کارشناس اقتصادی گفت: چطور دولتی که خودش تمام قوانین و مقررات مربوط به دارایی و املاک را اعمال میکند نمیتواند به اندازهی یک پیرزن در خیابان فردوس تهران که سالی ۷ درصد از دارایی خود (ROA) کسب میکند از داراییهایش بازده کسب کند؟!
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مجید شاکری کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در نشست تخصصی "قفل بودجه" گفت: بر اساس برآوردهای وزارت اقتصاد و دارایی در تجمیع داراییها در سال ۹۵ مشخص شد مجموع حجم داراییهای غیر منقول دولت (قوه مجریه) ۱۸۰۰۰ هزار میلیارد تومان است.
شاکری افزود: مجموع داراییهای غیر منقول نهادهای حکومتی (اعم از بنیاد مستضعفان، کمیتهی امداد و همچنین شهرداری ها) نیز مشخص شد که ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اگر مجموع این داراییهای غیرمنقول دولت را شبیه به سایر کشورها ذیل یک صندوق در نظر بگیریم، با کم کردن تورم، بازدهی ناشی از این صندوقها در کشورهای دیگر به طور متوسط ۳.۵ درصد است.
شاکری افزود: حال در نظر بگیرید اگر دولت ما میتوانست بسیار کمتر از استاندار جهانی مثلا ۱ درصد از این حجم دارایی ۱۸۰۰۰ هزار میلیارد تومانی سود کسب کند رقم آن ۱۸۰ هزار میلیارد تومان (بیشتر از میزان فروش سالیانهی نفت یا کل درآمدهای مالیاتی کشور) میشد.
وی تصریح کرد: برای من سوال است که چرا دولت نمیتواند از این داراییها مثل سایر کشورها درآمد کسب کند و دائم مثل روشهای کسب درآمد در بودجه دنبال راههایی است که به ضرر اقتصاد و آینده کشور است.
کارشناس ارشد اقتصادی اضافه کرد: چطور دولتی که خودش تمام قوانین و مقررات مربوط به دارایی و املاک را اعمال میکند نمیتواند به اندازهی یک پیرزن در خیابان فردوس تهران که سالی ۷ درصد (ROA) از دارایی خود کسب میکند از دارایی هایش بازده کسب کند؟!
گفتنی است کل حجم نقدینگی کشور حدود ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان است که نشان میدهد ارزش داراییهای غیر منقول دولت ۹ برابر کل نقدینگی کشور است!
همچنین لازم به ذکر است طبق این برآورد وزارت اقتصاد در سال ۹۵، مجموع داراییهای غیر منقول نهادهای غیر دولتی نسبت به دولت (۰.۰۱۶) درصد است!
از سوی دیگر طبق یک گزارش دیگر وزارت اقتصاد در همان سال ۹۵ که بر اساس اسناد رسمی و مشخص و مستند و نه برآورد بدست آمده است ارزش داراییهای دولت ۷۰۰۰ هزار میلیارد تومان یا به عبارت دیگر بیش از ۳ برابر حجم نقدینگی کل کشور است.
یعنی فکر کن بتونه 10 درصد سود کسب کنه اونوقت بودجه کل کشور در میاد نیاز به فروش نفت هم نیست
چرا واقعا فکری نمیشه همش منتظر دوبت نباشیم این بحث مربوط به زندگی مردمه باید تو جاهایی مثل مجمع تشخیص بررسی بشه تا بتونه گره از کار مردم و مملکت وا کنه
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
همه چیز که دست شماس مملکت ورشکسته کردین!
چرا واقعا فکری نمیشه همش منتظر دوبت نباشیم این بحث مربوط به زندگی مردمه باید تو جاهایی مثل مجمع تشخیص بررسی بشه تا بتونه گره از کار مردم و مملکت وا کنه