تفاهمنامه همکاری برای توانمندسازی اقشار آسیب پذیر جامعه، و حمایت از صندوقهای قرض الحسنه مردم یار و اشتغال زا، میان مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران و رییس سازمان بسیج سازندگی امضاء شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بسیج سازندگی، صبح امروز اول دی ماه مراسم انعقاد تفاهم نامه فی مابین سازمان بسیج سازندگی کشور و صندوق قرض الحسنه مهر ایران با موضوع اعطای تسهیلات قرض الحسنه برای حمایت از صندوقهای قرض الحسنه مردم یار و اشتغالزا صورت گرفت، دکتر زهرایی رییس سازمان بسیج سازندگی در این مراسم بیان داشت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، منطق بسیج تبدیل آسیبها و تهدیدها به فرصتی برای رشد و بالندگی است.
وی افزود: ما در بسیج سازندگی سه ماموریت داریم که اولین آن شبکه سازی گروههای جهادی است، امروزه حدود ۱۲ هزار و ۲۰۰ جهادگر جغرافیا محور و ۱۳ هزار گروه پایگاه محور در حال خدمت رسانی به مردم هستند. از دل گروههای جهادی، گروههای اقتصاد محور تشکیل میدهیم و با آموزشهای لازم آنان را توانمند میکنیم.
رییس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به مردمی کردن محورهای اقتصادی و توجه به اقتصاد مقاومتی اظهارداشت: در یک سال و نیم گذشته ۱۵ هزار صندوق قرض الحسنه مردم یار و اشتغال زا در کشور راه اندازی شده است. وی افزود: این صندوقها بالغ بر ۷۰۰ هزار نفر عضو دارند و به صورت متوسط گردش حساب این صندوقها به ۱۷۰ میلیارد تومان میرسد. دکتر زهرایی ادامه داد: این صندوقها تا کنون بالغ بر ۴۵ هزار فقره وام از منابع مردمی پرداخت و ۲۷ هزار شغل ایجاد کرده اند.
رییس سازمان بسیج سازندگی تصریح کرد: پیش بینی میکنیم تا پایان سال ۹۸ نزدیک به ۲۰۰۰ صندوق و در سال آتی نیز بالغ بر۶هزار صندوق از حمایتهای بانک قرض الحسنه مهر ایران استفاده نمایند.
در این مراسم دکتر اکبری مدیر عامل صندوق قرض الحسنه مهر ایران نیز بیان داشت: بر این اساس ۱۵ هزار صندوق قرض الحسنه مردم یار و اشتغال زا میتوانند از ظرفیت حمایتی بانک قرض الحسنه مهر ایران استفاده کنند.
وی افزود: این صندوقها بالغ بر ۷۰۰ هزار نفر عضو فعال دارند که در صورت افتتاح حساب در شعب این بانک و تمرکز بخشی از گردش مالی خود میتوانند از تسهیلات قرض الحسنه برای اشتغالزایی و کارآفرینی بهرهمند شوند.
دکتر مرتضی اکبری اظهارداشت: این همکاری در راستای توانمندسازی اقشار آسیب پذیر جامعه، کمک به ترویج فرهنگ تعاون و همیاری در سطح کشور، حمایت از صندوقهای قرض الحسنه روستایی و محلههای شهری با ارائه انواع خدمات بانکی و همچنین بستر سازی منابع خرد و به کارگیری آن به منظور توسعه کسب و کار در سطح روستاها و محلههای شهری آغاز شده است.
وی افزود: راهبری، توسعه و حمایت از صندوقهای قرض الحسنه مردم یار و اشتغال زا و پرداخت تسهیلات قرض الحسنه در قالب انعقاد تفاهمنامههای حمایتی و اعتبار در حساب جاری از محورهای این تفاهمنامه است.
دکتر مرتضی اکبری ادامه داد: بر اساس این تفاهمنامه هر یک از صندوقهای قرض الحسنه روستایی و محلههای شهری وابسته به سازمان بسیج سازندگی میتوانند با افتتاح حساب در شعب بانک قرض الحسنه مهر ایران به هر یک از اعضای خود در قالب طرحهای حمایتی و اعتبار در حساب جاری، تسهیلات قرض الحسنه پرداخت نمایند.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران خاطرنشان ساخت: تسهیلات پرداخت شده بدون سود و تنها در قبال اخذ کارمزد ۴ درصد و در اقساط ۳۶ ماهه است و هیات امنای صندوقهای قرض الحسنه وظیفه دارند تا اعضای صندوقهای مذبور را به منظور دریافت تسهیلات با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه به بانک معرفی کنند.
دکتر مرتضی اکبری تصریح کرد: در دو سال گذشته با موافقت هیات مدیره روند پرداخت تسهیلات از معیشت به اشتغالزایی و حمایت از کارآفرینی تغییر کرده است.
وی افزود: وضعیت اشتغال در کشور نیازمند توجه بیشتری است و در این راستا نیاز است تا با استفاده از ظرفیتهای موجود و پرداختهای خرد به ایجاد کسب و کارهای پایدار کمک کنیم.
مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران اظهارداشت: باید توجه داشته باشیم که این پرداختها به گونهای باشد تا هزینههای مضاعفی را به استفاده کنندگان آنها تحمیل نکند از این رو پرداخت وامهای قرض الحسنه میتوانند به حوزههای اشتغالزایی و کارآفرینی و توانمندسازی نیازمندان کمک شایستهای داشته باشد.
شایان ذکر است، در پایان تفاهمنامه مذکور میان بانک قرض الحسنه مهر ایران و سازمان بسیج سازندگی به امضاء رسید.