به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «تاریا کرونبرگ» نماینده سابق پارلمان اروپا و تحلیلگر موسسه سیپری سوئد بعدازظهر امروز (سه شنبه) در مجمع گفتگوی تهران و در نشست «گشایش افقهای جدید: موضوعات جاری و سناریوهای آینده» که در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه برگزار شد، طی سخنانی عنوان کرد: کشورهای منطقه باید اعتماد مردم خودشان را جلب کنند. باید تلاش کنیم اقدامات اعتمادساز را در دستورکار خود قرار دهیم.
وی بحث همبستگیهای منطقهای را مسئله مهمی خواند و تصریح کرد: قدرتهای بزرگ باید همکاریهای منطقهای را به رسمیت بشناسند.
این نماینده سابق پارلمان اروپا همچنین عنوان کرد: شاید مسئله فلسطین را بتوان به عنوان چالش برانگیزترین مسئله در جهان به شمار آورد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش اظهار داشت: ما نیازمند معاهده جدیدی نیستیم، ولی میتوانیم به موافقتنامه هلسینکی نگاه کنیم که بحث عدم تجاوز و عدم مداخله در امور داخلی و تمامیت ارضی و ترویج حقوق بشر در آن اشاره شده است و شاید بتوانیم از این موافقتنامه که در اوج جنگ سرد تنظیم شد، الگوبرداری کنیم.
*لابی کردیم، ولی موفق نبودیم
تحلیلگر موسسه سیپری سوئد درباره دیدگاه اروپا در قضیه برجام نیز گفت: دیدگاه اروپا نسبت به برجام بسیار مشخص بوده و اینکه نه تنها صرفا در تجارت بلکه در بسیاری از حوزههای دیگر دو طرف با هم همکاری داشته باشند. ما به عنوان اروپاییها قبل از تصمیم ترامپ برای خروج از برجام، در سطح کنگره لابی کردیم و رایزنی داشتیم، ولی ناکام بود.
وی با بیان اینکه اروپا کانالی (اینستکس) را برای تجارت با ایران ایجاد کرده که مستقل از دلار است، خاطرنشان کرد:، ولی اجرایی شدن آن زمانبر و دشوار است. تحریمهای فراسرزمینی آمریکا نیز تاثیرات خود را بر جای گذاشته است.
این تحلیلگر موسسه سیپری سوئد اضافه کرد: با توجه به تسلط دلار بر اقتصاد جهانی نتوانستیم یک راه حل معقولی را در این خصوص بیابیم. ولی باید به این مسئله توجه داشته باشیم که در اروپا در خصوص روابط فراآتلانتیک تعاریف متفاوت وجود دارد و درباره برجام اروپاییها دقت کردند که اول اتحادشان را حفظ کرده و دوم اینکه روابط فراآتلانتیکی را نابود نکنند.
کرونبرگ افزود: همانطور که عراقچی اشاره داشت، متاسفانه اروپا نقش اندکی را در برقراری صلح و ثبات در منطقه داشته و امیدواریم بیشتر فعال باشیم.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تهدید اخیر ترامپ مبنی بر حمله نظامی به ۵۲ مکان در ایران گفت: اروپاییها مخالف حمله به ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی کشورها هستند، ولی شاهد هیچ بیانیهای نبودیم و من از این بابت متاسف هستم.