وزیر امور خارجه ترکیه درباره موضع آنکارا در قبال تحریم آمریکا علیه ایران نیز خاطر نشان کرد که هم آنکارا و هم برخی کشورهای اروپایی با آن مخالف هستند و مردم ایران بیش از همه از آن تاثیر میپذیرند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از آناتولی، مولود چاووشاوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در نوزدهمین نشست دوحه و در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه رویکرد آنکارا نسبت به اقدام آمریکا برای اعمال تحریم علیه ترکیه به دلیل خرید اس-۴۰۰ از روسیه چه خواهد بود؟ گفت: هیچ مشکلی با تحریم و تهدید قابل حل نیست. مقامات آمریکا نیز باید این را درک کنند.
وی در ادامه افزود: ترامپ هم با اعمال تحریم مخالفت دارد، ولی اگر تحریم وضع کنند، ترکیه مجبور است واکنش متقابل نشان دهد. سعی داریم مشکل موجود را با درک یکدیگر از طریق گفتگو حل کنیم.
چاووشاوغلو در رابطه با قطعنامه مجلس سنای آمریکا برای تایید حوادث سال ۱۹۱۵ به عنوان «نسلکشی ارامنه» نیز تصریح کرد: سیاستمدارانی که در خصوص وقایع تاریخی اطلاعات محدود دارند، نباید درباره این حوادث قضاوت کنند. سنای آمریکا این تصمیم را به دلیل ناراحتی از عملیات ارتش ترکیه در شمال سوریه و با هدف جلب رضایت لابیهای ارامنه در آمریکا گرفته است.
او با بیان اینکه ترکیه روابط خوبی با روسیه دارد، اما در برخی موضوعات از جمله بحران سوریه، جزیره کریمه و لیبی با مسکو اختلاف نظر دارد، گفت: بحران در لیبی و سوریه، برای ترکیه و روسیه موضوعاتی برای رقابت نیستند. موضوعاتی وجود دارد که ترکیه و روسیه در مورد آنها هم عقیده هستند و مواردی هم وجود دارد که اختلاف نظر دارند. کسی نمیتواند بگوید که ترکیه و روسیه در باره سوریه و لیبی با هم رقابت میکنند. اگر چه در مورد سوریه اختلاف نظراتی داریم، اما با هم تلاش میکنیم که راه حل پایدار برای این کشور پیدا شود.
چاووشاوغلو افزود: این ی. پ. گ. است که در این منطقه به دنبال تغییر بافت اجتماعی است. هم از نظر قومی و هم از نظر ایدئولوژیک. چرا از ۳۵۰ هزار کرد سوری که در ترکیه به سر میبرند، بیش از ۲۰۰ هزار کردی که در شمال عراق هستند به نقاط تحت کنترل ی. پ. گ. بازنگشتند؟ زیرا ی. پ. گ. آنان را به ترک آن مناطق مجبور کرد.
وزیر امور خارجه ترکیه درباره موضع آنکارا در قبال تحریم آمریکا علیه ایران نیز خاطر نشان کرد که هم آنکارا و هم برخی کشورهای اروپایی با آن مخالف هستند و مردم ایران بیش از همه از آن تاثیر میپذیرند.