شاخص آلودگی هوای تهران در روزهای اخیر از حد استاندارد هم عبور کرد و وضعیت تهران را به مرز بحرانی رساند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نوع تغذیه در هوای آلوده بسیار مهم است. برخی از خوراکی به دلیل اسید چرب ترانس بالا در این شرایط همانند سم در بدن عمل میکند، اما بر روی مصرف برخی از خوراکیها تاکید میشود. معمولا در روزهای آلودگی هوا نخستین چیزی که در رابطه با تغذیه میشنویم این است که باید شیر زیاد بنوشیم. فواید نوشیدن شیر در هوای آلوده چیست؟
در اینباره مسعود یزدی پور متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: نخستین نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که مصرف شیر در هر شرایطی توصیه میشود، چه هوا آلوده باشد، چه نباشد. زمانی که سرب موجود در هوا زیاد باشد مصرف شیر و سایر فرآوردههای لبنی و پروبیوتیک خوب است چرا که کلسیم موجود در آنها با سرب در تضاد است.
این متخصص تغذیه در پاسخ به این پرسش که آیا مفید بودن مصرف شیر در هوای آلوده فقط یک باور است یا نه، عنوان کرد: مصرف شیر در روزهای آلوده شاید به آن شدتی که گفته میشود مفید نباشد، اما به هر حال تاثیرات خود را دارد، اما باید به یک واقعیت اشاره کرد.
وی تصریح کرد: مصرف شیر در هوای آلوده زمانی موثر است که این آلودگی متاثر از سرب باشد. زمانی که آلودگی مربوط به ذرات معلق بسیار ریز است تقریبا فایدهای ندارد.
یزدی پور افزود: البته این را هم باید مد نظر داشت که شیر قرار نیست حتی در هوای آلوده به سرب یک تاثیرگذاری شگرف داشته باشد و تمامی تاثیرات منفی هوای آلوده در بدن ما را از بین ببرد. برخی میگویند شیر تاثیری بر روی بدن در روزهای آلوده ندارد، اما من با تمام احترامی که برای این همکارانم قائل هستم باید بگویم شیر به هر حال تاثیر خودش را نشان میدهد و نوشیدن آن را توصیه میکنم.
این متخصص تعذیه تاکید کرد: نکتهای بسیار مهم دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که چرا در ایامی که هوا آلوده است فقط بر روی مصرف شیر تاکید میشود؟ چرا از مواد غذایی مهم تری غافل هستیم؟
وی در ادامه گفت: مصرف میوه و سبزیجات باید در اولویت قرار بگیرد. برخی از میوهها و سبزیجات به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند و در هوای آلوده این بدن را محافظت میکنند.
یزدی پور خاطرنشان کرد: آنتی اکسیدان اثرات ذرات ریز را از بین میبرد بنابراین به شدت توصیه میشود که میوه و سبزیجات زیاد مصرف شود، میوهها و سبزیجاتی مثل کلم بروکلی، گوجه فرنگی، کیوی، گل کلم. البته مصرف انواع سبزیجات هم توصیه شده است. همه اینها حاوی آنتی اکسیدانهایی هستند که در شیر موجود نیست.
وی با تاکید بر مصرف سالاد کاهو و بروکلی در این روزها گفت: به شهروندان توصیه میشود که در هوای آلوده از مصرف مواد غذایی پرچرب و یا فست فودها بپرهیزند. زمانی که ذرات سمی هوای آلوده وارد بدن میشود با اسید چرب ترانس بالای این غذاهای پرچرب ترکیب میشود و تاثیرگذاری مخرب تری از خود نشان میدهد.
این متخصص تغذیه گفت: بسیاری از کارمندان و کارگران پیش از آنکه به محل کار بروند مقادیری کیک، بیسکوییت و انواع خوراکیهایی از این دست تهیه میکنند. این خوراکیها نیز حاوی اسید چرب بالایی است و از مصرف آنها نیز باید در روزهای آلوده خودداری کرد.
یزدی پور با بیان اینکه مصرف هویج هم بسیار مفید است یادآور شد: هویج آنتی اکسیدان بسیار بالایی دارد و غنی از انواع فیبر است.