کد خبر:۸۱۰۸۴۲
گزارش|

اصلاح طلبان و انتخابات مجلس؛ تعامل برای پیشرفت یا تقابل برای فتنه‌ای جدید

در این برهه زمانی خوف و رجا و برسی صلاحیت کاندید‌های انتخابات مجلس شورای اسلامی نکته‌ای که بسیار جالب توجه است حضور و ثبت نام چهره‌هایی است که ...
امید فعال

اصلاح طلبان و انتخابات مجلس؛ تعامل برای پیشرفت یا تقابل برای فتنه‌ای جدید

 

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ۹۸ برگزار می‌شود و در حال حاضر صلاحیت نامزدهای ثبت‌نامی در حال بررسی است.

چهره‌های شناخته‌شده سیاسی و حتی افراد ناآشنای دنیای سیاست نیز در انتخابات مجلس یازدهم شرکت کرده‌اند اما آنچه که جالب توجه‌ است، حضور متهمان امنیتی و افراد وابسته به غرب در تالار وزارت کشور برای نام‌نویسی در انتخابات مجلس است.

افرادی که به اذعان هم حزبی هایشان در انتخابات رد صلاحیت می‌شوند، چرا در انتخابات مجلس حضور پیدا می‌کنند و در همین زمان به سازوکار نظارتی شورای نگهبان اعتراض می‌کنند و بر دهل انتخاب آزاد می‌کوبند.

رهبر انقلاب، در دیدار جمعی از خانواده‌های معظم شهدا: «ملت ایران، بیداری خود را حفظ کنند. اینکه آمریکایی‌ها گفتند در سال۹۷ چنین و چنان می‌کنیم، ممکن است فریب باشد؛ ممکن است در سال ۹۷ جنجال بکنند و نقشه را برای سال ۹۸ کشیده باشند. همه، حواسشان را جمع کنند. آمریکا دشمن خبیثی است که دستش با صهیونیست‌ها و مرتجعین منطقه در یک کاسه است. ما باید بیدار باشیم. البته ما قوی‌تر هستیم و آن‌ها تا حالا کاری نتوانسته‌اند بکنند و بعد از این هم نمی‌توانند غلطی کنند. توصیه‌ی من به همه‌ی جوان‌ها و مجموعه‌های گوناگون و جریان‌های سیاسی این است که مراقب باشند به دشمن پهلو ندهند و میدان را برای دشمن آماده نکنند.»

موج دوم فتنه88 در راه است

10 سال قبل در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران جریانی مدعی تقلب در نتایج می‌شود. میرحسین  موسوی نماینده جریان اصلاحات قبل از اعلام نتایج توسط وزرات کشور در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی اعلام میکند: "برابر اطلاعاتی که از ستادهایمان در سطح کشور داریم، برنده قطعی با نسبت آرای بسیار زیاد اینجانب هستم."

کشور به سمت ناآرامی حرکت میکند و نامه‌ها‌ و بیانیه‌‌های ستادهای انتخاباتی موسوی و کروبی آتش ناآرامی‌ها را می‌افروزد. نخبگانی که دیروز همراه انقلاب بودند در برابر فتنه‌هاي پس از انتخابات 88 سکوت می‌کنند. رضا پهلوی، مریم رجوی و رسانه‌های عربی غربی عبری نیز هم صدا با فتنه‌گران ولایت مطلقه فقیه را هدف قرار میدهند. آشوبگران به بانک‌ها، مساجد و اموال عمومی حمله و حتی در روز عاشورا ابا عبدالله الحسين(ع) هلهله‌کنان به مقدسات توهین میکنند. مردم ولایتمدار نیز در 9 دی 88 با اجتماع میلیونی منافقین و بهاییان را از صحنه حذف کردند.

هشدار؛ فتنه‌گران آماده‌اند

حال با گذشت 10 سال از آن فتنه بزرگ بار دیگر حرکت‌هایی از سوی دوستان همان افراد دیده می‌شود. کارشناسان سیاسی ایجاد یک فتنه جدید را در شرایط فعلی اقتصادی محتمل می‌شمارند. «حیدر مصلحی» وزیر اطلاعات دولت دوم احمدی‌نژاد از طراحی قطعی فتنه‌ای برای‌ سال ٩٧ یا ٩٨ خبر داد و گفت: «حوادث‌ سال ١٣٨٨ تمام نشده و دشمن با رفع اشکالات خود به دنبال طراحی فتنه‌ای جدید است که محور آنها اصل نظام و ولایت فقیه است.»

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان از جمله افرادی است که در این مورد واکنش نشانه داده و «فتنه ٩٨» را حول محور انتخابات مجلس دانسته است. آیت‌الله «سیداحمد علم‌الهدی» امام‌جمعه مشهد نیز در آستانه برگزاری مراسم ٩ دی بیان داشت که دشمن به دنبال فتنه‌انگیزی در سال٩٨ با استفاده مجدد از خواص است. 

حمایت فتنه‌گر از آشوب‌گران اقتصادی

میرحسین موسوی یکی از فتنه‌گرانی که در بازداشت خانگی به سر میبرد در بیانیه‌ای خواستار معرفی و محاکمه حافظان امنیت کشور شده است و آن را جنایت آشکار خوانده است. موسوی در بخشی دیگر از بیانیه‌اش در حمایت از اغتشاشگران آبان98 را " نشان دهنده سرخوردگی همگانی در  میان اقشار جان به لب رسده اوضاع کشور دانسته است."

موسوی می‌داند که نارضایتی‌های اقتصادی می‌تواند طبقات مستضعف جامعه را به کف خیابان بکشاند و باعث ایجاد نا‌ارامی‌ها شود. دوره ای که موسوی به عنوان یکی از سران فتنه ۸۸ در دیدار برخی از اعضای حزب موتلفه گفته بود می دانم با حمایت از اغتشاشات ضربه بزرگی به اقتصاد کشور می زنم و با همان رویکرد که می‌داند جیب و معیشت مردم به طور مستقیم هدف قرار می‌گیرد و روزگار آنها را تنگ‌تر خواهد کرد اما حمایت از آشوب‌ها را ادامه می‌دهد.

عده‌اي در راستاي برهم زدن آرامش اقتصادي مردم در اين روزگار، به دنبال گرفتار کردن مردم در بحران‌ معيشت هستند تا بتوانند از نارضایتی‌های اقتصادی برای اهداف سیاسی‌شان بهره‌برداری کنند و مطالبات را به حاشیه بکشانند.

یک عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس در گفتگویی گفته است که کسانی که در داخل کشور فتنه اقتصادی ۹۸ را تعقیب می‌کنند، در واقع شاگردان سیاسی فتنه‌ سال ۸۸ هستند. سیاست‌های نادرست اقتصادی از قبیل افزایش آنی قیمت بنزین، افزایش قیمت اقلام اولیه، تورم و بیکاری نارضایتی‌های اجتماعی در جامعه ایجاد کرده است. طبقات ضعیف جامعه هر روز فشار بیشتری را تحمل می‌کنند و شکاف طبقاتی عمیق‌تر می‌شود. در اغتشاشات آبان شاهد بودیم جریان معاند نظام از مطالبات به حق مردمی سواستفاده و آن را به سمت ایجاد اغتشاشات سوق داد و صدمات مالی بسیاری به اماکن عمومی وارد ساخت.

آغاز بازی اصلاح طلبان رادیکال

14 آبان‌ماه، آذر منصورى قائم مقام حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نام نویسی می‌کند. منصوری در شهریور ۱۳۸۸ به جرم اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات، تبلیغ علیه نظام، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی محکوم امنیتی می‌شود. وی در توییتی بخشی از بیانیه میرحسین موسوی را با نام میر محصور منتشر می‌کند.

 

تجمع فتنه‌گران؛ یازدهمین دوره انتخابات مجلس

موضع‌گیری‌های اخیر آذر منصوری در فضای‌مجازی، خبر از یک سناریوی جدیدی توسط جریان اطلاحات دارد. هشتگ شورای نگهبان و نظارت استصوابی از جمله پرکاربردترین کلمات تولیدی در اردوگاه اصلاح‌طلبان است. وی در توییتی دیگر انتخابات آزاد، عادلانه و قانونی را مطالبه می‌کند.

تجمع فتنه‌گران؛ یازدهمین دوره انتخابات مجلس

على شکورى راد دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی نیز در انتخابات  یازدهمین دوره مجلس ثبت نام ‌می‌کند. وی  در  20 مهر ۱۳۸۹ به دلیل اتهامات امنیتی بازداشت می‌شود. شکوری راد پیرامون موسوی در توییتر خود می‌نویسید: یوسف را از حصر بیرون بیاورید، عزیز بدارید و کارها را به او بسپارید تا...

تجمع فتنه‌گران؛ یازدهمین دوره انتخابات مجلس

از فردی حمایت میکند که در بیانیه‌ی آشوب‌های آبان 98، ولایت فقیه را با شاه یکسان می‌داند.

اصلاحات به دنبال رد صلاحیت گسترده

در ماده 30 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 1378/09/07 اشاره می‌کند، كسانی‌ كه به جرم اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران محكوم شده‌اند از داوطلب‌شدن نمایندگی مجلس محروم‌اند. آیا افرادی که پرونده‌های امنیتی دارند و هنوز بعد از گذشت یک دهه به دادگاه احضار می‌شوند، از شورای نگهبان به دنبال تایید صلاحیت هستند.

احتمالات این موضوع را نشان می‌دهد که برخی اصلاح طلبان به دنبال آن هستند که در گام نخست با نامزد شدن در انتخابات و رد صلاحیت توسط شورای نگهبان، موجی از اعتراضات سیاسی را ایجاد کنند و خواستار تغييرات در قوانین مجلس خبرگان گردند. اين ظن و گمان آن جايي قوت مي گيرد که رییس دولت اصلاحات ، در دیدار با اعضای مجمع ایثارگران کشور مطرح می‌کند: خطر بزرگ این است که نارضایتی معیشتی و فقر با نارضایتی سیاسی و اجتماعی بهم گره بخورند. راه نجات این مملکت در وحدت و انسجام است؛ دایره خودی را اینقدر تنگ نکنیم.

 

تجمع فتنه‌گران؛ یازدهمین دوره انتخابات مجلس

نه به نظارت استصوابی

در ماه‌های گذشته شماری از فعالان سرشناس جناح موسوم به اصلاح‌طلب در ایران با انتقاد از "نظارت استصوابی" و رد صلاحیت‌های گسترده توسط شورای نگهبان را مورد آماج قرار داده‌اند.

غفاری در گفت‌گویی تصریح کرد: من واقعا نمی‌دانم کدام خدابیامرزی این نظارت استصوابی را مطرح کرد. اصلا مردم شاید دل‌شان می‌خواهد به شمر و خولی رأی بدهند.

با رد صلاحیت گسترده‌ متهمان امنیتی، جریانی مدعی دخالت کینه‌های شخصی در تصمیمات شورای نگهبان می‌شود. احتمالا اعتراضات خیابانی مانند سال‌های 78، 88 به راه خواهد افتاد و اگر بخواهیم بدانیم این فتنه بلاخیز چه ماهیتی دارد، باید بگوییم که ماهیت فتنه انحراف خواص در تفکر، فرصت طلبی دشمنان خاموش برای مقابله با جمهوری اسلامی و مقابله با عوامل قدرت جمهوری اسلامی است یعنی دشمنانی که از شورای نگهبان کینه قدیمی داشته و دارند، به میدان می‌آیند.

قاطعیت شورای نگهبان برای صیانت از قانون اساسی همچنان پابرجاست، کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در توئیتی نوشت: آنها که واجد شرایط قانونی نامزدی در انتخابات هستند فرش قرمز قانون برایشان پهن است اما آنان که مشمول موانع قانونی‌اند، خط قرمز قانون اجازه نمی‌دهد به خانه ملت وارد شوند.

تقی ارمکی عضو هیئت علمی جامعه‌شناسی دانشگاه تهران پیرامون این پرسش که آیا ممکن است با شکست در انتخابات مجلس، اصلاح‌طلبان به خودشان بیایند؟ بیان می‌کند: نه نمی‌شود؛ شکست آنها را رادیکال کرده و از اصلاح‌طلبی خارج می‌کند. مثل وقتی که تیم دارد می‌بازد، بازیکنان شروع به لگدزدن می‌کنند و آخرش فول می‌کنند و اخراج می‌شوند و بازی ناتمام اعلام می‌شود.

حال باید دید بعد از اعلام افراد واجد صلاحیت یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، جریان اصلاحات به چه رویکردی وارد کارزار انتخاباتی می‌شود و قانون اساسی را محترم می‌شمارد یا با حمله به آن دنبال تشویش اذهان عمومی حرکت می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار