کد خبر:۸۰۴۵۷۳

کاهشِ تقاضایِ نفتِ در جهان از سالِ ۲۰۲۵

آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد انتظار می رود رشد تقاضای نفت جهان از ۲۰۲۵ با بهبود کارایی سوخت و افزایش استفاده از خودروهای برقی کُند شود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد انتظار می‌رود رشد تقاضای نفت جهان از ۲۰۲۵ با بهبود کارایی سوخت و افزایش استفاده از خودرو‌های برقی کُند شود، ولی احتمال تحلیل رفتن آن در دو دهه بعدی کم است.

آژانس بین المللی انرژی که مقر آن در پاریس است، در مورد سیاست‌های انرژی به دولت‌های غربی مشاوره می‌دهد. این آژانس در دورنمای سالانه انرژی جهان تا ۲۰۴۰ اعلام کرد رشد تقاضا با وجود کندشدن در دهه ۲۰۳۰، همچنان ادامه خواهد داشت. سناریوی اصلی این آژانس برای تقاضای نفت افزایش روزانه حدود یک میلیون بشکه به صورت سالانه تا ۲۰۲۵ از ۹۷ میلیون بشکه در روز ۲۰۱۸ است.

پس از آن تقاضا به طور میانگین حدود ۰.۱ میلیون بشکه در روز به صورت سالانه در دهه ۲۰۳۰ افزایش می‌یابد تا به ۱۰۶ میلیون بشکه در روز در ۲۰۴۰ برسد.

آژانس بین المللی انرژی با اشاره به افزایش تقاضا از سوی بخش‌های کامیون داری، کشتیرانی، هوانوردی و پتروشیمی گفت: «پس از ۲۰۲۵ رشد تقاضای نفت به صورت اساسی کند می‌شود، ولی باعث به حداقل رسیدن مصرف نفت نخواهد شد».

ولی استفاده از نفت در خودرو‌های مسافری در اواخر دهه ۲۰۲۰ کاهش می‌یابد، چون رانندگان به خودرو‌های برقی روی می‌آورند.

آژانس بین‌المللی انرژی انتظار دارد تا ۲۰۴۰، ۳۳۰ میلیون خودروی برقی در جاده‌ها باشد این رقم بیش از ۳۰۰ میلیون خودرویی است که در دورنمای سال گذشته تخمین زده شده بود. این خودرو‌ها جایگزین استفاده از حدود ۴ میلیون بشکه نفت در روز می‌شوند. در پیش بینی قبلی، این مقدار ۳.۳ میلیون بشکه در روز گزارش شده بود.

بیشترین افزایش تولید نفت از سوی آمریکا خواهد بود که در حال حاضر بزرگترین تولید کننده نفت دنیاست. پس از آن هم عراق و برزیل بیشترین افزایش تولید را خواهند داشت.

پیش بینی می‌شود تولید نفت خام آمریکا در ۲۰۳۵ به ۱۱ میلیون بشکه در روز برسد. تولید نفت این کشور در ۲۰۱۸، ۶ میلیون بشکه در روز بود.

سهم تولید نفت اعضای اوپک به علاوه روسیه در بیشتر روز‌های دهه آینده تا ۴۷ درصد کاهش خواهد یافت که از دهه ۱۹۸۰ بی‌سابقه است.

گزارش آژانس بین المللی انرژی نشان می‌دهد قیمت نفت مورد نیاز برای متعادل کردن عرضه و تقاضا در این سناریو حدود ۹۰ دلار در هر بشکه در ۲۰۳۰ و ۱۰۳ دلار در هر بشکه در ۲۰۴۰ است.

این آژانس پیش بینی می‌کند رشد تقاضای انرژی تا ۲۰۴۰، ۲۵ درصد افزایش یابد و انرژی‌های تجدید پذیر نیمی از این افزایش را در اختیار داشته باشدند. سهم گاز هم ۳۵ درصد خواهد بود.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار