تخریب لیستهای موازی و هجوم همه جانبه برای کاندیداتوری، قطعا مقدمه شکست خواهد بود و تکرار سریالهای گذشته.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-مهدی طرفی؛ * خطاب حقیر در این نوشتار جریانات انقلابی است که این روزها جوان و پیرشان، در حال رایزنی و پیگیری برای بستن لیست انتخاباتی مطلوبشان است، که هر کدام با نگاه و سلیقه مخصوص خود سیاههای از اسامی نمایان میکنند و سعیشان در حلقوم چپاندن دکتر و مهندس هایشان به بدنه مردم است.
باید پذیرفت شرایط انتخابات را میزان و نحوه مشارکت مردم تعیین میکند، بدنه رای برای نیروهای انقلاب معمولا سه دسته است، دسته اول که با عقیده خود رای میدهند، در همه انتخاباتها جمعیت ثابتی دارند و پای ثابت مشارکت و رای به نیروهای انقلاب هستند.
دسته دوم بخشی از طبقه مستضعف جامعه است که از تبعیض و اختلاف طبقاتی و اشرافی گری به ستوه آمده اند و به دنبال روی کار آمدن انسانهای پاک دست و متدین هستند. این دسته معمولا در انتخاباتها شرکت کرده اند.
دسته سوم هم طبقه متوسط شهری که در تحلیلها از آنها به عنوان قشر خاکستری یاد میشود، که رای شان تا نزدیک انتخاباتها متغیر بوده و معمولا جو انتخاباتی-رسانهای در تعیین مصداق برای اینها بسیار تعیین کننده است. متاسفانه در دورههای اخیر جریان انقلاب در بدست آوردن رای این دسته عملکرد موفقی نداشته است.
پس بدنه انقلابی برای رای آوری به رای سه دسته بالا احتیاج دارد. تجربه نشان داده جریان انقلاب رای اندکی از دسته سوم را بدست میآورد. رسانههای پر مخاطب، سلبریتیها و گاهی هجوم غیر اخلاقی جریانات رقیب و البته فهم نادرست بزرگان جریان انقلاب از فضای عمومی و رسانهای جامعه، باعث عدم اقبال عمومی این دسته از مردم به لیستها و افراد منصوب به جریان انقلاب شده است.
دسته دوم، اما همواره برای جریان انقلاب تعیین کننده بوده است؛ همان دستهای که اگر نمایندهای از انقلاب وارد مجلس میشد، با پشتوانه همین قشر بود. اگر احمدی نژاد، رئیس جمهور شد از همین قشر خوب رای آوری کرد، اما ایام اخیر این دسته شرایط خوبی ندارد. بی تدبیریهای اخیر بنزینی و دلاری باعث شد اقبال این دسته به انقلاب کمتر شده و در نهایت احتمالا اقبال کمتری به صندوقها نشان دهند. ریزش میزان مشترک در این دسته به این معناست که میزان رای جریان انقلاب کاهش خواهد یافت. پس رای آوری جریان انقلاب میتواند کمتر از دوره گذشته شود.
مسئله اصلی برای پیروزی در انتخابات جمع آوری رای از هر سه دسته است. با توجه به ثابت بودن رای جریان انقلاب در هر شهرستان، لزوم اتحاد روی گزینههای مورد قبولِ انقلابی در هر حوزه انتخابیه تنها راه موفقیت در انتخابات است، چرا که همین میزان محدود رای ثابت اگر بین لیستهای مختلف پخش شود، با توجه به ریزش مشارکت در قشر مستضعف قطعا منتهی به شکست میشود.
حال اگر مکانیزمی مورد قبول بدنه حزب الله که متشکل از بزرگان و موثرین باشد، شکل نگیرد و اشاره به یک لیست نشود، شکست جریان انقلاب در انتخابات بعدی قطعی به نظر میرسد.
تخریب لیستهای موازی و هجوم همه جانبه برای کاندیداتوری قطعا مقدمه شکست خواهد بود و تکرار سریالهای گذشته است. حقیر معتقد به لیستی متشکل از با تجربههای مورد اطمینان و مقبول و جوانان متخصص هستم. برای موفقیت در انتخابات سهم خواهی و منیت و قومیت گرایی باید کنار گذاشته شود، چراکه هر گونه اشتباه تاوان سنگینی دارد.
* مهدی طرفی- فعال دانشجویی استان خوزستان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.