتماعی، عدالتی است که همه افراد جامعه از آن برخوردار باشند. حق در مقابل ظلم و به معنای احقاق آن.

عدالت به معنای واقعی کلمه آن است که هر چیزی در جای خودش باشد یعنی دادن حقوق هر صاحب حق و رعایت مساوات بین افرادی که استعداد و استحقاق مساوی دارند و تناسب بین اجزای یک سیستم را حفظ کنیم.

برای رسیدن به عدالت در گام اول باید کسانی که مجری عدالت هستند خود عادل باشند. مگر ممکن است کسی که خود بویی از عدالت نبرده است منادی آن در جامعه شود؟

گام دوم، برخورد با عدالت گریزانی است که تا پول، مقام، پست و جایگاه خود را در خطر می‌بینند و عدالت را زیر پا له می‌کنند.

گام سوم، نظارت بر عدم جریان عدالت در جامعه است و گام چهارم، قانون‌گرایی در مطالبه گری است که مشکل اصلی مطالبه گران انقلابی است و گاهی اوقات با عدم رعایت قانون در مطالبه گری، خود را به دردسر می‌اندازند. شاید بار‌ها شنیده باشید که فلان خبرنگار یا فعال مجازی عدالتخواه به خاطر مطالبه گری که انجام داده است به ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است. اصل مطالبه گری ایرادی نداشت، ولی شاید در نحوه انجام آن مشکلاتی ایجاد شده است.

انقلاب باید هوشیار باشد که دشمنان انقلاب اسلامی آرام نمی‌نشیند و از هر حربه که می‌توانند استفاده می‌کنند تا ما را از پای بیندازند. حال اگر ما این ضعف مان را برطرف کنیم و آگاهانه به دور از هرگونه هوچی گری و سیاه نمایی با رعایت قانون در مطالبه گریمان، بپردازیم هیچ‌کس در برابر این طوفان عدالت خواهی دوام نخواهد آورد.

محمدحسین شاهسنایی- معاون هماهنگ کننده بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار