کد خبر:۸۱۱۳۸۱
یادداشت| سیاوش فلاح‌پور

رقص و آواز یا سقوط پول ملی، کاهش ۵۰ درصدی حقوق، صف‌های طولانی بنزین / تصویر واقعی از لبنان کدام است؟

سقوط بی سابقه ارزش لیر لبنان مقابل دلار ادامه دارد، به گونه‌ای که هر دلار در بازار سیاه تا بیش از ۲ هزار لیر معامله می‌شود متعاقبا، قیمت بخش عمده‌ای از کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم تا ۵۰ درصد افزایش یافته است.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، سیاوش فلاح‌پور تحلیلگر مسائل بین‌الملل در مورد تصویر دروغین وقایع اخیر لبنان نوشت: اخبار و تصاویر جالب اعتراضات لبنان را خاطرتان هست؟ گزارش‌هایی که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های فارسی زبان داشت حالا با گذشت نزدیک به ۲ ماه از آغاز اعتراضات، دیگر بازتاب خاصی از آن در رسانه‌های فارسی به چشم نمی‌خورد، آیا این اعتراضات و تحولات مرتبط با آن خاتمه یافته است؟

پاسخ منفی است؛ هم اعتراضات و هم تحولات سیاسی-امنیتی مرتبط با آن ادامه دارد؛ اگرچه با چهره‌ای متفاوت از آنچه در رسانه‌های فارسی دیدیم.

با تداوم بحران سیاسی بعد از استعفای حریری و ادامه تجمعاتی که گا‌ها منجر به بستن جاده‌های اساسی کشور می‌شد، سقوط بی سابقه ارزش لیر مقابل دلار ادامه دارد، به گونه‌ای که هر دلار در بازار سیاه تا بیش از ۲ هزار لیر معامله می‌شود متعاقبا، قیمت بخش عمده‌ای از کالا‌های اساسی مورد نیاز مردم تا ۵۰ درصد افزایش یافته، آن هم در حالی که بخشی از این اقلام یا در دسترس نیست یا بسیار نایاب است و با قیمتی گزاف عرضه می‌شود.

تعداد قابل توجهی از شرکت‌ها و موسسات خصوصی که عملا کسب و کارشان متوقف شده و یا بسیار محدود شده (به دلیل شرایط عمومی کشور) حقوق کارمندان خود را بعضا تا ۵۰ درصد کاهش داده‌اند.

به دلیل نگرانی مردم از افزایش قیمت دلار و تقاضای عمومی برای انتقال سپرده‌های بانکی به بازار ارز بانک مرکزی قوانین بی سابقه‌ای را برای تعیین سقف مشخص برداشت از سپرده‌ها توسط شهروندان تعیین کرده تا مانع از فروپاشی ذخایر ارزی شود.

از سوی دیگر، استعفای نخست وزیر و انفعال دولت ضعیف لبنان، فضا را برای مافیا‌های اقتصادی به منظور اعمال فشار بیشتر بر شهروندان فراهم کرده است، برای مثال در همین یک ماه گذشته جریانات حاکم بر مافیای بنزین با هدف فشار بر دولت و تحمیل افزایش قیمت بنزین، دست به اعتصاب عمومی در تمام جایگاه‌های سوخت زدند.

بعید می‌دانم رسانه‌های فارسی زبان تصاویر صف‌های طولانی و درگیری شهروندان مقابل پمپ بنزین‌ها را بازتاب داده باشند؛ کمپین‌های نه به خرید کالای گران که در یکی دو هفته اول اعتراضات مورد استقبال مردم قرار گرفته بود به تدریج رنگ باخته و حالا دغدغه اصلی، برداشت پول از سپرده‌های بانکی برای خرید کالا‌های مورد نیاز شهروندان است.

شرایط اقتصاد لبنان بسیار بحرانی است و هر روز تاخیر در تشکیل دولت، هزینه سنگینی را بر شهروندان و خانواده‌های لبنانی تحمیل می‌کند؛ آنچه روایت شد تنها بخش کوچکی از آن روی سکه‌ی فیلم‌ها و تصاویر زیبایی است که در هفته‌های اول اعتراضات لبنان در رسانه‌ها می‌دیدیم حرکت قطار لبنان در مسیر بحران ادامه دارد؛ رسانه‌ها، اما صرفا تا ایستگاه اول ما را همراهی کردند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار