در حالی که حامیان FATF تلاش میکنند تا با ارتباط دادن ماجرای استراماچونی به FATF مطالبهای مردمی برای پیشبرد لوایح مرتبط آن، ایجاد کنند، اما واقعیت این است که این ماجرا باعث فهم بهتر آثار زیانبار لوایح FATF بر سفره معیشت مردم شده است!
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- معین نصرتی؛ پس از آنکه استراماچونی، سرمربی استقلال، تمرین این تیم را رها کرد و به ایتالیا بازگشت، حامیان FATF فرصت را مغتنم شمرده و مشکلات پدید آمده برای حساب بانکی وی را ناشی از تصویب نشدن لوایح CFT و پالرمو قلمداد کردند تا شاید بتوانند از آب گل آلود ماجرای استقلال و استراماچونی، ماهی تصویب پالرمو و CFT را صید کنند! در همین راستا روزنامه آرمان ملی در گزارش تیتر ۱ خود با عنوان «حالا FATF مطالبه مردم شده است» آسمان و ریسمان را به هم می¬بافد و با مغالطه و وارونه نمایی برای پیشبرد لوایح استعماری CFT و پالرمو سنگ تمام میگذارد.
مسدود شدن حساب استراماچونی ناشی از تحریم یا FATF؟ نگارنده یادداشت درباره لوایح FATF مینویسد: «یک حادثه غیرسیاسی زندگی روزمره مردمی را که کاری به کار سیاست ندارند، به لوایح FATF گره زد: قهر «آندرهآ استراماچونی» از ایران! ... واریز حقوق استراماچونی در قالب مبالغی کمتر از سوی افراد ثالث شک پلیس ایتالیا را برانگیخته و استراماچونی ممکن است به پولشویی متهم شود. این اتفاق سبب شد مردم دریابند که وقتی عدم تصویب دو لایحه میتواند چنین تبعاتی در کوچکترین مسائل زندگی روزمره آنها داشته باشد، مشخص است که این موضوع چه تأثیر عظیم و وحشتناکی بر تجارت خارجی ایران، آن هم در دوره تحریمها خواهد گذاشت.».
اما آیا واقعا مسدود شدن حساب استراماچونی به خاطر FATF است؟ در پاسخ باید گفت که در اجرای تحریمهای آمریکا علیه ایران، یک آیین نامهای وجود دارد و در بروزرسانیهای سالانه یا حتی گاهی کمتر از سالانه، به بانکهای مختلف دنیا اعلام میشود که اگر میخواهید گرفتار تحریمهای آمریکا نشوید، باید اقدامات مورد نظر این آیین نامه را را رعایت کنید. این آیین نامه، اقدامات ایران در دور زدن تحریم¬ها را با علامت پرچم قرمز (RED FLAG) تعیین میکند که به معنای آن است که دور زدن تحریم¬های آمریکا از سوی ایران را پرریسک میداند و بانکهای جهان باید نسبت به این مساله حساس باشند. مرجعی در آمریکا که این آیین نامه را صادر میکند، ادارهای به نام فینسن (FINCEN) است که در کشور آمریکا نهاد مبارزه با جرایم مالی و در واقع مرکز FIU امریکاست.
در آییننامه فینسن، هر فرد ایرانی و هر تراکنش با منشا و ذینفع نهایی ایرانی یا هر تراکنشی که به هر نحوی به یک نیروی ایرانی یا موضوع ایران برگردد، مسدود میشود. یعنی مسالهای که پرداختی آقای استراماچونی با آن مواجه است، مربوط به تحریمهای آمریکا و دستورالعملی است که فینسن برای بانکهای دنیا از جمله بانکهای ایتالیایی تعیین کرده است.
ماجرای استراماچونی فرصتی برای فهم بهتر پدیده FATF در دوران تحریمهای ظالمانه آمریکا، ایران اقدام به دور زدن تحریمها میکند، اجرای کامل استانداردهای دیکته شده از سوی FATF و مخصوصا تصویب کنوانسیون پالرمو دست ایران را در دور زدن تحریم میبندد. چرا که ایران در شرایط تحریمی برای تامین ارز و کالاهای ضروری مورد نیاز مردم اقدام به «دور زدن تحریم ها» میکند. کاری که در ادبیات کنوانسیون پالرمو از آن تحت عنوان «قاچاق و پولشویی» یاد میشود. یعنی در صورت پیوستن به کنوانسیون پالرمو بسیاری از افراد و شرکتهای دورزننده تحریم به خاطر درخواستهای کشورها در قالب همکاری با FATF لو میروند و در این صورت قطعا ورود ارز و کالاهای ضروری مردم به کشور به مشکل میخورد و در نهایت نرخ ارز و گرانی کالاها بیشتر خواهد شد و سفره معیشت مردم کوچکتر!
بنابراین بهتر است حامیان FATF و نگارنده گزارش روزنامه آرمان ملی توجه کنند که با ماجرای استراماچونی اکنون مردم آثار زیانبار FATF را بهتر فهمیدند؛ چرا که مردم متوجه شدند که تصویب لوایح CFT و پالرمو تا چه حد میتواند آثار وحشتناکی بر سفره معیشتشان داشته باشد، نه عدم تصویب آنها!