عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه در بررسی صلاحیتها براساس مُرّ قانون عمل و از افراد سالم دفاع میکنیم، گفت: در مقابل افراد ناسالم قاطعانه ایستادگی میکنیم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد دهقان عضو حقوقدان شورای نگهبان طی سخنانی در همایش بصیرتی اعضای شبکه نظارت بر انتخابات شورای نگهبان شهرستان صومعهسرا ضمن گرامیداشت سالروز ۹ دی با اشاره به فتنه پیچیده سال ۸۸ گفت: فتنه ۸۸ باعث ایجاد خسارات زیادی به کشور شد و دهها هزار میلیارد تومان خسارات مادی به کشور وارد شد.
وی با بیان اینکه در فتنه ۸۸ با چراغ سبزی که به بیگانگان داده شد بیسابقهترین تحریمهای اقتصادی در سالهای ۸۸ و ۸۹ توسط آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل علیه ملت ایران وضع شد، تصریح کرد: مهمترین خسارتی که در فتنه ۸۸ به کشور وارد شد این بود که مخالفین خارجی و داخلی انقلاب تلاش کردند بخشی از مردم را در مقابل عدهای دیگر از مردم قرار دهند و نهایتا آمریکا که قطع امید کرده بود، دوباره امیدوار شد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: اَعمال فتنه گران باعث شد که دشمنان تصور کنند کار جمهوری اسلامی تمام است و برای اینکه به فروپاشی نظام سرعت بدهند هرکدام از کشورهای مخالف جمهوری اسلامی در حمایت از اغتشاشات و ناامنیها از همدیگر سبقت میگرفتند.
دهقان با اشاره به نقش "۹ دی" در خنثی سازی توطئه دشمنان گفت: ملت بصیر ایران در روز ۹دی تمام توطئه دشمن برای برهم زدن انسجام ملی را خنثی کرد و یکصدا و متحد علیه جریان فتنه قیام کرد و دوباره اتحاد خود را به رخ جهانیان کشید.
وی ادامه داد: با حادثه "۹ دی" شکافها و اختلافاتی که استکبار به واسطه حضور فتنهگران ایجاد کرده بود پُر شد و توطئههایی که توسط آمریکا برنامهریزی شده بود به واسطه حضور مردم در صحنه خنثی شد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان درخصوص اهمیت انتخابات اظهار داشت: از روز اول انقلاب قرار بر این بود که کشور ما با رای مردم اداره شود، عدهای پیشنهاد حکومت اسلامی را دادند، اما امام راحل فرمودند: "جمهوری اسلامی نه یک کلمه کمتر نه یک کلمه بیشتر" این جمله امام (ره) به این معنا است که این کشور فقط با رای مردم میتواند اداره شود و در این ۴۱سال توانستیم با اتکا به همین پشتیبانی مردم روی پای خود بایستیم.
دهقان به موضوع نظارت بر انتخابات نیز پرداخت و گفت: نظارت برانتخابات حاصل تجربه بشری و از مسائل بدیهی انتخابات است و شما حتی یک کشور را در دنیا پیدا نمیکنید که در آن انتخابات باشد، ولی نظارت برانتخابات وجود نداشته باشد.
وی افزود: حتی کشورهایی که انتخابات صوری دارند یک نظارت صوری هم پیش بینی کردهاند تا به دنیا القا کنند که انتخابات دارند لذا نظارت بر انتخابات که در قانون اساسی پیش بینی شده اینقدر مهم است که اجرای انتخابات بدون نظارت یعنی عدم وجود انتخابات، پس نظارت بر انتخابات امری اجتناب ناپذیر است و نظارت بر انتخابات باعث اعتماد و مشارکت بالا و جلوگیری از درگیریهای بعد از انتخابات میشود.
وی درپاسخ به سئوالی درخصوص ملاک تایید یا ردصلاحیت افراد گفت: شورای نگهبان براساس قانون باید صلاحیت نامزدها را احراز کند و کسانی که مشکلات مالی و همچنین کسانی که سابقه ضدیت با نظام دارند و پایبندی به ارزشها و هنجارهای مورد قبول ملت که در قانون اساسی آمده است، ندارند این گونه افراد مطابق قانون مورد تایید هیئتهای نظارت شورای نگهبان قرار نمیگیرند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد: کسانی که تداوم برفتنه ۸۸ داشته باشند و در این سالها بر همان راه در نظر و عمل باقی بودهاند یعنی نظام را قبول ندارند، بنابراین نمیتوانند در راس نظام قرار گیرند.
دهقان با تاکید بر اینکه در بررسی صلاحیتها براساس مُرّ قانون عمل و از افراد سالم دفاع میکنیم، خاطرنشان کرد که در مقابل افراد ناسالم قاطعانه ایستادگی میکنیم تا مجلسی پاکیزه از هر گونه آلودگی مالی، اخلاقی و پایبند به ارزشهای مورد اعتقاد مردم و قانون اساسی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: مطابق قانون اساسی رقابت انتخاباتی باید بین افراد صالح اتفاق بیفتد و صالحان باید در هر جایگاهی در جمهوری اسلامی حاکم شوند و مطابق قانون چه هیئتهای اجرایی و چه هیئتهای نظارت حق ندارند اجازه دهند افراد ناشایست به عرصه رقابت انتخاباتی راه پیدا کنند.