به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حسن روحانی، عصر امروز (جمعه ۳ آبان) در حاشیه اجلاس سران غیرمتعهدها به نخست وزیر مالزی گفت: همواره تلاشهای شما برای توسعه مالزی مورد تحسین نخبگان و از جمله در ایران بوده است.
وی با بیان اینکه توسعه روابط اقتصادی تهران ـ کوالالامپور به نفع دو ملت و دو دولت است، اظهارداشت: باید سازوکارهای جدیدی برای توسعه بیش از پیش همکاریهای همه جانبه مشترک ایجاد کنیم.
رئیسجمهور گفت: ایران علاقهمند است با مالزی تجربه موفق تعرفههای ترجیحی را برای توسعه روابط مشترک تجاری، تکرار کند. همچنین سرمایهگذاری متقابل هم میبایست در دستور کار توسعه روابط اقتصادی ایران و مالزی قرار بگیرد.
روحانی با بیان اینکه فشار آمریکا نباید ملتهای بزرگ از جمله ایران و مالزی را تسلیم کند، افزود: ایران در یکسال گذشته بعلت فشار آمریکا، مشکلاتی را متحمل شد، اما با برنامهریزی و مقاومت مردم از این مرحله با موفقیت عبور کرده ایم و رشد مثبت شاخصهای اقتصادی، بیانگر این واقعیت است.
رئیس جمهور اظهارداشت: مردم ما با مقاومت خود، به خوبی نشان دادند که در برابر فشار آمریکا تسلیم نمیشوند.
روحانی با اشاره به اینکه ایران علاقمند است روابط دانشگاهی و تکنولوژیک خود را با کشور مالزی توسعه دهد، گفت: دو کشور در حوزههای مختلف پیشرفتهای خوبی داشتهاند و میتوانند با انتقال تجربه یکدیگر را یاری دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه همه ما عضو امت اسلام هستیم و هیچ فرقی میان مذاهب اسلامی نیست، تصریح کرد: نباید مذاهب گوناگون در جهان اسلام، باعث اختلاف شوند و ما باید در برابر دشمنان مشترک با یکدیگر متحد باشیم.
نخستوزیر مالزی نیز در این دیدار با بیان اینکه «همواره خودم را به عنوان دوست ایران میدانم و پیشرفتهای ایران در حوزه فناوریهای نو و علوم، برای من شگفتآور و در عین حال خوشحال کننده است»، گفت: تحریمهای آمریکا فقط علیه ایران نیست بلکه علیه دیگر کشورها از جمله مالزی نیز هست و ما باید به دنبال اجرای ترتیبانی برای توسعه همکاریهای مشترک باشیم.
ماهاتیر محمد با بیان اینکه «من تواناییهای تکنولوژیک و علمی ایران و پیشرفت کشور شما را تحسین میکنم»، تصریح کرد: مالزی تحت تأثیر مقاومت دولت و ملت ایران در برابر فشارهای آمریکا قرار گرفته چرا که شما به خوبی توانستید از فشارهای آمریکا رهایی یابید و این مقاومت ستودنی است.
وی افزود: مالزی و ایران به عنوان دو کشور مسلمان میتوانند با استفاده از ظرفیتهای علمی و اقتصادی خود به پیشرفتهای بزرگی برسند و موجب پیشرفت مسلمانان نیز بشوند.