آخرین اخبار:
کد خبر:۸۱۱۸۱۷

رویترز: کانال مبادلات انسانی سوئیس با ایران ظرف چند ماه فعال می‌شود

مقام‌های آمریکایی و سوئیسی گفته‌اند کانال سوئیس برای مبادلات کالا‌های بشردوستانه با ایران ظرف چند ماه آینده فعال می‌شود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یک رسانه انگلیسی به نقل از مقام‌های آمریکایی و سوئیسی مدعی شده کانال سوئیس برای تسهیل مبادلات غذا و دارو با ایران ممکن است ظرف چند ماه آینده فعال شود.  

دولت آمریکا ادعا می‌کند غذا، دارو و سایر کالا‌های انسان‌دوستانه مشمول تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران نیستند. با این حال، تحریم‌های بانکی آمریکا موجب شده شرکت‌ها تمایلی به انجام مراودات با ایران حتی در زمینه کالا‌های انسان‌دوستانه نداشته باشند.  

«پاسکال باریسل» از مقام‌های دولت سوئیس و «ادوارد مک‌مولن»، سفیر سوئیس در آمریکا مصاحبه‌هایی جداگانه با رویترز در خصوص همین موضوع انجام دادند.  

باریسل گفت: «وظیفه ما این است که برای مردم ایران غذا و کالا‌های پزشکی فراهم کنیم. بنابراین، ما سرسختانه برای ایجاد این کانال بشردوستانه تلاش می‌کنیم.»

وی اضافه کرد: «در نهایت این مسئله به تمایل شرکت‌ها و بانک‌ها برای مشارکت بستگی دارد. اخیراً پیشرفت‌هایی کرده‌ایم.»

او در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کنید این ساز و کار در نیمه اول ۲۰۲۰ اجرایی می‌شود گفت: «امیدوارم اینطور بشود، ولی پیش‌بینی آن سخت است، چون دست ما نیست.»

مک‌مولن هم گفت: «خوشبختانه فکر می‌کنم ما در حال حاضر در مقطعی هستیم که با سوئیس در خصوص جزئیات نهایی همکاری می‌کنیم.»

پیش از این رسانه‌های سوئیس گزارش داده بودند دولت این کشور از آمریکا درخواست کرده تا در اقدامی جهت کاهش تنش با ایران، امکان ارسال کالا‌های بشردوستانه به ایران میسر شود.

 به نوشته وبگاه «سوئیس اینفو» «ایگنازیو کاسیس» وزیر خارجه سوئیس از آمریکا خواسته تا شرایط  برای ارسال کالا‌های بشردوستانه به ایران تسهیل شود.

سوئیس حدود ۴۰  سال است حافظ منافع آمریکا در ایران است.

دولت آمریکا هدف از تمدید نکردن معافیت از تحریم‌های نفتی را ادامه سیاست موسوم به «فشار حداکثری علیه ایران» و به صفر رساندن  صادرات نفت ایران اعلام کرده و مقام‌های جمهوری اسلامی ایران نیز تأکید کرده‌اند آمریکا موفق نخواهد شد صادرات نفت ایران را به صفر برساند.

واشنگتن می‌گوید هدف از این سیاست حصول توافق جدید با ایران است که در آن به همه مسائل مورد اختلاف دو کشور پرداخته می‌شود. جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن تأکید بر بی‌نتیجه بودن گفتگو با آمریکا، اعلام کرده تصمیم به مذاکره با آمریکا ندارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار