به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری هفتگی سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه با اصحاب رسانه آغاز شد.
سید عباس موسوی سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارتخارجه در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن تبریک هفته بسیج گفت: جمهوری اسلامی اعتراض را حق مردم میداند و در قانون به آن تاکید شده است، اما حساب گروههای مسلحانه که وارد این عرصه شدند جداست.
وی افزود: جای تعجب وجود دارد که سطح وزیرخارجه و سخنگوی وزارت خارجه برخی کشورها تا حدی نزول کرده که از تصاویر آتش زدن بانکها در خیابانهای ایران حمایت میکنند.
موسوی ادامه داد: ما توصیه میکنیم مقامات سایر کشورها که از اغتشاشگران حمایت میکنند راهپیماییهایی که این روزها در حال برگزاری در ایران است را ببینند تا بفهمند مردم واقعی چه کسانی هستند.
وی با اشاره به اینکه سیاست برخی از این کشورها در راستای فشار حداکثری علیه ایران است تصریح کرد: ادعای آنها در خصوص مسائل حقوق بشری و اینترنت و آزادی بیان نشان میدهد که چه قدر آنها با واقعیاتی که ما و آنها با آن مواجه هستیم بیگانه هستند.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی وزارت خارجه ادامه داد: ما این اتفاقات را از باب دوستی با ملت ایران نمیدانیم آنها به دنبال زنده کردن تنشها در ایران هستند تا به خیال خام آنها مردم به حکومت فشار بیاورند و آنها به خواسته خود علیه ایران دست یابند.
**مدارکی در خصوص حمایت برخی کشورها از اغتشاشگران داریم که به زودی به مراجع بین المللی ارایه میشود
موسوی در خصوص اقدامات نهادهایی مانند وزارت امور خارجه در مقابله با این اقدام خصمانه آنها گفت: اقداماتی در سطح دستگاه دیپلماسی اندیشیده شده و از لحاظ بررسیهای حقوقی و قانونی مدارکی آماده شده که به زودی به مراجع بین المللی ارایه خواهد شد.
وی در خصوص انتقاد نماینده یکی از کشورهای عربی از به رسمیت شناختن دولت فعلی یمن و پذیرش سفیر این کشور در ایران گفت: دولت یمن به عنوان یک دولت مستقر و قانونی در یمن حضور دارد و طبیعی است به کشورهای مورد نظر خود از جمله ایران سفیر اعزام کند و جمهوری اسلامی نیز پذیرای این سفیر خواهد بود.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی وزارت خارجه در خصوص استقرار نیروهای بیگانه در منطقه گفت: جمهوری اسلامی هر گونه ورود نیروهای بیگانه در منطقه را رد میکند و آن را موجب تنش و ناامنی میداند.
موسوی افزود: ما همواره به همسایگان خود اعلام کردیم امنیت در این منطقه خریدنی و وارداتی نیست همه کشورهای منطقه باید در تامین امنیت در این نقطه با یکدیگر همکاری کنند و جمهوری اسلامی در تامین این امنیت قصد این که کشوری را از این دایره حذف کند، ندارد.
وی در خصوص این موضوع ابراز امیدواری کرد: طرح ایران در خصوص پویش صلح امید در راستای تامین ثبات منطقه با واکنش مثبت کشورها روبه رو شود.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی وزارت خارجه افزود: تا الان سه کشور با این طرح از طرف ایران موافقت کرده اند.
موسوی در خصوص ادعای فرانسه مبنی بر اینکه قصد مذاکره با ایران را دارد گفت: این شیوهای که اروپا از آن استفاده میکند در حقیقت نوعی گفتار درمانی و گفتار لفظی است که در نظر گرفته و البته مناسب کشورها نیست.
وی سخنان وزیر دفاع فرانسه را در تناقض با سخنان وزیر خارجه این کشور دانست و یادآور شد: وزیر دفاع در سخنان خود آمریکا را به فشار حداکثری علیه ایران دعوت کرده است که این اتفاق برای ما قابل پذیرش نیست.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی وزارت خارجه در خصوص سفر ماکپن معاون رئیس جمهور آمریکا به پایگاه نظامی در عراق و اینکه چه میزان این رفتار نشان از توطئه علیه ایران خواهد داشت گفت: روابط ما با دولت عراق و اقلیم کردستان روابط خوبی است و از گذشته نیز این روابط وجود داشته است.
موسوی افزود: جمهوری اسلامی در مواقع شدت و سختی همواره به کمک دولت مرکزی عراق و دوستان خود در اقلیم کردستان آمده است و البته پن (معاون رئیس جمهور آمریکا) بی سلیقگی کرد که برخلاف عرف دیپلماتیک سفر خود به عراق را از پایگاه نظامی آمریکا در این کشور کلید زد در حالی که پایتخت عراق مستقل بغداد است و تمام مناسبات ما از کانال دولت مرکزی عراق عبور میکند البته ذکر این نکته در این اقدام آمریکاییها ضروری است که جمهوری اسلامی و عراق مانورهای تبلیغاتی را به خوبی متوجه خواهد شد و به آنها توجهی نخواهد کرد.
**جمهوری اسلامی از هر تلاشی که منجر به کاهش تنش در منطقه شود استقبال میکند
وی در خصوص سفر نخست وزیر پاکستان به ایران و طرح این موضوع که ممکن است او به منظور پادرمیانی میان ایران و عربستان به کشورمان سفر کرده باشد نیز گفت: نخست وزیر پاکستان در سفر به ایران طیف مختلفی از مسائل و موضوعات از جمله مسائل دو جانبه تا مسائل مرزی، موضوع گروگانهای ایران در منطقه و هم چنین مسائل پیرامونی در منطقه بین دو کشور مطرح شد.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی وزارت خارجه افزود: پاکستان از جمله کشورهایی است که با توجه به روابط خوبی که از گذشته با جمهوری اسلامی داشته است علاقهمند به کاهش تنشها بین کشورهای اسلامی و خواهان همکاری و گفتگوی کشورهای تاثیرگذار در خاورمیانه است.
موسوی ادامه داد: برهمین اساس جمهوری اسلامی نیز اعلام کرده که از هر تلاشی که منجر به کاهش تنش بین کشورهای منطقه باشد استقبال خواهد کرد.
**آمریکا را در سطحی نمیدانیم که در مورد تعهدات برجامی اظهارنظر کند
وی در خصوص لغو معافیت آمریکا در همکاری با ایران در موضوع فردو نیز گفت: اساسا مقامات آمریکایی را در سطحی نمیدانیم که بخواهند در مورد تعهدات برجامی ما اظهارنظر کنند، اما همکاریهای جمهوری اسلامی با آژانس به قوت خود باقی است و گزارشهای آژانس نیز بیانگر عمق همکاری جمهوری اسلامی است.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی وزارت خارجه ابراز امیدواری کرد: دبیر کل جدید آژانس تحت تاثیر سوگیری برخی کشورها قرار نگیرد و استقلال و بی طرفی خود را حفظ کند.
موسوی در خصوص اقدامات جمهوری اسلامی در مورد دخالت رسانههای بیگانه در اغتشاشات اخیر کشور گفت: ما در تحولات اخیر در کشور گذشته از آنکه حساب مردم را جدا میدانیم، اما شاهد حمایت همه جانبه بیگانگان از اغتشاشگران بودیم.
وی افزود: براین اساس برخی رسانههای فارسی زبان برنامههای عادی خود را قطع کردند و برنامههای فوق العاده برای تشویق به خرابکاری و آموزش اقدامات بحران آفرین پخش کردند تا اعتراض مردمی را به نوع دیگر جلوه دهند. جمهوری اسلامی از این اقدامات مخرب گزارشاتی تهیه کرده که به زودی آن را به نهادهای بین المللی ارسال خواهد کرد.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی وزارت خارجه در خصوص تحولات بین ایران و کره جنوبی نیز گفت: کره ایها بدهیهایی به جمهوری اسلامی داشتند و در سفر رئیس بانک مرکزی به این کشور پیش شرطهایی از جانب جمهوری اسلامی ارایه شد و بنا شد که جمهوری اسلامی از داراییهایی که در این کشور دارد برای خرید دارو و انتقال آن به ایران استفاده کند که بعد از تحریم جدید آمریکا علیه ایران مقامات کره جا زدند که این رفتار باعث اعتراض ایران شد و جمهوری اسلامی اقدامات کره را غیرقابل قبول و غیرانسانی عنوان کرد. بعد از این اتفاق آنها درخواست کردند که فرستادهای به ایران بفرستند که ما نیز پذیرفتیم و از هیچ اقدامی برای رفع موانع ورود کالا به ویژه دارو در این عرصه کوتاهی نخواهیم کرد.
موسوی در خصوص اظهارات اخیر عادل عبدالجبیر مشاور ارشد بن سلمان مبنی براینکه در صورت برقراری ارتباط با ایران این کشور نباید دیگر به اقداماتی نظیر حمله به تاسیسات نفتی ما در آرامکو داشته باشد گفت: عادل الجبیر هر از گاهی سخنانی به زبان میآورد که چندان با واقعیات منطقه هم خوانی ندارد.
وی با بیان اینکه لفاظیها او را در گذشته پاسخ دادم افزود: اساسا حرفهای او را قانع کننده نمیدانم و جمهوری اسلامی بارها گفته است که خواهان گفتگو و ایجاد منطقهای امن است که البته این خواست جمهوری اسلامی نباید سعودیها را به این توهم بیندازد که بخواهند شرط و شروطی برای ما بگذارند.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی وزارت خارجه افزود: جمهوری اسلامی همسایگان خود را اولویت اصلی سیاست خارجه میداند و در عمل نیز بارها ثابت کرده است که این اولویت تا چه اندازه جدی است.
موسوی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا امنیت سفر به عتبات عالیات در شرایط فعلی تامین شده است یا خیر گفت: با توجه به شرایط جاری در عراق توصیه مسافرتی ما برای سفر به این کشور کماکان سر جای خود است.
وی ادامه داد: برای سفر به هر کشوری باید حداقل امنیت برای مسافرین فراهم باشد و در خصوص سفر به عراق نیز آژانسهای گردشگری و تورهای مسافرتی میتوانند با وزارت امور خارجه و نمایندگیهای ما در عراق در ارتباط باشند و آخرین وضعیت را پیگیری کنند.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری خارجی در خصوص قطع اینترنت در ایران و با مشکل مواجه شدن صدور ویزا در سفارت خانههای مختلف گفت: این اتفاق در شرایط بحران ضروری بود وقتی استفاده از ابزاری به صورت نامشروع ایجاد شود مسئولین باید به فکر چاره اندیشی بیفتند.
موسوی با اشاره به اینکه دسترسی آزاد به اطلاعات همواره در جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته شده است خاطر نشان کرد:، اما در مواقع بحرانی با محدودیت مواجه خواهیم شد و اقدامی انجام میدهیم که همه کشورها در شرایط بحران انجام میدهند.
وی در تشریح این موضوع به مسئله قطع گاز که ابزاری ضروری برای زندگی شهروندی محسوب میشود اشاره کرد و گفت: در شرایطی مثل آتش سوزی، زلزله و بحران فلکههای گاز قطع میشود تا از ایجاد خسارات چند برابری جلوگیری شود قطع اینترنت نیز همین راهبرد را داشت و اساسا زمانی که امنیت ما بخواهد توسط ابزاری به خطر بیفتد طبیعی است نهادهای مسئول چارهای برای برگرداندن امنیت به کشور میاندیشند.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی وزارت خارجه در خصوص مشکلات رخ داده برای خبرنگاران خارجی در شرایط قطع اینترنت نیز گفت: تا آنجا که در جریان هستم وزارت ارشاد اقداماتی را در خصوص این مشکل انجام داده است و به سفارت خانهها نیز راهکارهایی ارایه شده است.
موسوی افزود: البته در شرایط فعلی اینترنت در تمام کشور برقرار است.
وی در خصوص مواضع مکرون و دیگر سران کشورهای غربی در مورد اغتشاشات در ایران گفت: اتفاقات رخ داده در ایران ناخوشایند بود و برهمه شئون زندگی مردم ما تاثیر گذاشت، اما این که عدهای تصور کنند براساس فشارهای آنها علیه ایران این اتفاق رخ داده خیالی باطل است.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی وزارت خارجه افزود: البته مستنداتی وجود دارد که برخی از این افراد به دنبال سواستفاده از شرایط موجود در ایران بودند و همان طور که وزیر خارجه آمریکا صراحتا بیان کرد آنقدر باید به مردم ایران گرسنگی داد که تسلیم سیاستهای ما بشوند به نظر میرسد برخی از کشورها این شعار را سرلوحه اقدامات خود قرار دادند این در حالی است که در چنین شرایطی جمهوری اسلامی از چنان ثباتی برخوردار است که دست به اصلاح ساختار اقتصادی میزند و امیدواریم کشورها در این شرایط دست از دشمنی برداشته به خود بیایند و از دخالت در امور سایر کشورها بپرهیزند.
موسوی در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو در مورد واکنش وزارت امور خارجه به صدور حکم قاضی فدرال آمریکا مبنی بر محکومیت دولت ایران به پرداخت ۱۸۰ میلیون دلار به جیسون رضائیان خبرنگار دو تابعیتی روزنامه واشنگتن پست گفت: رضائیان براساس شواهد، مدارک، اسناد و اعترافات خود او جرم امنیتی داشته و جمهوری اسلامی هم همان زمان که جرم وی اثبات شد نام برده را به اشد مجازات محکوم کرد.
وی ادامه داد: براساس تصمیمات صورت گرفته حکم وی تخفیف پیدا کرد و به حبس تغییر یافت و در ادامه براساس تصمیمات شورای عالی امنیت ملی رضائیان مورد عفو قرار گرفت و براساس تبادلاتی بین دو کشور آزاد شد.
موسوی با بیان اینکه در شرایط فعلی رضائیان علیه ایران در دادگاههای آمریکایی شکایت میکند و دادگاههای آمریکا نیز با دست باز چنین ارقامی را تعیین میکنند، یادآور شد: از دید جمهوری اسلامی این اقدام محکوم است و این در حالی است که کشور ما در خصوص این فرد عفو به خرج داده در حالی که میتوانسته مجازاتهای سنگینی برای او وضع کند.
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی رسانهای وزارت خارجه این اقدام رضائیان که از شرایط پیش آمده در آمریکا در حال سوء استفاده است و درخواست غرامت هنگفت میکند را از عجایب روزگار دانست و خاطرنشان کرد: اگر بحث صدور حکم و دست و دلبازی در این قضیه باشد دادگاههای ما نیز میتوانند اقدامات مقابله به مثل در برابر جنایات آمریکا انجام دهند.