کد خبر:۸۰۴۲۸۷
احتمال آزادسازی صادرات و واردات شیر خشک با ارز نیمایی
دبیر انجمن صنایع لبنی ایران از احتمال آزادسازی صادرات و واردات شیرخشک با ارز نیمایی و افزایش عوارض گمرکی برای صادرات خامه از کشور خبر داد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی ایران در مورد احتمال آزاد سازی واردات و صادرات شیرخشک از کشور اظهار کرد: از آنجایی که تاکنون واردات و صادرات شیرخشک در کشور ممنوع بوده است احتمال این موضوع وجود دارد که صادرات و واردات این فرآورده آزاد شده و با ارز نیمایی و همچنین تعرفه گمرکی ۴% صورت گیرد.
وی در ادامه درخصوص شیرخام گفت: از آنجایی که شیر خام اکنون بین ۲۷۵۰ تا ۲۹۰۰ تومان و متفاوت از قیمت مصوب تنظیم بازار با قیمت ۲۳۹۰ تومان به کارخانجات تولیدی به فروش میرسد؛ برخی تولید کنندگان فرآوردههای لبنی که از خریدن شیرخام با نرخ بالاتر از نرخ مصوب امتناع میکنند دچار کمبود شیرخام کافی در خط تولید خود هستند، برخی دیگر از کارخانهها نیز به دلیل وجود طرح توسعه و افزایش ظرفیتهای خود از شیرخام کافی برخوردار نیستند.
دبیر انجمن صنایع لبنی ایران ادامه داد: دامداران از عرضه کافی شیرخام خود به برخی از کارخانههای لبنی خودداری و شیرخام خود را به تولیدکنندگان شیرخشک کشور میفروشند تا واحدهای لبنی را متقاعد به افزایش قیمت خرید شیرخام نمایند.
باکری در ادامه گفت: با وجود این که ما سالیانه در حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار تن کره وارد کشور میکنیم، اما صادرات خامه در کشور تعادل بین عرضه و تقاضای چربی را برهم میزند.
وی اظهار داشت: در این خصوص تدبیری اندیشیده شده است تا جهت جلوگیری بی رویه از صادرات خامه، لاجرم افزایش قیمت شیر خام و فرآورده لبنی و همچنین ایجاد تعادل لازم بین عرضه و تقاضا در بازار، عوارض گمرکی برای صادرات خامه فله و فریز شده ۶۰ درصد در نظر گرفته شود. البته اجرای موارد فوق منوط تصویب در کارگروه تنظیم بازار کشور میباشد.
وی در ادامه درخصوص شیرخام گفت: از آنجایی که شیر خام اکنون بین ۲۷۵۰ تا ۲۹۰۰ تومان و متفاوت از قیمت مصوب تنظیم بازار با قیمت ۲۳۹۰ تومان به کارخانجات تولیدی به فروش میرسد؛ برخی تولید کنندگان فرآوردههای لبنی که از خریدن شیرخام با نرخ بالاتر از نرخ مصوب امتناع میکنند دچار کمبود شیرخام کافی در خط تولید خود هستند، برخی دیگر از کارخانهها نیز به دلیل وجود طرح توسعه و افزایش ظرفیتهای خود از شیرخام کافی برخوردار نیستند.
دبیر انجمن صنایع لبنی ایران ادامه داد: دامداران از عرضه کافی شیرخام خود به برخی از کارخانههای لبنی خودداری و شیرخام خود را به تولیدکنندگان شیرخشک کشور میفروشند تا واحدهای لبنی را متقاعد به افزایش قیمت خرید شیرخام نمایند.
باکری در ادامه گفت: با وجود این که ما سالیانه در حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار تن کره وارد کشور میکنیم، اما صادرات خامه در کشور تعادل بین عرضه و تقاضای چربی را برهم میزند.
وی اظهار داشت: در این خصوص تدبیری اندیشیده شده است تا جهت جلوگیری بی رویه از صادرات خامه، لاجرم افزایش قیمت شیر خام و فرآورده لبنی و همچنین ایجاد تعادل لازم بین عرضه و تقاضا در بازار، عوارض گمرکی برای صادرات خامه فله و فریز شده ۶۰ درصد در نظر گرفته شود. البته اجرای موارد فوق منوط تصویب در کارگروه تنظیم بازار کشور میباشد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.