آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۱۱۰۰
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

عابدینی: غرب به‌جای وعده‌های برجامی «مکانیسم ماشه» را فعال کرد / سه کشور اروپایی از هیچ نقض عهدی علیه ما کوتاهی نکردند

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: رهبری در سخنان روز جمعه باب مذاکره با آمریکایی‌ها را بستند و عنوان کردند در این خصوص موضوع جدیدی وجود ندارد و مذاکره با آمریکا همچنان ممنوع است.

عابدینی: تاکید رهبری بر ممنوعیت مذاکره با آمریکائی‌ها / اروپا به‌جای وعده‌های برجامی

 

حسن عابدینی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص سخنان مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز جمعه با محوریت عدم مذاکره با آمریکا گفت: خطبه‌های نماز جمعه رهبری را می‌توان به عنوان یک منشور کامل تلقی کرد که برداشت تبیینی از خبر‌های تلخ و شیرین و فراز و فرود‌هایی بوده است که طی دو هفته گذشته در جمهوری اسلامی رخ داده است.

وی افزود: ما بعد از شهادت سردار سلیمانی شاهد دو رخداد بزرگ بودیم که هر کدام به تنهایی تاریخ سازند رخداد اول بدرقه چند میلیونی سردار سلیمانی بود و رخداد دوم موشک باران پایگاه نظامی جنگجویان آمریکایی است که برای نخستین بار بعد از هشت دهه اخیر رخ داده است.

عابدینی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مورد سیاست خارجی نیز گفت: در این سخنان به نظر می‌رسد دو موضوع از منظر معظم له مهم است اول نوع نگاه به اروپا و نوع نگاه ایشان به آمریکاست. رهبری طبق روالی که بار‌ها از سوی خود ایشان و سایر مقامات جمهوری اسلامی مطرح شده بود در سخنان روز جمعه نیز باب مذاکره با آمریکایی‌ها را بستند و عنوان کردند در این خصوص موضوع جدیدی وجود ندارد و مذاکره با آمریکا ممنوع است. اما در مورد سایر موضوعات که اروپایی‌ها هستند نگاه دیگری مطرح شد.

این کارشناس مسائل بین الملل در خصوص نگاه مقام معظم رهبری در خصوص مذاکره با اروپا گفت: معظم له در این سخنان عنوان کردند باب مذاکره با هر کشوری از جمله اروپا بسته نیست هر چند که اروپایی‌ها هم در حادثه اقدام تروریستی ضد فرمانده ارشد ایران و هم در قبال موضوع مربوط به ناآرامی‌هایی که در تهران رخ داد نشان دادند که پادو‌های ایالات متحده هستند و توان و اراده‌ای برای مخالفت با آمریکا ندارند و خودشان هم در چارچوب راهبرد آمریکا عمل می‌کنند.

وی ادامه داد: مذاکره این سه کشور اروپایی از ابتدا آمیخته با دغل کاری بود و رهبری نیز فرمودند: از روز اول به این‌ها خوش بین نبودیم، چون کارنامه سیاهی در قبال گفتگو و همکاری با جمهوری اسلامی داشتند.

عابدینی مصداق کارنامه سیاه اروپائیان را مختص سال‌های اخیر ندانست و یادآور شد: در سال ۵۴ بین ایران و آلمان قراردادی منعقد می‌شود که براساس آن بنا بود آلمانی‌ها دو نیروگاه اتمی برای ایران بسازند، اما وقتی انقلاب پیروز می‌شود آن‌ها قرارداد را منسوخ شده می‌دانند از سوی دیگر جمهوری اسلامی در همان سال‌های ۵۴-۵۵ قراردادی با فرانسوی‌ها منعقد می‌کند مبنی بر اینکه سهام ۱۰ درصد نیروگاه اتمی پاریس را خریداری کنند و در قبال آن ایران اورانیوم غنی سازی شده دریافت کند که در این خصوص نیز حتی یک گرم اورانیوم به ایران داده نشد.

این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: در مورد دولت خبیث انگلیس نیز علاوه بر سرنگونی دولت مصدق که انگلیس‌ها در آن مشارکت مستقیم با آمریکایی‌ها داشتند این دولت هیچ گاه از لطمه به ایران فروگذار نکرد و در مذاکرات پس از انقلاب در سال‌های ۸۲ تا ۸۴ نیز وزرای خارجه این سه کشور هیچ کدام از توافقات سعدآباد و پاریس را اجرایی نکردند.

وی تصریح کرد: در مورد برجام نیز اگرچه اروپا ۱۱ تعهد به ایران داد و بنا شد مشکل خرید نفت جمهوری اسلامی حل شود و زمینه برای اجرای اینستکس فراهم شود، اما هیچ یک از این اتفاقات عملیاتی نشد و در آخر به جای تمام این وعده‌ها مکانیسم ماشه علیه ایران به کار افتاد.

عابدینی با اشاره به اینکه سه کشور اروپایی از هیچ نقض عهدی علیه جمهوری اسلامی کوتاهی نکردند، خاطرنشان کرد: رهبری نیز به درستی به این موضوع اشاره کردند و فرمودند: جنتلمن‌های پشت میز مذاکره همان‌هایی هستند که با تغییر لباس به فرودگاه بغداد رفتند و قاتلین سردار سلیمانی شدند.

این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به محور اصلی سخنان مقام معظم رهبری در مورد مذاکره با اروپا مبنی بر اینکه این مذاکره نیز باید از موضع قدرت باشد، یادآور شد: بازخوانی اقدامات این کشور‌ها در جنگ تحمیلی علیه ایران و اقدامات پس از آن کاملا مبین نقش ایران ستیزی کشور‌های اروپایی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار