محافل نظامی و سیاسی آمریکا از نمایش قدرت موشکی ایران شوکه شدهاند آنها در عین حال میگویند ایران تواناییهای گستردهتری دارد و تنها گوشهای از این را در حمله به پایگاه آمریکایی عینالاسد به نمایش گذاشته است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مارک کیمیت معاون سابق وزیر دفاع آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره تاکید کرد ایران بخش کوچکی از توانایی موشکی خود در حمله به مواضع نظامیان آمریکایی در پایگاه عینالاسد عراق استفاده کرد.
مارک کیمیت گفت: ایران توانایی موشکی بسیار بیشتری از آنچه دو شب پیش به کار گرفت، در اختیار دارد و ترامپ هم میداند که ایران میتواند باعث خسارتها و تلفات بیشتری شود.
معاون وزیر پیشین دفاع آمریکا افزود: ممکن است بسیج مردمی عراق، برای هدف قرار دادن نیروهای آمریکایی در عراق و دیگر مکانها تلاش کند؛ بنابراین مرحله اول پایان یافت، اما هنوز مرحله دوم آغاز نشده است.
کیمیت در ادامه افزود: در مرحله دوم ممکن است بسیج مردمی عراق موشکهایی را به طرف سفارت یا پایگاههای آمریکا شلیک کند همچنین ممکن است شاهد انفجار بمبهایی باشیم چرا آنها میخواهند این پیام آشکار را ارسال کنند که آمریکاییها در عراق امنیت ندارند.
در همین حال روزنامه نیویورک تایمز نوشت: مقامات آمریکایی از حملات ایران شگفتزده شدهاند، این روزنامه مینویسد: «مقامات نظامی و اطلاعاتی آمریکا از میزان دقت، شدت و قوت حملات موشکی ایران به پایگاههای نظامی آمریکا در شمال عراق، شگفتزده شدند. چهار ماه پیش هم موشکهای کروز و پهپادهایی در ارتفاع کم، تاسیسات نفتی عربستان را هدف قرار دادند و واشنگتن را در بهت فرو بردند. تقریبا هیچ کشوری در منطقه نمیتوانست مقابل آن حملات بایستد. حملات ماه سپتامبر یادآوری قوی است از آنکه تهران در زرادخانههای خود سلاحهایی در اختیار دارد که در صورت تشدید خصومت بین ایران و آمریکا، قادرند بسیار فراتر از صرف تهدید عمل کنند.»
نیویورک تایمز با بیان این که «قابلیتهای کمتر متعارف ایران در میان قویترینهای دنیاست»، افزود: این توانایی، مناسب جنگهای نامتقارن با آمریکاست. «ایران یکی از بزرگترین زرادخانههای موشک بالستیک و کروز را در منطقه در اختیار دارد. از گروههای متحد شبه نظامی با حدود ۲۵۰ هزار رزمنده بهره میبرد و تیمهایی از هکرهای رایانهای دارد که مقامات آمریکایی آنها را در میان خطرناکترینها در دنیا رتبهبندی میکنند. پهپادهای پیچیده مسلح و شناسایی هم در منطقه مستقر و با استفاده از ناوگانی از قایقهای تندرو و مینهای زیرسطحی، راههای دیگری را برای مسدود کردن جریان نفت در خلیج فارس، فراهم کردهاند.
«جک واتلینگ» تحلیلگر موسسه خدمات متحد سلطنتی در لندن، میگوید: «توانایی تهاجمی آنها بسیار بیشتر از قابلیت دفاعی است. توانمندی ایران برای وارد کردن خسارت گسترده، هزینه جنگ با ایران را بسیار شدید میکند.»
نیویورکتایمز افزود: «حمله روز چهارشنبه، نشانگر برد موشکهای بالستیک ایران بود- که در برخی بیش از ۶۰۰ مایل است. به نوشته این روزنامه، تهران و متحدانش احتمالا همچنان در حال طراحی اشکال دیگر انتقام از آمریکاییها هستند.
نیویورک تایمز افزود: حملات سپتامبر گذشته به تاسیسات نفتی عربستان نشان داد سیستمهای دفاع موشکی سعودیها آسیبپذیر هستند و این که فناوری ایران، پیشرفتهتر از سازمانهای اطلاعاتی آمریکا عمل میکند.
همچنین «دن کوتس» مدیر سابق سازمان اطلاعات ملی آمریکا، ایران را به همراه روسیه و چین، در بین سه منبع بسیار خطرناک حملات سایبری جهان در سال گذشته معرفی کرده است.