آخرین اخبار:
کد خبر:۸۱۹۹۲۲
در نشست خبری مطرح شد؛

ربیعی: همه موضع‌گیری‌ها ریشه در بی اطلاع گذاشتن مسئولین داشت / از ملت ایران و روزنامه‌نگاران عزیز عذرخواهی می‌کنم

سخنگوی دولت گفت: همه کسانی که اظهار نظر می‌کردند مبتنی بر عرق ملی و با استناد به اطلاعات موجود در همان لحظه اظهار بود و همه موضع گیری‌ها ریشه در بی اطلاعی و یا بهتر بگویم بی اطلاع گذاشتن آنها داشت.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی سخنگوی دولت امروز(دوشنبه) در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه سخنان خود را با آیه شریفه "انا لله و انا الیه الراجعون" آغاز کرد و گفت: در هفته گذشته هنوز از داغ ترور سردار سلیمانی فارغ نشده بودیم که داغ دیگری بر سینه‌ها آوار شد و آن فاجعه هواپیمای اوکراینی بود که سختی آن پس از آنکه مشخص شد پدافند غیر عامل و آتش خودی این اتفاق را رغم زد.

وی افزود: متهم به دروغگویی شدیم که واقعا اینطور نبود ما دروع نگفتیم. دروغ به معنی دانستن یک واقعیت و بیان نکردن آن یا وارونه بیان کردن آن است. همه کسانی که در اوج جنگ روانی امریکا اظهار نظر می‌کردند با توجه به اطلاعات موجود و عرق ملی بود. ریشه مواضع در بی اطلاع گذاشتن‌ها بود.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: یک دغدغه این است که چه باید بکنیم که دیگر هیچگاه این خطای بزرگ اتفاق نیفتد و دغدغه دیگر اینکه چگونه این لطمه بزرگی که به اعتماد عمومی مردم و مرجعیت رسانه ای و اطلاع رسانی کشور وارد شد را جبران کنیم. انتقادات زیادی در این روزهای غم انگیز متوجه مسئولان و مقامات ذیربط کشور شد. ما متهم به دروغگویی و پنهانکاری شدیم در حالیکه واقعا اینگونه نبود.

وی در ادامه تاکید کرد: در بیانیه‌ای که من در پنجشنبه شب منتشر کردم، برداشت عدم صداقت صورت گرفت. اما واقعیت این است که ما دروغ نگفتیم. دروغ به معنی جعل آگاهانه و عامدانه واقعیت است. این چیزی بود که از جانب ما به هیچ وجه اتفاق نیفتاد. همه کسانی که در آن روزها و در اوج جنگ روانی آمریکا علیه ملت ایران اظهار نظر می کردند مبتنی بر عرق ملی و با استناد به اطلاعات موجود در همان لحظه اظهار بود و همه موضع گیری ها ریشه در بی اطلاعی و یا بهتر بگویم بی اطلاع گذاشتن آنها داشت.

ربیعی همچنین افزود: آنچه که من نیمه شب پنجشنبه بیان کردم مبتنی بر مشاهده جنگ روانی گسترده امریکا علیه ملت ایران و از سوی دیگری مبتنی بر اطلاعاتی بود که در اختیار کل دولت بود مبنی بر اینکه موشک هیچ نقشی در این حادثه نداشته است. حالا الان قصد ندارم در این مجال از تماس های مکرر و اقداماتی که تا نیمه شب ادامه داشت سخن بگویم اما فرجام همه پرسش ها بر این قرار گرفت که موشکی اصابت نکرد.

وی یادآور شد: روزجمعه نتایج تحقیقات نهایی شده ستاد کل نیروهای مسلح در دبیرخانه شورای امنیت ملی بررسی و به اطلاع رئیس جمهور رسید و پس از آن جلسه ای در دفتر رئیس جمهور تشکیل شد. همه بهت زده، ناراحت و نگران بودند. هیچ یک از مقامات دولت از جمله شخص رئیس جمهور تا عصر روز جمعه از علت اصلی سقوط هواپیما که همان آتش پدافند غیر عمدی خودی بوده، مطلع نبودند و تا آن ساعت همان گونه که سردار حاجی زاده هم عنوان کردند صرفا بر اساس اطلاعات و داده‌های موجود همان موقع اظهار نظر می‌کردند.

سخنگوی دولت همچنین ادامه داد: به هرحال از عصر روز جمعه که رئیس جمهور از موضوع مطلع شدند دستور تشکیل شورای عالی امنیت ملی را دادند که منجر به صدور بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح و بیانیه رئیس جمهوری در این خصوص شد. از همان ساعت رئیس جمهوری تاکید کردند که به سرعت به مردم اطلاع رسانی شود.

وی ضمن عذرخواهی از ملت، افکار عمومی و روزنامه نگاران گفت: واقعیت این است که دولت خود گرفتار این چرخه معیوب اطلاع رسانی و کسب اطلاعات است. برخی انتقاد می‌کنند که چرا قبل از اعلام موضع تحقیق بیشتری بعمل نیاوردید اما واقعیت این است که پیش از اظهار نظر از همه مسئولان ذیربط استعلام کردم و آنها هم همگی براساس اطلاعاتی که داشتند اطمینان دادند که موشکی در کار نبوده است.

ربیعی تاکید کرد: اقدام روز شنبه ستاد کل نیروهای مسلح در صدور بیانیه‌ای که با صداقت و مسئولیت پذیری این حادثه را بر عهده گرفتند و اعلام کردند که ناشی از یک خطای انسانی بوده؛ قابل تقدیر و شروع خوبی است که قطعا با شفافیت تا انتها ادامه خواهد یافت. با این حال نمی‌توان منکر شد که غم و اندوه بزرگی بر دل‌های بازماندگان آن عزیزان و همچنین تمام ملت ایران نشست و متاسفانه در اثر تعلل و کوتاهی در اطلاع رسانی به موقع این حادثه، ضربات و لطمات جبران ناپذیری به سرمایه اجتماعی همه ما وارد شد.

وی خاطرنشان کرد: دولت در اولین جلسه خود تصمیم گرفت تحقیقات کاملی درباره علت وقوع اشتباه یگان پدافندی و ابعاد آن حادثه از جمله روشن شدن اینکه ناشی از یک خطای انسانی یا یک نقص ساختاری، تشخیص قصور و تقصیر در مسئولیت‌های مربوطه و همدردی و همراهی و رسیدگی به خانواده‌های جانباختگان بعمل بیاید.

سخنگوی دولت ادامه داد: یکی از مباحث مهم و مورد بحث بررسی ساختارهای اطلاع رسانی و یافتن نواقص است که انتظار می رود بعد از این ماجرا به نحوی سیستم هایمان را ارتقاء دهیم که احتمال خطای انسانی در آنها به صفر برسد و ساختارهای اطلاع رسانی دقیق و بهنگام در مواقع مهم و حیاتی اصلاح شود و ما از این چرخه معیوب خارج شویم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در این میان نباید فراموش بکنیم که ریشه این اتفاق ناگوار در کجا بود و از کجا آغاز شد. از همان شبی بود که رژیم امریکا تصمیم به ترور بزدلانه سردار سلیمانی گرفت و سایه جنگ را بر سر این کشور گستراند و یک اضطراب و فشار روانی سنگین اجتماعی و سیاسی بر جامعه ما تحمیل کرد. در خلال این سوگواری مردم ایران شاهد بودیم که ترامپ به زبان فارسی برای مردم ما اشک تمساح ریخت و ادعا کرد در کنار مردم ایران ایستاده است.

ربیعی تاکید کرد: مردم ایران فراموش نمی‌کنند این فرد همان کسی است که بلافاصله بعد از ترور محبوب ترین سردار این کشور، تهدید به بمباران 52 نقطه فرهنگی کرد و همین حالا ریشه عمده مشکلات اجتماعی و معیشتی، دارویی و غذایی مردم ایران متاثر از تحریم‌های ضد بشری همین فرد است. هم او بود که با خروج از برجام، امید ملت ایران را به نا‌امیدی بدل کرد و حالا ژست حامی و دلسوز ملت ما را می گیرد.

وی در پایان گفت: تاکید می‌کنم که غم مصیبت رخ داده، سنگین است. این موضوع نباید بهانه‌ای برای تضعیف و تخطئه نیروهای مسلح کشور شود که حافظ جان و مال و نوامیس ما هستند. بروز یک خطا نباید باعث شود که زحمات و جانفشانی‌های دیگر نهادهای نظامی و دفاعی کشور را زیر سوال ببریم.

ربیعی در خصوص حضور سفیر انگلیس در اعتراضات خیابانی تهران گفت: حضور سفیر انگلیس در اعتراضات اخیر مغایر با وظایف تعریف شده یک سفیر است. وی پس از شناسایی بازداشت و البته در کمتر از ۱۵ دقیقه آزاد شد. به بریتانیا توصیه می‌کنیم از هرگونه دخالت در مسائل داخلی ایران اجتناب کند.

سخنگوی دولت اقدام سفیر انگلیس را اقدامی را غیرحرفه‌ای ارزیابی و خاطرنشان کرد: این مسئله با احراز سفیر به وزارت امور خارجه و ابلاغ اعتراض جمهوری اسلامی به دولت بریتانیا اعلام شد. به انگلیس هشدار می‌دهیم که از هر گونه دخالت در مسائل داخلی جمهوری اسلامی اجتناب کند.

ربیعی در خصوص برنامه دولت برای دلجویی از خانواده حادثه دیدگان هواپیمای اوکراینی گفت: دولت کارگروه‌هایی را در این خصوص مشخص کرده که وزرای خارجه، راه، معاون حقوقی رئیس جمهور، رئیس بنیاد شهید و بنده به عنوان سخنگوی دولت در آن حضور داریم که بخشی از این وظایف این کارگروه تجلیل از ایرانیان حادثه دیده در این واقعه است.

وی در خصوص مسئله مربوط به سیل سیستان و اقدامات دولت نیز گفت: دیروز از طرف ریاست جمهوری و استانداری اقداماتی در خصوص ساماندهی اوضاع صورت گرفت. براساس گزارشات واصله تاکنون ۵ نفره در این حادثه ناپدید شده است که یک نفر جان باخته، دو نفر از حادثه دیدگان مربوط به سیل نبوده و در حادثه ساختمانی در زاهدان مفقود شدند و از دو نفر دیگر نیز اطلاعی در دست نیست.

سخنگوی دولت ادامه داد: صبح امروز روستا‌های درگیر با حادثه تخلیه شدند و سه فروند بالگرد به منطقه اعزام شد و هواپیما‌های مربوط به ارتش و هلال احمر نیز به منطقه اعزام شدند.  در خصوص این حادثه قطعی برقی در ۱۳۰ روستای حاشیه سیستان و بلوچستان داشتیم که برق رسانی در حال اتصال است و تاکنون ۲۰۰۰ نفر نیز اسکان موقت داده شده اند.

وی در پاسخ به این سوال که چه اتفاقی باعث شد مسئله به این مهمی (هدف قرار گرفتن هواپیمای اوکراینی) از شخص دوم مملکت یعنی رئیس جمهور پنهان شود و آیا در سایر مسائل نیز این اتفاق سابقه داشته است یا نه گفت: در این خصوص کشور ما ایراد ساختاری دارد ممکن است در یک مقطعی این حوادث معیوب وجود داشته باشد این در حالی است که باید ساختار معیوب اطلاع رسانی به مقامات بالاتر اصلاح شود.

ربیعی ادامه داد: البته خود ستاد کل نیرو‌های مسلح نیز روز پنجشنبه در خصوص این اتفاق به قطعیت رسیدند این در شرایطی است که کشور در موقعیتی بود که یک بحران در داخل داشتیم و یک بحران در پس این حادثه در فضای بین المللی رخ داد. از این منظر رئیس جمهور سعی کرد با تمام طرف‌های بین المللی گفتگو و در خصوص حادثه رخ داده رایزنی کند. در همین راستا با مردم کشورمان نیز به زودی سخن خواهد گفت.

وی در پاسخ به این سوال که برنامه دولت برای اقدامات حقوقی در خصوص جان باختگان هواپیمای اوکراینی گفت: مرحله و گام اول تشخیص هویت آن‌ها به وسیله تست‌های DNA است و سپس برگزاری مراسمی در خور شأن آنها. در مرحله بعد باید تابعیت مسافرین مشخص شود و مسئله حقوقی جان باختگان از جنبه‌ای که قصور و تقصیر رخ داده قاطعانه پیگیری خواهد شد و دولت و رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی این بحث را دنبال خواهند کرد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص حادثه دیدگان مراسم تشییع سردار سلیمانی در استان کرمان و برخورد با کسانی که در این مرحله سوء مدیریت به خرج دادند نیز گفت: بر این اساس وزیر اطلاعات مامور شناسایی قصور و تقصیر رخ داده در حادثه کرمان شد.  اگر از سمت دستگاه‌های دولتی کوتاهی رخ داده شده باشد قطعا آن را اعلام و با مقصرین برخورد خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص سرکوب معترضین و علت حضور نیرو‌های پلیس در تجمعات معترض گونه و برنامه دولت برای گفتگو با معترضین نیز گفت: دولت محلی برای تجمعات پیش بینی کرده است و در آئین نامه‌ای تدوین شده در کل کشور نقاطی مشخص شده است.

ربیعی ادامه داد: سوال من این است که اساسا در کدام کشور پلیس در زمان اعتراض مردم در خیابان‌ها حضور ندارد منتهی مردم باید یاد بگیرند که در اعتراضات خود رفتار‌های تخریب گرانه از خود نشان ندهند و در مقابل نیرو‌های امنیتی نیز باید مراقب برقراری امنیت باشند.

وی در خصوص سفر نخست وزیر قطر به ایران و دیدار با مقام‌های عالی رتبه کشور و انتشار خبری مبنی بر اینکه این دیدار در جهت پرداخت امتیازاتی به جمهوری اسلامی بوده است، گفت: شایعات پیچیده شده در این خصوص را تکذیب می‌کنم اساسا کمک سه میلیارد دلاری قطر به ایران برای هواپیمای اوکراینی که در فضای مجازی پخش شده است کذب محض است. در سفر مقامات قطری به ایران خوشبختانه ملاقات‌های خوبی صورت گرفت و گفتگو‌هایی در ارتباط با مسائل دو جانبه و منطقه مطرح شد و قطر نیز خواستار برقراری ارتباطی دو جانبه با جمهوری اسلامی است.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا صحت دارد که در زمان پرواز هواپیمای اوکراینی ۱۸۰ نفر سوار هواپیما شدند و پیش از پرواز چهار نفر از شرکت در این پرواز انصراف دادند، گفت: اجازه دهید ابهام ایجاد نکنیم و اطلاعی در این خصوص ندارم و تمایلی به صحبت در مورد موضوعاتی که از آن بی خبرم، ندارم.

وی در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو در خصوص ادعای مشاور امنیت ملی ترامپ مبنی براینکه ترور سردار سلیمانی مذاکره ایران و آمریکا را محتمل‌تر کرده است گفت: تحلیل آمریکایی‌ها این است که وقتی گلو را بیشتر فشار دهند طرف مقابل مجبور به تسلیم و مذاکره خواهد شد.

آمریکا معتقد است زمین‌های ایران را باید اینقدر داغ کرد که مردم بیرون بریزند و نظام ذلیلانه مذاکره کند

وی با بیان اینکه این روش یک سنت آمریکایی محسوب می‌شود خاطر نشان کرد: آن‌ها معتقدند که زمین‌های ایران را آنقدر داغ می‌کنیم که مردم بیرون بریزند و دولت ایران ذلیلانه قدم در مسیر مذاکره بگذارد اما، ما قطعا مطابق آنچه در گذشته گفتیم و مجددا تکرار می‌کنیم برنامه‌ای برای مذاکره دو به دو با آمریکایی‌ها نداریم.

ربیعی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی هیچ گاه ترک کننده میز مذاکره با حضور ۱+۵ نبوده است یادآور شد: این آمریکایی‌ها بودند که مذاکره را ترک کردند و در شرایط فعلی به ما مرتب پیام می‌دهند که مستقیم و بدون واسطه با خود آن‌ها مذاکره کنیم.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد ما به هر چیز که تن دهیم آن‌ها باز به دنبال فشار به مردم هستند و تا زمانی که آمریکایی‌ها همه تحریم‌ها را برندارند و فشار‌ها بر مردم کاهش نیابد برنامه‌ای برای مذاکره نخواهیم داشت. دولت نیز به خوبی نتوانسته بحث مقاومت را برای مردم جا بیندازد گفت: اساسا، چون به آمریکایی‌ها هیچ اعتمادی وجود ندارد و آن‌ها فقط به دنبال فشار آوردن به مردم ایران هستند لذا مقاومت ضروری به حساب می‌آید.

ادعای مشاور امنیت ملی ترامپ در احتمال مذاکره ایران و آمریکا محلی از اعراب نخواهد داشت

ربیعی با بیان اینکه ادعای مشاور امنیت ملی ترامپ مبنی براینکه بعد از ترور سردار سلیمانی مذاکره ایران و آمریکا محتمل‌تر شده است افزود: این ادعا در حالی که آن‌ها گلوی مردم ما را بیش از پیش به فشار آورده اند محلی از اعراب نخواهد داشت.

وی در ادامه در خصوص درخواست ترامپ از طرف‌های اروپایی پس از ترور سردار سلیمانی برای خروج از برجام گفت: فشار آمریکا برای خروج سایر کشور‌ها از برجام محدود به امروز نیست و ترامپ از روزی که رئیس جمهور آمریکا شد این رویه را در پیش گرفت.

عدم همکاری کشور‌های منطقه در حادثه ترور سردار سلیمانی و پاسخ منفی اروپا به پیشنهاد آمریکا در خروج از برجام درس‌هایی برای ایالات متحده بود

سخنگوی دولت با اشاره به واکنش‌های جداگانه، رسمی و منفی کشور‌های اروپایی به درخواست کاخ سفید گفت: به نظر من آمریکا و ترامپ یک پاسخ منفی در خصوص خروج کشور‌های اروپایی از برجام گرفتند و پاسخ منفی دیگری که گرفتند عدم همکاری کشور‌های منطقه در حادثه ترور سردار سلیمانی با آن‌ها بود و این دو اتفاق درس‌های منطقه‌ای برای ایالات متحده محسوب می‌شود.

واکنش منفی اروپا به موضع ضد برجامی ترامپ با انگیزه دفاع از ایران نبود

ربیعی ادامه داد: واکنش منفی اروپا به موضع ضد برجامی ترامپ اساسا با انگیزه دفاع از ایران نبود بلکه انگیزه اروپا از این اقدامات تلاش برای اثبات استقلال سیاسی اروپا از کاخ سفید و آگاهی آن‌ها از اهمیت بقای برجام است.

سخنگوی دولت تصریح کرد: نابودی برجام پیام‌های مخربی برای چند جانبه گرایی، صلح و امنیت بین المللی و اصل قانونمندی میان کشور‌های جهان را به دنبال خواهد داشت و هم چنین به اعتقاد ما نپذیرفتن کشور‌های اروپایی در خروج از برجام یک گام به جلو برای دستاورد‌های جمهوری اسلامی محسوب می‌شود که البته آمریکا هم در این زمینه تنهاست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار