آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۴۴۱۳

برنامه آمریکا برای ایجاد یک شبه دولت در شرق «فراتِ» سوریه

وزیر خارجه روسیه در سخنانی از قصد آمریکا برای ایجاد یک شبه دولت در منطقه شرق فرات سوریه خبر داد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در جریان کنفرانس صلح پاریس با اشاره به اقدامات آمریکا در شمال سوریه، اظهار کرد: آن‌ها (آمریکایی‌ها) برای ایجاد یک منطقه شبه دولت شرق فرات دست به هر اقدامی می‌زنند.

وی افزود: در همین راستا، آمریکایی‌ها خواستار سرمایه‌گذاری گسترده کشور‌های حوزه خلیج (فارس) برای ایجاد "دولت خودمختار" توسط نیرو‌های سوریه دموکراتیک، کردها، یگان‌های مدافع خلق و دیگران هستند. آن‌ها همچنین قصد جدا کردن این منطقه از سوریه و تسلط بر میادین نفتی آن را دارند.

لاوروف در ادامه گفت: پیش از آغاز روند آستانه در پایان سال ۲۰۱۵ هیچگونه گفت‌وگویی میان دولت سوریه و اپوزیسیون واقعی وجود نداشت، زیرا در آن زمان تنها اپوزیسیونی که مورد توجه غرب بود، متشکل از مهاجرانی بودند که در استانبول، ریاض، اروپا و آمریکا زندگی می‌کردند.

این مقام روس عنوان کرد: پیش از این و به طور مشخص در سال ۲۰۱۳ چیزی نمانده بود که برای حل و فصل منازعه در سوریه با آمریکا به تفاهم برسیم و توافقنامه‌ای که به همراه جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا آماده کردیم و دولت سوریه نیز آن را پذیرفت بر این مسأله تأکید داشت که نباید از نیرو‌های هوایی سوریه در جنگ استفاده شود و هرگونه عملیات هوایی آمریکا و روسیه باید با هماهنگی دو طرف انجام شود. به عبارت دیگر در این تفاهمنامه بر حق روسیه و آمریکا برای وتوی تحرکات و اقدامات طرف مقابل تأکید شده بود و تنها شرط اجرایی شدن این توافقنامه؛ تفاوت قائل شدن میان اپوزیسون و تروریست‌های جبهه النصره توسط آمریکا بود، اما واشنگتن این کار را نکرد و هیچگاه نخواهد کرد.

وزیر خارجه روسیه در ادامه با اشاره به تحولات اخیر لبنان نیز افزود: مسکو تلاش‌های سعد حریری، (نخست‌وزیر مستعفی لبنان) برای تشکیل دولت را تأیید و از آن حمایت می‌کند، اما ایده تشکیل دولت تکنوکرات یک مسأله غیر واقعی است.

علی‌رغم استعفای حریری، اما مسؤولان برجسته سیاسی و برخی از نمایندگان لبنان اخیرا اعلام کردند، روز‌های آینده در خصوص پذیرش یا عدم پذیرش سمت نخست وزیری سعد حریری در دولت جدید تعیین کننده خواهد بود و تقربیا گروه‌های سیاسی در مورد ضرورت نخست وزیری وی در دولت آتی توافق نظر دارند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار