رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی با انتقاد از صحبتهایی مبنی بر این که ایران به گامهای نهایی خود در کاهش تعهدات برجام رسیده است گفت ...
حسین آبنیکی رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی و کارشناس مسائل هستهای در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص گزینههای پیش روی جمهوری اسلامی در گام پنجم کاهش تعهدات برجامی خود گفت: اروپا و آمریکا به تعهدات برجامی خود تاکنون عمل نکردهاند و وعدههایی دادند که هیچ گاه به طور کلی اجرا نشد این در حالی است که اروپا را از این حد نیز فراتر گذاشته و در اظهارات وقیحانه مدعی شده مکانیزم ماشه را علیه ایران اجرا خواهیم کرد.
وی با انتقاد از اینکه اخیرا صحبتهایی مبنی بر این شنیده میشود که جمهوری اسلامی به گامهای نهایی خود در بخش فنی و کاهش تعهدات برجام رسیده است، گفت: خیر، جمهوری اسلامی میتواند به راحتی محدودیتهایی را که در برجام پذیرفته را کنار بگذارد.
آبنیکی با اشاره به اینکه گامهای برداشته شده توسط جمهوری اسلامی تاکنون چندان جدی هم نبوده است، گفت: برداشتن گامهای پیش رو به هیچ وجه به معنی بازی خطرناک نخواهد بود.
رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: جمهوری اسلامی محدودیتهایی را پذیرفته که غرب در قبال آن بنا بود در حوزه اقتصادی گامهایی را بردارد و سایه تحریم را از سر ما کم کند، اما هیچ گاه این اتفاق از طرف غرب عملیاتی نشد.
این کارشناس مسائل هستهای با تاکید براینکه تولید اورانیوم ۲۰ درصد یکی از نیازهای کلیدی جمهوری اسلامی محسوب میشود، گفت: غنی سازی ۲۰ درصد سوخت مورد نیاز برای راکتور تهران و تولید انواع رادیو دارو به حساب میرود.
وی ادامه داد: تولید سوخت ۲۰ درصد و 3.5 درصد در حوزههای مختلف مورد نیاز است و بخش زیادی از محدودیتهای پذیرفته شده با این اقدام کنار خواهد رفت.
آبنیکی تصریح کرد: اینکه ما مذاکره مجدد نخواهیم داشت، مگر آنکه طرف غرب تحریمهای اقتصادی را کنار بگذارد حرف درستی است، اما این که جمهوری اسلامی از گام چهارم به بعد گامهای متقابل نخواهد داشت و به انتهای خط رسیده مسئله درستی نیست.
رئیس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی در پایان خاطر نشان کرد: ایران در حوزههای مختلف فنی میتواند گامهای زیادی بردارد و حتی گام پنجم میتواند از چهار گام قبلی سازندهتر باشد و در صورتی که طرف غرب از بی عملی به تعهدات کوتاه نیاید جمهوری اسلامی اقدامات متقابل زیادی را دارد که بتواند طرف مقابل را به میز مذاکره برگرداند.