کد خبر:۸۰۷۱۵۰
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

مرکز کشت زعفران ایروپونیک در دانشگاه ارومیه راه‌اندازی شد + تصاویر

رئیس هیئت مدیره شرکت یاشیل ارومیه گفت: مرکز کشت زعفران ایروپونیک در دانشگاه ارومیه راه‌اندازی شد. ظرفیت اسمی این مرکز ۲۰ تُن پیاز زعفران گلخانه‌ای و تولید بیش از ۲۰ کیلوگرم کلاله در هر دوره است.

حسین پورعلی، رئیس هیئت مدیره شرکت یاشیل درنیکای فرتاب در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرکز کشت زعفران ایروپونیک (هواکشت) در دانشگاه ارومیه راه اندازی شد. این مرکز از سه ماه پیش در دانشگاه شکل گرفت و هم اکنون به اولین دوره برداشت رسیده است.

پورعلی مطرح کرد: روش کشت ایروپونیک (هواکشت) زغفران، روش جدیدی است که در آن بدون استفاده از آب و خاک، کشت زعفران انجام می‌شود. در حال حاضر یک سالن به مساحت ۴۰۰ مترمربع برای این طرح درنظر گرفته شده است. ظرفیت اسمی این مرکز ۲۰ تُن پیاز زعفران گلخانه‌ای و تولید بیش از ۲۰ کیلوگرم کلاله در هر دوره است.

رئیس هیات مدیره شرکت یاشیل اظهار کرد: محل تهیه پیاز‌های زعفران، خراسان رضوی و جنوبی است. یک مزرعه پنج هکتاری نیز در جوار گلخانه کشت زعفران ایجاد کرده‌ایم. در سال‌های آتی نیز در طرح توسعه‌ای این مرکز، پیاز زعفران را خودمان تولید کنیم.

وی با اشاره به روش کاشت پیاز زعفران گفت: در هر ۱۰۰ متر مربع که در ۵ طبقه (۵۰۰ متر مربع) ایجاد شده، می‌توانیم تا ۶ تن پیاز ۱۵ گرمی را پرورش دهیم. 

پورعلی یاد آور شد: با توجه به اینکه سال اول اجرا بود و مشغول کار‌های عمرانی بودیم، فصل کاشت از دست دادیم و در حال حاضر2/5 ظرفیت پیاز زعفران کشت شده است و حدود ۷ تا ۱۰ تن پیاز کشت خواهیم کرد. البته تا الان ۵ تن برداشت داشتیم.

رئیس هیات مدیره شرکت یاشیل با اشاره به کیفیت زعفران گلخانه‌ای یاد آور شد: در این روش، محیط کاملا بسته و استریل است و هیچ گونه آلودگی میکروبی محیطی که تاثیر در محصول داشته باشد را نداریم.

وی بیان کرد: شرایط کشت پیاز زعفران، نور، دما و رطوبت است و اگر پیاز آلودگی نداشته باشد و فضا و شرایط ایجاد گلخانه را داشته باشد می‌تواند به عنوان شغل خانگی به آن بپردازد..

پورعلی در پایان تاکید کرد: در این مجموعه به صورت مستقیم برای ۱۰ نفر و غیرمستقیم ۶۰ نفر اشتغالزایی ایجاد شده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار