کارشناس مسائل سیاسی گفت: به نظر میرسد عزمی برای حل مشکلات وجود ندارد و اگر وجود داشت حداقل در مورد نظارت و سپس در جلوگیری از تورمها اقداماتی انجام میداد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو حمیدرضا ترقی کارشناس مسائل سیاسی، با اشاره به اقدامات دولت در راستای تأمین معیشت مردم در شرایط کنونی اظهار داشت: دولت در درجه اول نیازمند ارادهای برای حل این مشکلات دارد، به نظر میرسد، تا ارادهای نباشد و از کنار اعتراضات مردمی، بی تفاوت بگذرد، طبیعتا نمیتواند این مشکلات را حل کند.
وی با اشاره به ناآرامیهای آبان ماه گذشته ادامه داد: یکی از توصیههای مقام معظم رهبری در فردای شروع آن حوادث این بود که دولت مانع افزایش گرانیها و فشار روی اقشار ضعیف جامعه شود. متأسفانه دولت این اقدام را دیر انجام داد و باید پیش از اعلام افزایش نرخ بنزین، وجهی را به حساب مردم واریز میکرد تا این امر به نوعی بازدارنده میشد.
دولت نتوانست وعدهاش را محقق کند
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: تا کنون علی رغم قولهای دولت، شاهد تحقق هیچ وعدهای نبودیم و دولت نتوانسته است مانع افزایش قیمتها و گرانی شود و همچنان قیمتها در حال رشد است. مردم دیگر اعتمادی به اینکه دولت قادر به حل مشکلات است، ندارند؛ چراکه بارها دولت اعلام کرده است که جلوی افزایش قیمتها را خواهد گرفت، اما تا کنون هیچ اتفاقی را شاهد نبودیم. درواقع دولت فقط توجیه میکند.
وی بیان کرد: به نظر میرسد عزمی برای حل مشکلات وجود ندارد و اگر وجود داشت حداقل در مورد نظارت و سپس در جلوگیری از تورمها اقداماتی را انجام میداد. متأسفانه قیمتها در بخشهایی رشد میکند که هیچ ربطی به افزایش قیمت بنزین ندارد. دولت باید هرچه زودتر وارد عمل شود.
دولت نظارت دقیقی بر قیمتها ندارد
ترقی اظهار داشت: عملیات ملموسی از سوی تعزیرات دولتی را شاهد نبودیم و تنها میگویند که پروندهها جمع آوری و نتایج بررسی میشود؛ درحالی که گزارش هیچ کدام از پروندهها در خصوص افزایش قیمتها به مردم داده نمیشود و از طرفی هم مردم به طور ملموس در جامعه شاهد افزایش قیمتها هستند. مردم اعتمادی به دولت ندارند که عزم و ارادهای برای حل مشکلات داشته باشد.
وی بیان کرد: مجلس هم متأسفانه در رابطه با این نظارتها هیچ نقشی را ایفا نمیکند و برخوردی را در بحث استیضاحها شاهد نیستم و استیضاحها بیشتر از آنکه به سمت وزیر صمت باشد، به سمت وزیر نفت است. مجلس در این زمینه متأسفانه کم کاری میکند و از اهرمها و ابزارهایش را برای نظارت و عدم توجه دولت به این تورم استفاده نمیکند.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: طبیعتا مردم از نمایندگان مجلس که وکلای شان هستند، انتظاراتی دارند تا صدای اعتراضات شان را به مسئولان برسانند.
وی بیان کرد: استفاده از اقتصاددانان یکی از راهکارهایی است که دولت باید از آن بهرهمند شوند. همچنین گزارشهای ارائه شده بانک مرکزی از معوقات بانکی مربوط به ۱۰۰ شخصیت حقیقی و حقوقی باید مورد بررسی قرار بگیرد که میزانش اندازه دوبرابر درآمد دولت از محل افزایش نرخ بنزین بدست میآید.
ترقی اظهار داشت: معافیت سلبریتیها یکی از اشتباهات بود چراکه که مبلغ قابل توجهی است و دولت متأسفانه اولویت را در این مسائل رعایت نمیکند و در آستانه انتخابات بیشترین برخوردش سیاسی است تا اقتصادی. یقینا برای حل مشکلات مردم باید در سیاست گذاری و برنامه هایش تغییر قابل توجهی دهد.
وی افزود: دولت عنوان کرده است که یارانه جبرانی را واریز کرده ایم درحالی که کمتر شاهد چنین مسألهای هستیم. نه تنها یارانه بخش اعظمی از مردم واریز نشده، بلکه شش میلیون خانواده نسبت به عدم واریزها اعتراضاتی داشته اند. یکی از قشرهایی که آسیب میبینند، قشر محروم و آسیب پذیر جامعه است و دولت باید توجه ویژهای به آنها داشته باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: بیشترین فشار روی قشر ضعیف جامعه است و بیشترین فشار را تحمل میکنند. دولت اعلام کرده که ۲۵ درصد اعتبارات دستگاههای حمایتی را نمیتواند پرداخت کند و این موضوع برای قشر ضعیف مشکل درست میکند. دولت در جاهایی که نباید هزینه کند و اولویتی ندارد، متأسفانه هزینه میکند.