دبیر کل سازمان ملل متحد اعلام کرد: شهرها بیش از دو سوم انرژی جهان را مصرف میکنند و منبع اشاعه بیش از ۷۰ درصد دیاکسیدکربن دنیا هستند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی شهرها، ۳۱ اکتبر ۲۰۱۹ برابر با ۹ آبان ماه جاری گفت: شهرها بیش از دو سوم انرژی جهان را مصرف میکنند و منبع اشاعه بیش از ۷۰ درصد دیاکسیدکربن دنیا هستند.
متن کامل پیام آنتونیو گوترش به شرح زیر است:
«هم اکنون بیش از نیمی از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی میکنند که این رقم تا ۲۰۵۰ به دو سوم خواهد رسید. بخش اعظمی از آنچه که برای اسکان دادن و خدمترسانی به این جمعیت روزافزون مناطق شهری نیاز است هنوز ساخته نشده و حتی شهرهای جدیدی نیز باید ساخته شوند. این امر فرصتهای بزرگی را برای توسعه و اجرای راهحلهایی را فراهم میکند که میتوان از آنها برای حل بحران اقلیمی استفاده کرد و راه را برای ایجاد آینده پایدار هموار ساخت.
شهرها بیش از دو سوم انرژی جهان را مصرف میکنند و منبع اشاعه بیش از ۷۰ درصد دیاکسیدکربن دنیا هستند. تصمیمهایی که برای زیرساختهای شهری در خصوص برنامهریزی شهری، بهرهوری انرژی، تولید و انتقال نیرو در دهههای آینده گرفته میشوند، تأثیرات قاطعی بر منحنی انتشار گازهای سمی خواهند داشت. در حقیقت شهرها مکانی هستند که نبرد تغییرات اقلیمی در آنها به گونهای گسترده با برد یا باخت روبرو میشود.
اما علاوه بر تأثیرات بسیار زیاد شهرها بر اقلیم، آنها همچنین بیش از ۸۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهانی را تولید میکنند و به عنوان مراکز آموزش و کارآفرینی، قطب نوآوری و خلاقیت با رهبری عمدتاً جوانان محسوب میشوند.
بسیاری از مسائل مورد نیاز برای انتقال به آینده پایدار و پاک از جمله حمل و نقل عمومی برقی، انرژیهای تجدیدپذیر و مدیریت بهینه پسماند در حال حاضر در دسترس هستند. شهرها در سراسر دنیا در حال تبدیل این امر به واقعیت هستند. دیدن این تحقق بخشی بسیار دلگرمکننده است، اما نیاز داریم که این چشمانداز به یک هنجار جدید تبدیل شود. اکنون زمان اقدامات بلند پروازانه است.
روز جهانی شهرها در پایان ماه «اکتبر شهری» واقع است، ماهی که برای بالا بردن سطح آگاهی در خصوص چالشهای شهری، موفقیتها و پایداری اختصاص داده شده است. همچنان که به پایان این دوره میرسیم، بیایید برای پذیرفتن نوآوری متعهد شویم تا ضامن زندگی بهتری برای نسلهای آینده شویم و مسیری را برای توسعه شهری پایدار، جامع و مفید برای همه ترسیم کنیم.»