سردار جلالی گفت: ما نیاز داریم رادارهای تشخیص دفاع زیستی را ارتقا دهیم که این رادارها آزمایشگاه تخصصی تشخیصی در حوزه دام، گیاه و انسان هستند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی سازمان پدافند غیرعامل کشور، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در نشست تخصصی پدافند زیستی که در مرکز آموزش عالی امام خمینی کرج برگزار شد، در بخش نخست سخنان خود به موضوع گرامیداشت ۱۳ آبان روز دانش آموز و استکبارستیزی پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی در گام دوم خود، استکبارستیزی را در صدر اهداف و برنامههایش قرار داده است و به امید خدا این مبارزه با توان جوانان و نوجوانان دهههای چهارم و پنجم انقلاب به نفع ملتهای مستقل جهان ادامه خواهد داشت و پیروزی بسیار نزدیک است.
وی با اشاره به اینکه پدافند غیرعامل در شرایط کنونی و با توجه به توسعه علم و فناوری وارد حوزه و قلمروهای جدیدی شده است، گفت: پدافند زیستی یکی از عرصههای نوینی است که پدافند غیرعامل در آن الگوهای دفاع در برابر تهدیدات نوین را پیگیری میکند.
سردار جلالی با تاکید بر اینکه بیاثرسازی تهدیدات و به حداقل رساندن آسیب پذیریها از اولویتها و اهداف پدافند غیرعامل است، گفت: ما دو دسته تهدید؛ یکی طبیعی و دیگری انسانساز داریم که قلمرو فعالیت سازمان پدافند غیرعامل کشور، مهار و مقابله با تهدیدات عامدانه و انسانساز است که از تهدیدات طبیعی پیچیدهتر است چرا که ذات آن علمی، متغیر و فناورانه است.
در ذات بسیاری از فناوریها تهدیدات نهفته وجود دارد
وی با تاکید بر اینکه در ذات بسیاری از فناوریها تهدیدات نهفته وجود دارد، گفت: پدافند غیرعامل با ارائه الزامات و رویهها تلاش دارد تا بستر بهرهبرداری مطمئن و فراگیر از فناوریها را پدید آورد.
سردار جلالی با بیان اینکه ما در پدافند زیستی یک اولویت به نام تامین امنیت غذایی داریم گفت: دشمن در تلاش است تا این امنیت غذایی را برهم بزند که خوشبختانه تلاشهای آنها ناکام مانده است و امروز کشور ما در حوزه امنیت غذایی وضعیت مطلوبی دارد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: دشمن در حوزه تهدیدات، اهداف پنهانی دارد بر این مبنا ما باید در حوزه پدافند زیستی توانمندی رصد و تشخیص خود را ارتقا دهیم تا بتوانیم با این اهداف پنهان مقابله کنیم.
دستکاری آمریکا در ویروس بیماری سارس
وی با تاکید بر اینکه در تهدیدات زیستی همیشه فاعل مجهول است، گفت: دستکاری انسان در ژنتیک میتواند موجودات زنده را به یک سلاح تبدیل کند. دستکاری آمریکا در ویروس بیماری سارس که تهدیدی علیه چینیها بود یکی از نمونههای اینگونه تهدیدات است.
سردار جلالی با بیان اینکه در دفاع زیستی باید بتوانیم تهدیدات در حوزه زیستی و عامل آن را شناسایی کنیم، افزود: ما نیاز داریم رادارهای تشخیص دفاع زیستی را ارتقا دهیم که این رادارها آزمایشگاه تخصصی تشخیصی در حوزه دام، گیاه و انسان هستند.
دشمن تلاش دارد تا الگوی مصرف و رضایتمندی در ایران را تغییر دهد
وی به موضوع دفاع از داراییهای زیستی کشور نیز اشاره کرد و گفت: مراکزی مانند بانک ذخایر ژنتیک گیاهی جزو داراییهای باارزش بالا به حساب میآیند و باید الزامات صیانت از آنها با دقت رعایت شود.
سردار جلالی با اشاره به اینکه دشمن تلاش دارد تا الگوی مصرف و رضایتمندی در ایران را تغییر دهد، ادامه داد: در حوزه زیستی و غذا نیز باید مراقب بود که سبکهای مصرف غذا به چه سمتی درحال تغییر است و چه نسبتی بین این تغییر سبک و افزایش واردات وجود دارد.
برخی با توجهیات اقتصادی بهدنبال تضعیف خودکفایی غذایی هستند
وی با تاکید بر اینکه برخی با توجهیات اقتصادی تلاش دارند تا خودکفایی غذایی را تضعیف کنند، افزود: اگر با این نگاه پیش میرفتیم امروز در صنایع دفاعی و موشکی در سطح کنونی نبودیم بنابراین برای تضمین امنیت اقلام راهبردی غذایی باید به سمت خودکفایی پیش ببریم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه در داستان جنگ ترکیبی دو سال اخیر آمریکاییها تلاش داشتند تا امنیت غذایی ایران را به مخاطره بیندازند، ادامه داد: خوشبختانه امروز دشمنان متوجه شدهاند که کشور توانایی اداره مردم و تامین امنیت غذایی را دارد.
نباید واردکننده و ناظر محصولات غذایی یکی باشد
سردار جلالی با تاکید بر اینکه در امنیت غذایی سه مولفه کمیت، کیفیت و حلیت دارای اهمیت است، گفت: نظارت بر کیفیت موادغذایی باید ارتقا پیدا کند چرا که برخی اخبار ناخوشایند در این زمینه به گوش میرسد. برخی تولیدات زراعی و دامی ما بهدلیل عدم رعایت استانداردهای سلامت، اجازه صادرات پیدا نکردهاند، اما همین محصولات در بازار داخلی کشور به راحتی توزیع میشود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه در مورد امنیت غذایی و واردات نیز گفت: نباید واردکننده و ناظر کنترل کیفیت محصولات غذایی یکی باشد و باید این دو مرجع از نظر حقوقی منفک شوند.