به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا سنگری درباره برخی ابعاد شخصیتی سردارِ شهید قاسم سلیمانی گفت: حاج قاسم را از همان دوران جنگ تحمیلی و در لشکر 41 ثارالله میشناختم و از همان ابتدا با صلابت ایشان آشنا بودم. پس از جنگ تحمیلی نیز مراودات ما تداوم داشت. او در هر سرزمینِ مورد ستمی حضور داشت و برای دفاع از کیان اسلام و رویارویی با کسانی که سلاح علیه مسلمانان میکشیدند، آماده بود.
وی با اشاره به اینکه عمدتاً آنچه در این روزها پس از شهادت این سردار شهید مطرح میشود، تکیه بر ویژگیهای نظامی اوست، افزود: جلوهگری بُعد نظامی ایشان زمینهای شده است تا کمتر به ابعاد دیگر ایشان توجه کنیم. یکی از ابعاد وجودیِ سردار سلیمانی، چهره فرهنگی ایشان بود که کمتر مطرح شده است. ایشان خانهاش را وقف فرهنگ دفاع مقدس کرد و اگر کسی به کرمان سفر کند و خانه ایشان را ببیند، در آنجا مجموعهای گرانسنگ از اسناد دفاع مقدس را میبیند.
سنگری با تصریح بر اینکه سردار سلیمانی به همان میزان که از حریم جغرافیایی و از وطن اسلامی دفاع کرد، از حریم فرهنگی نیز دفاع کرده است، گفت: حداقل آن مقدار که من از نزدیک دیده بودم، بیش از صد و سی جلد کتاب که هر کدام از آنها به اندازه هزار صفحه است، درباره میراث دفاع مقدس در خانه پدریشان وجود داشت. در این راستا تعداد زیادی جوان را به کار گرفت تا این آثار را در یک هندسه دقیق و نظام فرهنگی تعریفشده و به شکل کاملاً علمی جمعآوری کنند تا نسلهای بعدی از آنها بهرهگیری و استفاده کنند.
وی افزود: مراقبت سردار سلیمانی نسبت به آموزههای دین به ویژه حمایت از حریم امامت و ولایت و نیز وظیفهشناسیشان تقوایی به ایشان داده بود که مسیر خروج از معضلات سخت جنگ برایش نمایان بود. خداوند میفرماید «وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً؛ هر که تقوای الهی پیش گیرد، خدا براى او راه بیرون شدن [ از مشکلات و تنگناها را ] قرار مىدهد».