گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - هفته گذشته بود که آمریکا در تصمیمی نسنجیده که نشان دهنده خوی یکجانبهگرایی واشنگتن است، با نادیده گرفتن حقوق بر حق فلسطینیها، قطعنامههای شورای امنیت، بیانیههای مکرر نهادهای بینالمللی و همچنین تصمیم دولتهای قبلی ایالات متحده، شهرکسازیهای صهیونیستها در اراضی اشغالی را غیر قانونی ندانست.
رویه چند دهه اخیر در واشنگتن همیشه بر این بوده است که در قبال شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در اراضی متعلق به فلسطینیها که به صورت غیرقانونی و ظالمانه در اشغال دارد، سکوت کرده و یا در حرف با آن مخالفت کرده است.
هرچند هیچگاه مخالفت با شهرکسازی و تخریب خانهها و مزارع فلسطینیان با اقدام عملی از سوی کاخ سفید و یا سازمان ملل متحد مواجه نمیشد ولی همین موضوع که آمریکا بهعنوان شریک و متحد استراتژیک رژیم صهیونیستی مخالفت خود را گاها ابراز کرده و این اقدامات را قانونی نمیدانست، نشان دهنده عدم توفیق تلآویو در همراهی واشنگتن بود.
با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید و همچنین انتخاب جرد کوشنر (داماد ترامپ) بهعنوان مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا در امور مسائل فلسطینیان و صهیونیستها و با توجه به این موضوع که کوشنر روابط ویژه اقتصادی و عاطفی با رژیم صهیونیستی داشت، واشنگتن شروع به اتخاذ سیاستهایی در حمایت از رژیم جعلی اسرائیل کرد.
اقداماتی از قبیل انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به بیتالمقدس و به رسمیت شناختن این شهر بهعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و همچنین قانونی اعلام کردن اشغال بلندیهای جولان را میتوان ازجمله حمایتهای ترامپ و تیم جدید حاکم بر کاخ سفید از صهیونیستها دانست.
هر چند این سلسله اقدامات در راستای حمایتهای همیشگی آمریکا از صهیونیستها بود؛ ولی با نگاهی به زمان رخ دادن آنها به این نکته مهم پی میبریم که ترامپ در مقطعی دست به این تدابیر شد که شرایط رژیم صهیونیستی از لحاظ سیاسی به بنبست خورده و در نزدیکی به انتخابات، بنیامین نتانیاهو احتیاج به پاس گلی برای پیروزی داشت.
دیگر بر کسی پوشیده نیست که میان نتانیاهو و ترامپ و همچنین دولت نومحافظهکار آمریکا، روابط بسیار ویژهای برقرار است. این روابط خوب به حدی است که "ورنر فاسلابند" وزیر دفاع اسبق اتریش معتقد است که ترامپ به خاورمیانه از دریچه عینک نتانیاهو مینگرد.
رژیم صهیونیستی سال جاری را درگیر یک بحران سیاسی بوده و به دلیل عدم توافق احزاب مختلف، ماهها است دولت موقت به رهبری نتانیاهو بر این رژیم جعلی حکمرانی میکند. با توجه به ادامه بحران و عدم موفقیت "بنی گاتنس" در تشکیل کابینه، به نظر میرسد که انتخابات پارلمانی برای بار سوم تکرار خواهد شد تا سرنوشت نخست وزیر آینده مشخص شود.
با توجه به وضعیت شکننده نتانیاهو در نظرسنجیها، به طوری که حزب "لیکود" دو الی سه درصد از حزب ابی و سفید عقبتر است، به نظر میرسد بی بی باید در انتخابات بعدی به طور کامل از عرصه سیاسی خداحافظی کند.
همچنین با توجه به مفتوح بودن پروندههای فساد نخست وزیر رژیم صهیونیستی و اعلام دادستان کل این رژیم مبنی بر آغاز محاکمه نتانیاهو، بی بی به دنبال برگ برنده دیگری است تا بتواند با توسل به آن از زندان فرار کند.
نتانیاهو میداند که اگر انتخابات آینده را واگذار کند، نه تنها حیات سیاسی خود را پایان یافته خواهد دید، بلکه باید باقی زندگی خود را نیز در زندان سپری کند.
به نظر میرسد اعلام آمریکا مبنی بر غیرقانونی ندانستن شهرکسازی صهیونیستها در اراضی اشغالی فلسطینیان در همین راستا صورت میگیرد تا بتواند در آخرین روزهای سیاسی نتانیاهو، برگ برندهای به وی دهد تا از شکست در انتخابات و رفتن به زندان بگریزد.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز اعلام قانونی بودن شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در کرانه غربی را هدیه ترامپ برای دوست و همراه خود نتانیاهو توصیف کرد و نوشت: احتمال اینکه در صورت ناکامی "گانتس"، "کنست" نیز نتواند فردی مشخص را معرفی کند، بسیار است. در این صورت باید منتظر سومین انتخابات اسرائیل در یک سال باشیم. حمایت ترامپ از نتانیاهو میتواند در صورت ناکامی "گانتس" در تشکیل دولت، به یاری نتانیاهو در انتخابات آید.
هرچند آمریکا و در راس آن رئیس جمهور این کشور تلاش میکند برای جلوگیری از مرگ سیاسی و اجتماعی بنیامین نتانیاهو با دادن امتیازاتی به وی و رژیم جعلی اسرائیل، اصطلاحا به بی بی تنفس مصنوعی دهد؛ ولی با توجه به آغاز فرایند استیضاح ترامپ باید گفت گرداب سیاسی که حول این دو رهبر در جریان است، خیلی زودتر ترامپ و نتانیاهو را خواهد بلعید.