حال که هنوز چهارمین سال اجرای برجام کامل نشده با توجه به بدعهدیهای غرب پنجمین گام ایران برداشته شد تا مجدد بدون محدودیت صنعت هستهای کشور آغاز به کار کند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- علی قاری؛ * به چهارمین سالروز اجرای برجام چند روزی بیشتر باقی نمانده و دوباره این برجام است که ورد زبانها افتاده. همان برجامی که قرار بود تمامی تحریمها را یک جا لغو کند. قراردادی که فتح الفتوح مشکلات کشور خوانده میشد و دولتمردان آنرا تنها راه رونق اقتصاد کشور میدانستند.
تا دلتان بخواهد در قضیه برجام برچسب خوردیم. یکی به ما برچسب تندروی زد، دیگری دلواپس و آن یکی بیشرفانه ما را کاسب تحریم خواند.
هرچه را که رهبرمان در جلسات خصوصی و علنی و مکتوب گفتند، هرطور دلشان خواست تعبیر و تفسیر کردند و سرانجام کلیت نظام (که هیچوقت منظورشان از کلیت نظام را نفهمیده ایم) با تصویب برجام موافقت کرد؛ و اکنون چهار سال گذشت. چهار سالی که میشد به سند چشم انداز ده ساله نزدیک و نزدیکتر شویم، اما کل تمرکز دولت را کاغذ پارهای گرفت که امروز خود به این نتیجه رسیده اند که ضمانت اجرایی برای این معاهده وجود ندارد. چهار سالی که نه چرخ سانتریفیوژها چرخید و نه چرخ اقتصاد مردم!
حتی امریکاییها به نماد تعامل و مذاکره کشور یعنی جناب ظریف هم رحم نکردند و ایشان را نیز در لیست بلند و بالای تحریمهای خود قرار دادند.
بارقههای امید در دل ما جوانان انقلابی یک سال قبل روشن شد. در حرم بنیان گذار کبیر انقلاب که مقام معظمر رهبری دستور آغاز به کار مجدد سایتهای هستهای را صادر کردند تا پیام مهمی به غرب مخابره شود که دیگر ایران را نمیتوان با نقش پلیس بد و خوب معطل نگه داشت.
مولا علی میفرماید کسی که با ندای رهبرش از خواب بیدار نشود یا خود را به خواب بزند، زیر لگد دشمنش از خواب بیدار خواهد شد.
آقایان آنقدر خود را به خواب زدند تا امریکا هم مسئولین و نفتمان را تحریم کرد، هم اموالمان را مصادره کرد و هم سردارمان را از ما گرفت. تازه امروز به این نتیجه رسیدند که غرب مورد اعتماد نیست.
شاید این همه تجربه تلخ نیاز بود تا آقایان عینک خوشبینی به غرب را از صورت خود بردارند و به این اوضاع خاتمه دهند. حال که هنوز چهارمین سال اجرای برجام کامل نشده با توجه به بدعهدیهای غرب پنجمین گام ایران برداشته شد تا مجدد بدون محدودیت صنعت هستهای کشور آغاز به کار کند.
صنعتی که در عرض کمتر از سه سال به غنی سازی ۲۰ درصد رسید و تعداد سانتریفیوژهای خود را به ۱۹۰۰۰ رساند قطعا نوید آن را میدهد تا پیشرفتهای شگرفی را در آیندهای نزدیک از صنعت هستهای کشور شاهد باشیم.
علی قاری، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گلستان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.