آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۷۹۵۷

اردوغان: هیچ یک از اعضای دائمی شورای امنیت مسلمان نیستند

رئیس‌جمهور ترکیه با انتقاد از ساختار شورای امنیت سازمان ملل، گفت که رژیم صهیونیستی آینده جهان و منطقه غرب آسیا را به خطر انداخته است.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه امروز (چهارشنبه) با تکرار درخواست خود برای تغییر ساختار شورای امنیت سازمان ملل، گفت: هیچکدام از اعضای دائمی این شورا، یک کشور مسلمان نیستند، اما برای تمام جهان تصمیم می‌گیرند.

اردوغان طی سخنرانی در کمیته اقتصادی و تجاری سازمان همکاری اسلامی، گفت: «جهان اسلام را به سادگی فریب می‌دهند، زیرا این کشور‌ها نمی‌توانند مانند آجر‌های یک دیوار، با هم جفت و هماهنگ شوند».

به نوشته خبرگزاری «آناتولی» وی با انتقاد از اشغالگری و اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی، توضیح داد: «اسرائیل که هیچ احترامی به حق زندگی، مال و کار فلسطینی‌ها نمی‌گذارد، آینده جهان و منطقه را به خطر انداخته است».

رئیس‌جمهور ترکیه ضمن هشدار غیرمستقیم به آمریکا و کشور‌هایی که قدس اشغالی را پایتخت رژیم صهیونیستی دانسته و با انتقال سفارتخانه‌هایشان از تل‌آویو به این شهر موافقت کرده‌اند، اظهار داشت: «آن‌هایی که تلاش می‌کنند [میراث]بیت‌المقدس، این شهر مقدس برای سه دین، را چپاول کرده و آن‌ها مرکز تفکرات خود قرار می‌دهند، در اشتباه بزرگی هستند».

اردوغان با بیان اینکه سکوت در برابر ظلم است که ظالم را جسورتر می‌کند، تاکید کرد: «ترکیه خود را متعهد می‌داند که در هر بستر بین‌المللی، از حقوق برادران و خواهران فلسطینی‌مان دفاع کند».

وی همچنین افزود: «ترکیه از سازمان ملل و دیگر سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای می‌خواهد که روز ۱۵ مارس را روز جهانی مبارزه با اسلام‌هراسی نام‌گذاری کنند».

رئیس‌جمهور ترکیه در ادامه انتقادات از ساختار شورای امنیت ملل متحد، گفت: «مسلمانان ۲۴ درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند...، اما یک کشور مسلمان نیز عضو دائم شورای امنیت نیست. این سیستم غیرعادلانه نباید ادامه پیدا کند».

اردوغان با تاکید بر لزوم اعتماد کشور‌های جهان اسلام به یکدیگر و تقویت سازمان همکاری اسلامی، ادامه داد: «البته نباید خودمان را فریب دهیم. هیچ حق قضاوت و اراده‌ای اعضای غیر دائم شورای امنیت درنظر گرفته نشده است. همه چیز به آن پنج عضو دائم وابسته است».

وی درباره لزوم نزدیک شدن کشور‌های اسلامی به یکدیگر نیز توضیح داد: «مسلمانان در سازمان‌های بین‌المللی منفعل و بدون قدرت بوده و منصفانه نمایندگی نمی‌شوند. جهان اسلام هیچ امتیاز ویژه‌ای برای اعمال تصمیمات و تعیین آینده خود ندارد... ما ابتدا باید به خودمان باور داشته باشیم. سپس یکدیگر و قدرتمان را درک کنیم، و رویکردهایمان را مطابق با آن تعیین کنیم».

درحال تکمیل...
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار