به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کیوان کاشفی با اشاره به اینکه ایران رایزن اقتصادی در سوریه ندارد اظهار داشت: گاهی سفارتخانهها در دمشق و حلب این کار را به عهده دارند و بخشی را نیز نیروهای ستاد روابط اقتصادی ایران و سوریه انجام میدهند.
وی افزود: خلأ نبود رایزن اقتصادی به طور کامل احساس میشود و این موضوع به سازمان توسعه تجارت پیشنهاد داده شده است و حتی پیشنهاد داده شده که هزینههای استقرار رایزن اقتصادی را اتاق بازرگانی به عهده میگیرد.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه رایزن اقتصادی از نظر اداری و ساختاری باید زیر نظر سازمان توسعه تجارت باشد عنوان کرد: امید داریم سریعتر حداقل یک رایزن در حلب و یک نفر در دمشق حضور داشته باشند.
کاشفی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای عربی در تلاش برای ارتباط اقتصادی قوی با سوریه هستند گفت: در چند ماه اخیر امارات متحده از تیم اقتصادی سوریه دعوت کرده بود و روسیه که سطح تبادلات سیاسی بالایی دارد و یکی از حامیان دولت سوریه بوده نیز در زمینه اقتصادی بسیار قوی وارد شدهاند.
وی بیان کرد: با توجه به اختلافاتی که بین دو کشور ترکیه و سوریه وجود داشته از نظر سیاسی نه اما از نظر اقتصادی همیشه شرکتهای ترک فعال و قوی بودهاند و اکنون نیز در سوریه مشغول هستند.
کاشفی افزود: به نظر میرسد چنانچه بخش خصوصی تقویت شود و عمق مسائل سیاسی به بخشهای اقتصادی کمک کند میتوان به راحتی با تمام این کشورها رقابت کرد و قویتر از آنها نیز ظاهر شد.