کارشناس مسائل آمریکا گفت: وضعیت اضطراری ملی علیه ایران مربوط به ۴۰ سال قبل است که شاید رسانههای آمریکایی که مسئله جدیدی برای مانور بر روی فشارهای علیه ایران ندارند، آن را بزرگ جلوه میدهند.
امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص تمدید یک ساله "وضعیت اضطراری ملی علیه ایران" توسط ترامپ و جوآفرینی رسانههای معاند در خصوص این اقدام گفت: وضعیت اضطراری ملی علیه ایران مسئلهای است که بعد از قضیه تسخیر سفارت آمریکا در تهران کلید خورد. براساس این فرمان صدور اسلحه و جنگ افزار به ایران ممنوع و واردات نفت ایران به آمریکا نیز متوقف شد.
وی افزود: همچنین حسابهای بانکی و اموال ملت ایران در آمریکا نیز غیرقابل دستیابی شد و براین اساس مجموعهای از محدودیتها بین ایران و آمریکا به وجود آمد.
ابوالفتح تصریح کرد: این مسئله شاید در سالهای ابتدایی اجرای این فرمان مشکل ساز بود چون ایران قبل از انقلاب به شدت وابسته به آمریکا بود و این شرایط میتوانست تاثیرگذار باشد اما تحولات بعدی به گونهای رقم خورد که تحریمهای بعدی آمریکا در طول این سالها به مراتب شدیدتر از مواردی بود که در این قانون وضع شده است.
ابوالفتح با اشاره به اینکه تحریمهای اولیه که پایه همه تحریم هاست در زمان کارتر تصویب شده و هر ساله صرفا تمدید میشود، گفت: شاید برای کسانی که خیلی اخبار مربوط به ایران و آمریکا را دنبال میکنند این تصور به وجود آید که آمریکاییها با تمدید این فرمان کار جدیدی انجام داده اند و یا تمدید این شرایط وضعیت را مشکلتر خواهد کرد اما چنین چیزی صحت ندارد و این موضوع مسئلهای است که سالها وجود داشته و ازاین به بعد هم وجود خواهد داشت.
این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: وجود این فرمان مسئلهای است که حتی مذاکرات هستهای نیز بنا نبود آن را ملغی کند و در دو سال اجرای برجام اوباما هر سال در موعد مقرر این فرمان را امضا میکرد.
وی با بیان اینکه مسائل مربوط به بحث هستهای، موشکی و تحریمهای حقوق بشری قدمت کمتری نسبت به این فرمان دارند، گفت: براین اساس تمدید سالانه این فرمان مسئله عادی و روتین است و تاثیری در شرایط تحریمی فعلی دشواری شرایط اقتصادی نخواهد داشت.
ابوالفتح ادامه داد: این تحریمها مربوط به ۴۰ سال قبل است که شاید رسانههای آمریکایی که مسئله جدیدی برای مانور بر روی فشارهای علیه ایران ندارند آن را بزرگ جلوه میدهند.
این کارشناس مسائل آمریکا یادآور شد: امروز از این تحریم، ۴۰ سال میگذرد. اقتصاد ایران به خوبی آموخته است که به آمریکا نفت نفروشد اما مسئله مربوط به یوترن (ممنوعیت استفاده از دلار آمریکا) نیز به همین فرمان که ۴۰ سال قبل توسط کارتر صادر شد برمی گردد و دسترسی ما به نظام بانکی آمریکا براساس این قانون ممکن است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: این مسئله موضوعی پایهای محسوب میشود اما تب و تاب خود را پشت سر گذاشته و اقتصاد ایران توانسته خود را با همه این شرایط وفق دهد. براین اساس تمدید این قانون تاثیری بر اقتصاد ایران نخواهد داشت و این تصور که امضای آن دلار را در بازار کشورمان بالا و پایین خواهد کرد، اشتباه است.