به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در صورت تحقق شعار سال جاری یعنی«رونق تولید»، فرصتهای ویژهای برای اشتغالزایی در کشور فراهم خواهد شد. از جمله صنایع پیشرو در زمینه افزایش تولید در کشور، صنعت فولاد است. صنعتی که علاوه بر بازار داخل، بازار کشورهای منطقه نیز کاملاً مهیای صادرات محصولات فولادی به آنهاست.
در همین راستا، ابراهیمی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به لزوم وجود بازار مصرف برای محصولات تولیدی کشور برای تحقق رونق تولید گفت: شما اگرچند نوع محصول تولید کنید ولی بازار مصرف نداشته باشید اینها به درد نمیخورند. خوشبختانه فولاد هم در داخل کشور و هم در دنیا ازجمله محصولات پرمصرف محسوب میشود.
وی افزود: علت شکست کارخانهها در کشور، فروش نرفتن محصولاتشان است. در رابطه با صنعت فولاد، از طرفی در کشور مزیت تولید ایجاد کردیم و از طرفی شاهد واردات انواع و اقسام محصولات فولادی و آهنی هستیم. این یکی از اشکالات جدی است.
این نماینده مجلس در رابطه با عدم حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت از تولیدکنندگان صنعت فولاد افزود: وزارت صنعت و معدن و تجارت متأسفانه در حوزه سیاستگذاری بهجای اینکه در دولت تلاش بکند تا نظر مجلس را جلب نماید که از صادرات حمایت شود و مزیت تولید را در کشور ارتقا دهد؛ عمدتاً نگاهش تأمین نیاز مصرفکنندگان است. درصورتیکه اگر فقط توجه شما به تأمین نیاز مصرفکنندگان باشد و به تولید توجهی نداشته باشید، تولیدکنندگان از بین میروند و روز به روز درصد نیاز وابستگی شما افزایش پیدا میکند.
نماینده مردم شازند در مجلس ادامه داد: کشوری که واردات محور باشد -که متأسفانه سیاست کلان وزارت صنعت، معدن و تجارت همینگونه است- دو واقعه تلخ در آن ایجاد میشود. یکی اینکه کشور آسیبپذیر میشود و وقتیکه تکیهبر واردات داشته باشد امکان دارد در هرزمانی رابطه تجاری با کشورهایی که طرف قرارداد هستند دچار تنش شده و تأمین مایحتاج دچار مشکل بشود و مورد تهدید کشورها قرار بگیرد. واقعه تلختر اینکه ضریب بیکاری در کشور افزایش پیدا میکند. شما وقتیکه محصول را میخرید یعنی فرصت شغلی را دارید از بین میبرید.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر اینکه وزارت صمت تحت تأثیر واردکنندگان محصولات صنعت فولاد است عنوان کرد: وزارت صنعت و معدن و تجارت از دید من تحت تأثیر لابیهای تجار است و نگاه واردات محوری در این وزارتخانه اولویت بیشتری نسبت به حمایت از تولید دارد.
ابراهیمی در پاسخ به این سؤال که وظیفه مجلس و وزارت صمت در رابطه با حمایت از صنعت فولاد چیست؛ افزود: مجلس باید نظارت بیشتری نماید و وزارت صمت نیز باید در واقع با هماهنگی وزارت تعاون و کار، در راستای تحقق رونق تولید گام بردارد.
وی افزود: همچنین وزارت صمت باید در مقابل جنسهای وارداتی با نظام تعرفهای طوری رفتار نماید که واردات کالا بر تولیدات داخل اثر منفی نگذاشته و رقابت را از بین نبرد. واردات باید بهگونهای باشد که تولید داخل توانایی رقابت با آن را داشته باشد.
ابراهیمی در نهایت علت عدم حمایت وزارت صمت از توسعه خطوط صنعت فولاد را به واسطه لابیهای واردکنندگان دانست.