کد خبر:۸۱۸۵۱۲
یادداشت دانشجویی |

دانشگاه اصفهان، بی‌تدبیری و دانشجوی سردرگم

این یادداشت در انتقاد به مدیریت نابسامان و بی تدبیری ها در دانشگاه اصفهان است که اخیرا دامن گیر حال ناخوش این دانشگاه شده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سپهر فرهنگ؛ * در روز‌های اخیر که جامعه دانشگاهی مانند همه آحاد ملت ایران داغدار غم سنگین از دست دادن سردار محبوبشان هستند و پس از اعلام روابط عمومی وزارت علوم مبنی بر اینکه تعطیلی یا لغو امتحانات پایان ترم به عهده دانشگاه‌ها گذاشته شده، بسیاری از دانشگاه‌های سطح کشور با لغو امتحانات، شرایط و تدابیر لازم جهت حضور حداکثری دانشجویان در مراسم تشییع را فراهم کرده اند و با وجود اینکه بسیاری از دانشگاه‌های استان اصفهان مانند دانشگاه هنر، دانشگاه آزاد خوراسگان، دانشگاه آزاد نجف‌آباد و... خبر لغو امتحانات در روز‌های دوشنبه و سه شنبه را به طور رسمی اعلام کرده اند، ولی رئیس دانشگاه اصفهان در ساعات اولیه کوچکترین واکنشی به تعطیلی یا لغو امتحانات این دانشگاه نشان نمی‌دهد.

پس از انتشار گسترده اخبار تعطیلی اکثر دانشگاه‌های استان از سوی دفاتر روابط عمومی (حوزه ریاست) و یا معاونت‌های آموزشی، عدم موضع گیریی و سردرگمی دانشجویان دانشگاه بزرگی، چون دانشگاه اصفهان با قریب به ۱۵۰۰۰ دانشجو، خبرنگاران را به پیگیری و پرس و جو از وضعیت این دانشگاه وا می‌دارد. سپس رئیس دانشگاه در مصاحبه‌ای با یکی از خبرگزاری‌ها اعلام می‌کند که خبری از لغو امتحانات نیست! اما طبق هماهنگی‌های انجام شده با امور فرهنگی دانشگاه اصفهان، وسایل نقلیه جهت انتقال دانشجویان به تهران برنامه ریزی شده است! این خبر که پس از انتشار در میان دانشجویان، کانال‌ها و گروه‌های مختلف دانشجویی دست به دست می‌شود، موجب راه افتادن یک موج رسانه‌ای در فضای مجازی دانشگاه شد و سوال بزرگی که ذهن اکثر دانشجویان را درگیر کرده بود تناقض عدم لغو امتحانات و شرکت در مراسم تشییع سردار دل‌ها بود!

همچنین نکته تامل برانگیز اینجاست درحالی که رئیس دانشگاه شب گذشته در مصاحبه خبری به تدابیر لازم جهت شرکت در مراسم مستقیماً اشاره کرده بود، اما صبح روز یکشنبه دانشجویانی که جهت ثبت‌نام برای شرکت در مراسم به اداره امور فرهنگی مراجعه می‌کنند در کمال تعجب با اظهار بی اطلاعی مدیر این اداره رو به رو می‌شوند! و پس از نشان دادن مصاحبه خبری رئیس دانشگاه و پیگیری‌های تلفنی دکتر رضایی فرآیند ثبت‌نام در واحد اردو‌ها شروع شده و دو دستگاه اتوبوس برای حرکت به سمت تهران در نظر گرفته می‌شود. اما به دلیل استقبال دانشجویان، اقدام دیر هنگام دانشگاه برای اعزام دانشجویان به مراسم و کمبود اتوبوس، بیش از ۸۰ نفر در لیست انتظار ثبت نام قرار می‌گیرند و از شرکت در مراسم باز می‌مانند.

البته تصمیم عدم لغو امتحانات مدت زیادی دوام نمی‌آورد و حجم زیاد انتقادات به مسئولین دانشگاه اعم از ریاست، نهاد رهبری و... همچنین سیل پیامک‌هایی که دانشجویان به دکتر طالبی فرستادند موجب می‌شود مسئولین دانشگاه با مشاهده اعتراض دانشجویان تغییر موضع دهند و در اقدامی عجیب‌تر به جای یک تصمیم گیری منسجم و صریح، تصمیم گیری در خصوص لغو امتحانات را با ارسال نامه‌ای بر عهده رؤسای دانشکده‌ها و مدیران گروه‌ها واگذار می‌کنند! این تصمیم هم مانند قبل به طور رسمی اعلام نمی‌شود، بلکه نمایندگان دانشجویان با مراجعه به دفتر دکتر شاقول، معاون آموزشی دانشگاه متوجه این موضوع می‌شوند!

گذشته از اینکه این نحوه‌ی تعطیل کردن دانشگاه و خودمختار فرض کردن دانشکده ها، در بین دانشگاه‌های کشور بی نظیر است (!) ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود بلکه انتظار می‌رفت روابط عمومی دانشگاه با دریافت نظر رؤسای دانشکده‌ها به طور رسمی اعلام کند که امتحانات در چه دانشکده‌هایی لغو می‌شود. ولی معاونت آموزشی دانشگاه در یک حرکت عجیب اعلام می‌کند که دانشجویان هر دانشکده شخصاً به دفتر رئیس دانشکده خودشان مراجعه کنند تا از وضعیت لغو امتحانات باخبر شوند! این در حالی است که در برخی دانشکده‌ها مانند دانشکده زبان به دلیل عدم حضور رئیس دانشکده و معاون آموزشی وی دانشجویان با بلاتکلیفی مواجه شدند و کسی پاسخگوی آن‌ها نبود! اما در برخی دیگر از دانشکده‌ها مانند دانشکده علوم اداری و اقتصاد به ریاست دکتر صمدی (که حتی ورود به دفترش با ریموت کنترل امکان پذیر است!) اختلاف نظر بین دانشجویان و مدیریت دانشکده بالا گرفت و رئیس دانشکده به بهانه‌هایی نامعلوم حاضر به لغو امتحانات نشد که نهایتاً با تجمع دانشجویان و تشکیل جلسه، اساتید نظر خود مبنی بر لغو امتحانات روز دوشنبه را اعلام کردند.

بعد از بالا گرفتن اعتراض دانشجویان در فضای مجازی، بالاخره روابط عمومی دانشگاه اطلاعیه‌ای صادر می‌کند. در این اطلاعیه که شامگاه یکشنبه منتشر شد، اعلام شده است: "دانشکده‌ها در تغییر زمان امتحانات از دوشنبه ۱۶ دیماه به پنجشنبه ۲۸ دیماه با صلاحدید گروه آموزشی و در صورت رضایت عموم دانشجویان هر درس مخیر هستند"

در اشتباهی فاحش که نشان از عدم دقت به نظر می‌رسد در این اطلاعیه پنجشنبه ۲۸ دی ماه عنوان شده در حالی که پنج‌شنبه ۲۶ دی ماه است و بسیاری از دانشجویان در این روز امتحان دیگری دارند و این نوع صدور اطلاعیه نه تنها به بهبود وضعیت کمکی نکرد بلکه مزید بر علت و باعث سردرگمی بیشتر دانشجویان شد! نکته دیگری که در این اطلاعیه قابل توجه است، حذف نام دو تشکل مجمع اسلامی دانشجویان و جامعه اسلامی دانشجویان از این اطلاعیه است که روز قبل به همراه سه تشکل دانشجویی دیگر مشترکاً در بیانیه‌ای که به امضای هر ۵ تشکل رسیده بود از رئیس دانشگاه درخواست لغو امتحانات را داشتند، اما علّت حذف نام این دو تشکل هم مشخص نیست!

گذشته از این، در اطلاعیه ذکر نشده است که گروه‌های آموزشی چگونه در شب امتحان از رضایت عموم دانشجویان برای لغو امتحان روز بعد مطلع شوند؟! اما نهایتاً امتحانات تقریبا در ۷ دانشکده و برخی رشته‌ها لغو شد و در بعضی دانشکده‌ها پا بر جا ماند...!

فارغ از تمام نظرات دانشجویان و اساتید در خصوص این که لغو کردن امتحانات کار بجا و یا اقدامی نادرست است، هدف از این یادداشت انتقاد به این نوع مدیریت نابسامان و بی تدبیری ها در دانشگاه اصفهان است که مدتی است دامن گیر حال ناخوش این دانشگاه شده، چرا که دانشجویان در اغتشاشات آبان ماه هم دقیقاً با چنین وضعیتی مواجه بودند و عدم صدور اطلاعیه‌های رسمی و انتشار برخی اخبار نادرست مبنی بر تعطیلی دانشگاه، ناخواسته منجر شد تا دانشجویان با عدم حضور در کلاس‌ها، دانشگاه را به حالت نمیه تعطیل ببرند.
 
اما با تمام این اوصاف در بند آخر اطلاعیه روابط عمومی آمده است: " یادآور می‌شود دانشگاه اصفهان در هیچ مورد مشابهی اقدام به تعطیلی دانشگاه نکرده و با توجه به جوانب امر تصمیم گیری کرده است به نحوی که همواره رضایت دانشجویان و عدم تضییع حق عموم آنان در اولویت سیاست‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه بوده است"
 
حال سوال این است که چرا مسئولین دانشگاه و حتی نهاد رهبری (که در جلسات هیئت رئیسه حق رأی دارد و انتظار می‌رود در چنین موقعیت‌هایی رسماً و قاطع اعلام موضع و نظر کند) دقیقا منظور خود از این جوانب امر و سیایت‌ها را را مشخص نمی‌کنند تا قشر دانشجو هم با آگاهی و اطلاع نسبت به اینگونه تصمیم گیری‌ها موضع نشان دهد و همراهی خود را نشان دهد؟!

امیدواریم دیگر شاهد این نوع تصمیم‌گیری‌های لحظه آخری و ناهماهنگ نباشیم تا دانشجو را به رئیس دانشکده و مدیر گروه حواله دهد!
 
سپهر فرهنگ- فعال دانشجویی دانشگاه اصفهان
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار