به گزارش گروه سياسي «شبكه خبر دانشجو»، به نقل از پايگاه اطلاعرساني خانه ملت، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي كه به منظور شركت در اجلاس بينالمجالس جهاني در ژنو به سر ميبرد، امروز با رؤساي مجالس سوئيس، ژاپن و پاكستان ديدار و گفتوگو كرد.
رئيس مجلس در ديدار با رئيس مجلس سوئيس با اشاره به روابط خوب دو كشور ايران و سوئيس، اظهار داشت: بيطرفي سوئيس كمك ميكند كه در مسائل منطقهاي و جهاني نگاه مثبتي به اين كشور وجود داشته باشد.
به گفته وي ايران قرارداد انتقال گاز از ايران به اروپا را پيگيري ميكنيم و زمينههاي همكاري در پروژههاي نفت و گاز بين دو كشور وجود دارد.
رئيس مجلس كشورمان بر ضرورت تقويت همكاريهاي فرهنگي بين دو كشور ايران و سوئيس تأكيد كرد و افزود: گفتوگوي اديان نيز امسال بين دو كشور در جريان است.
لاريجاني همچنين توضيحاتي را درخصوص تبادل سوخت هستهاي و فريبكاري آمريكا در ارسال نامه به برزيل و تركيه براي ميانجيگري ارائه كرد و يادآور شد: مسير صدور قطعنامه راه حل موضوع نيست ما به شدت طرفدار خلع سلاح هستهاي هستيم اما بايد در موضوع هستهاي حقوق ملت ايران محترم شمرده شود.
وي افزود: بعضي از قدرتها ميخواهند در محيط بينالملل سوءتفاهم ايجاد كنند؛ در حالي كه ايران به هيچ وجه به دنبال توليد سلاح هستهاي نيست.
وي ادامه داد: در منطقه ما شرايط پر التهابي وجود دارد و اروپاييها بايد اين شرايط منطقهاي را درك كنند.
لاريجاني با اشاره به مسئله تروريسم، اشغالگري و مواد مخدر، تصريح كرد: اينها مسائلي است كه در منطقه ما وجود دارد.
رئيس مجلس همچنين به جنايت رژيم صهيونيستي اشاره و تصريح كرد: اين رژيم اشغالگر مدام مهاجرتهاي اجباري را به مردم فلسطين تحميل ميكند.
«پاستال برادر ويس» رئيس مجلس ملي سوئيس نيز در اين ديدار ضمن اظهار خوشحالي از حضور ايران در اين كنفرانس و برگزاري موفقيتآميز كنفرانس جهاني رؤساي بينالمجالس، گفت: بيطرفي سوئيس و دموكراسي مستقيم، ستونهاي تاريخي سوئيس است.
وي افزود: تبادل فرهنگي بين ايران و سوئيس اهميت فراواني دارد و اين دو كشور ميتوانند درك بهتري از يكديگر داشته باشند، چون روابط دو جانبه براساس احترام متقابل است اگرچه ما در همه مسائل توافق نداريم ولي روابط ايران و سوئيس روابط حسنهاي است و سوئيس متعهد به تعاملات با ايران است.
رئيس مجلس سوئيس گفت: ما سعي كرديم به عنوان حافظ منافع آمريكا در ايران رضايت هر دو كشور ايران و آمريكا را تأمين كنيم.
ويس تأكيد كرد: ما خوشحاليم كه ايران در موضوع هستهاي به دنبال اهداف نظامي نيست.
رئيس مجلس ملي سوئيس گفت: ايجاد شفافيت به حل مشكلات كمك خواهد كرد و ما در موضوع هستهاي ايران به دنبال يافتن راه حل هستيم.
وي بر اهميت همكاري با آژانس بينالملي هستهاي، اظهار داشت: اعتماد متقابل مسئله مهمي است و شرايط منطقهاي خاورميانه به گونهاي است كه بدون توجه به آن هرنوع پيشنهادي بيفايده است.
علي لاريجاني در اين سفر همچنين با رئيس مجلس ژاپن نيز ديدار و گفتوگو كرد و در اين ديدار ضمن تشكر از مهماننوازي مجلس ژاپن در سفر اخير هيئت ايراني به اين كشور بر ضرورت تقويت روابط دو كشور ايران و ژاپن تأكيد كرد.
وي افزود: ما مذاكراتي را در ژاپن درخصوص مسئله اتمي داشتيم كه توافق تهران نمونهاي از تعامل مثبت ما است.
لاريجاني با اشاره به فريبكاري و عهدشكني آمريكا در ارسال نامه به تركيه و برزيل براي ميانجيگري گفت: ما طبق مذاكراتي كه در ژاپن داشتيم مسير همكاري با برزيل و تركيه را دنبال كرديم، همچنين پيرو اين مذاكرات براي كنترل مواد مخدر و پروژههاي عمراني در افغانستان آماده همكاري با ژاپن هستيم.
رئيس مجلس ژاپن نيز در اين ديدار ضمن ابراز تأثر از حادثه زاهدان و عرض تسليت به خانوادههاي آسيبديده، عنوان كرد: سفر هيئت پارلماني ايران به ژاپن سفر موفق و فرصت خوبي براي گفتوگو بين مسئولان دو كشور بود كه دنبال اين سفر پارلمانهاي دو كشور فعالتر شدند.
وي روابط دوجانبه بين ايران و ژاپن را خوب توصيف كرد و افزود: ما ميتوانيم اين رابطه را به سبك بهتري بهبود ببخشيم.
رئيس مجلس ژاپن خاطرنشان كرد: اميدوارم در مسئله هستهاي ايران شاهد پيشرفت باشيم.
وي از لاريجاني سؤال كرد كه آيا اين گفته رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس ايران مبني بر اينكه اگر سوخت رآكتور تحقيقاتي تهران تأمين شود ديگر نيازي به غنيسازي 20 درصدي نيست صحت دارد يا خير؟ كه لاريجاني پاسخ داد: اگر بيانيه تهران به طور كامل اجرا شود خيلي از اين مسائل قابل حل است؛ اما ما تأكيد داريم كه مسير قطعنامه بيفايده است.
رئيس مجلس ژاپن در خاتمه گفت: در موضوع افغانستان ژاپن آماده همكاري با ايران است.
رئيس مجلس در اين سفر با رئيس مجلس پاكستان ديدار كرد و با اشاره به روابط خوب دو كشور، گفت: روابط ايران و پاكستان بر اساس فرهنگ و دين مشترك شكل گرفته است.
وي افزود: ما به دنبال تكميل پروژه لوله گاز هستيم البته چالشهاي مشتركي نيز از جمله تروريسم داريم كه براي حل اين چالشها همكاريهاي پارلماني دو كشور بايد افزايش يابد.
رئيس مجلس پاكستان نيز در اين ديدار ضمن تسليت حادثه تروريستي زاهدان، گفت: ما اين اقدام تروريستي را به اشد وجه محكوم ميكنيم.
وي تاكيد كرد: تروريسم يك تهديد و يك نفرين است كه به جان پاكستان افتاده است. تروريسم رهبر ما خانم «بينظير بوتو» را از ما گرفت و همه پاكستانيها تحت تأثير خطر تروريسم هستند.
وي اظهار داشت: هزاران فرد بيگناه را از دست دادهايم اما هنوز مرعوب تروريسم نشدهايم و عليه آن تلاش ميكنيم.
رئيس مجلس پاكستان تأكيد كرد: مسلمان واقعي به تروريسم رو نميآورد.
وي گفت: ما احساسات دولت و ملت ايران را كاملاًَ درك ميكنيم اما خواهش ميكنيم به جاي انتقاد از پاكستان از ما كه مشغول مبارزه با تروريسم هستيم حمايت كنيم.
وي افزود: ما در مرحله حساسي قرار داريم و تروريستها را به شدت تحت فشار داديم.
رئيس مجلس پاكستان گفت: استاندار زاهدان و مسئولان قضائي بلوچستان ميتوانند با هم در اين زمينه همكاري كنند.
وي روابط ايران و پاكستان را تاريخي و ديني توصيف كرد. تروريسم يك مسئله منطقهاي است.
لاريجاني نيز در اين ديدار خاطرنشان كرد: از اراده پاكستان براي مبارزه با تروريسم خوشحاليم و به همكاري با شما علاقهمند هستيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: روابط ما با پاكستان برادرانه است اما واقعيت اين است كه از خاك پاكستان تروريستها وارد ايران ميشوند و دست به اقدامات جنايتكارانه ميزنند.
وي تأكيد كرد: انتظار ما اين است كه دستگاههاي امنيتي پاكستان به صورت جدي با دستگاههاي امنيتي ايران همكاري كنند.
لاريجاني تصريح كرد: روابط دو كشور دوستانه است اما عدهاي ميخواهند با اين نوع اقدامات اين روابط حسنه را تخريب كنند.
رئيس مجلس پاكستان در پايان گفت: موارد مطرح شده در اين نشست را با مسئولان پاكستان در ميان خواهم گذاشت و نظرات شما را منتقل ميكنم همچنين ما در پارلمان نيز پيگير اين موضوع خواهيم بود./انتهاي پيام/