بررسیها در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی، نشان از عضویت پروانه سلحشوری و همسرش برات قبادیان ( معاون سابق وزیر صنعت) در ۴ شرکت استون کارون، گوشت و مرغ میناپارس، منارپویا و حفاری آسمان فلات جنوب، دارد.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛بیشتر او را به خاطر اظهارنظر فوقالعاده در جلسه رای اعتماد به وزیر ورزش و جوانان، مسعود سلطانی فر میشناسند که گفت: «یکی از دوستان بنده به من گفت: به خاطر خدمات آقای سلطانیفر در استانداری گیلان نذر کردهام به هر زیارتی که میروم دو رکعت نماز برای ایشان بخوانم، آیا این برای شما (نمایندگان) کافی نیست؟»
روز گذشته پروانه سلحشوری با انتشار بیانیهای انتقادی نسبت به آنچه تحدید جایگاه مجلس خواند گفت که تصمیم به عدم شرکت در انتخابات مجلس یازدهم گرفته است.
گرچه اخبار حاکی از این است که احتمال عدم احراز صلاحیت و مسئله شرکتهای مختلف وی و همسرش ممکن است در این تصمیم اثرگذار باشد. از سویی کمی از فضای جنجالهای شبکههای اجتماعی دور شویم، نقش پروانه سلحشوری در مسکوت گذاشتن چندباره طرح «اعاده اموال نامشروع مسئولین» محوری به نظر میرسد.
رئیس فراکسیون زنان مجلس دهم، در توجیه رد این طرح مثبت و امیدافزا برای مردم، گفت: ما به هیچوجه با این طرح مخالف نیستیم، اما به اعتقاد کارشناسان و حقوقدانانی، چون دکتر جواد فتحی که انسانی بسیار سالم و پاک هستند، طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان به طور کامل طرح ناپختهای است و اصلا مورد بررسی دقیقی قرار نگرفته و ایرادات فراوانی به آن وارد است.
جالب اینجا است که اکثر مخالفین این طرح نمایندگان لیست امید بودند. برخی از رسانهها اقدام شائبهبرانگیز مخالفت پروانه سلحشوری با طرح مذکور را به علت عضویت خودش در هیئت مدیره چند شرکت خصوصی بزرگ به همراه همسر و فرزندش میدانند. برات قبادیان، کاندیدای رد صلاحیت شده انتخابات پیشین مجلس، و معاون وزیر صنعت در دوره صدارت محمدرضا نعمتزاده و محمد شریعتمداری و رضا رحمانی است. بررسیها در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی، نشان از عضویت این زوج در ۴ شرکت استون کارون، گوشت و مرغ میناپارس، منارپویا و حفاری آسمان فلات جنوب، دارد.
سلحشوری مدعی شد که پس از احراز کسوت نمایندگی در هیچ شرکت خصوصی دیگر عضویت ندارد؛ این در حالی است که هیچ سند منتشرهای مبنی بر کنارهگیری وی به خصوص پس از سال ۹۴ موجود نیست. بررسی شبکه افراد نزدیک به برات قبادیان گویای پیچیدگی و گستردگی کلاف سردرگم خانواده پرحاشیه نماینده تهران در مجلس است. تصویر زیر نشانگر افراد مرتبط با پروانه سلحشوری در مناصب و کسوتهای مختلف از تجاری تا دیگر موارد است.
گرچه نگاهی به گراف همسر وی، عمق گستردگی ارتباطات و بعضا شرکتهای وی را نشان میدهد.
گفتنی است پیش از این دریافت پول از سوی برخی جریانها برای گنجاندن نام کاندیدا در لیست امید حاشیهساز شده بود. در زمان انتخابات بود که فاطمه دانشور، عضو اصلاحطلب شورای شهر چهارم تهران از طلب ۲ میلیارد تومانی برای گنجاندن نام وی در لیست اصلاحطلبان خبر داد، رسانهای شدن این خبر، اما برای دانشور گران تمام شد و نام وی به طور کلی از لیست اصلاحطلبان حذف شد.
وی مدعی است که دو میلیارد ندادم و برای همین از لیست امید خط خوردم. همین مسئله توسط یک روزنامه حامی دولت تایید شد. روزنامه آفتاب یزد در مطلبی با عنوان «چه کسی پیشنهاد ۲میلیاردی برای حضور در لیست امید به نامزدها داده بود؟» نوشت: «یک منبع آگاه توضیحاتی را در مورد ماجرای درخواست ۲میلیارد تومان از برخی کاندیداهای شورای شهر تهران جهت حضور در لیست امید ارائه داد. بنا به گفته وی چنین درخواستی از کاندیداهای اصلاح طلب مطرح شده، اما نه از سوی اعضای شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان.» الهه کولایی فعال سیاسی دموکرات و عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاحطلب که با وجود سوابق کاری و داشتن چهرهای آکادمیک در جریان اصلاحات از فهرست امید در مجلس شورای اسلامی جا مانده بود در مصاحبهای اعلام کرد: «به هر حال افرادی که از امکان مالی و ارتباطات خوبی برخوردارند و چنین امکاناتی برای آنها فراهم است، قطعاً نسبت به بقیه افراد شانس بیشتر و بهتری برای حضور در همه لیستهای انتخاباتی دارند.» وی دربخشی دیگر از سخنان خود اظهار کرد: «همیشه پول و قدرت در حوزه سیاست تأثیرگذار هستند. برخی کاندیداها از طریق رانت وارد لیست امید شدند و من این مسئله را تکذیب نمیکنم.»