یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: همزمان با آغاز رقابتهای ریاست جمهوری، ترامپ نیازمند یک پروپاگاندای انتخاباتی است لذا قصد دارد مسئله شکست خورده طرح معامله قرن را دوباره احیا کند، طرحی که به نظر می رسد پیش از آنکه متولد شود ،مرده است.
حسن هانی زاده کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تصمیم ترامپ برای بهره برداری از طرح معامله قرن در چند روز آینده گفت: طرح معامله قرن جزیی از تعهدات ترامپ نسبت به لابی صهیونیستی محسوب میشود.
وی با اشاره به اعلام بیت المقدس به عنوان پایتخت قطعی رژیم صهیونیستی توسط ترامپ در سال ۲۰۱۸ و واکنشهای گستردهای که نسبت به این ادعا مطرح شد گفت: پس از این ادعا انتفاضه مسالمت آمیزی تحت عنوان "انتفاضه بازگشت در سرزمینهای اشغالی"، آغاز شد و این نشان میدهد ملت فلسطین نسبت به هر تحرکی که قدرتهای استعمارگر بخواهند مسئله فلسطین را به حاشیه ببرند حساس هستند.
هانی زاده با اشاره به کلید خوردن طرح معامله قرن در همان شرایط گفت: رژیم صهیونیستی با این فضا سعی کرد به بخشهای وسیعی از کرانه غربی و نوار غزه دست پیدا کند و شهرکهای یهودی نشین را گسترش دهد فلذا طرح معامله قرن با حساسیت بالایی مطرح شد به گونهای که ملت فلسطین آن طرح را رد کردند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: براساس گزارشات واصله این روزها بناست بیت المقدس پایتخت رژیم صهیونیستی نام بگیرد و منطقه ابولیس به عنوان پایتخت انتخاب شود و براین اساس همه فلسطینیان از شرق بیت المقدس اخراج خواهند شد و یک دولت بدون وزارت دفاع و اسلحه در کرانه غربی نوار غزه به اسم فلسطینیان، اما زیر نظر اسرائیل تاسیس شود که در واقع همان تشکیلات خودگران خواهد بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: براساس این سناریو ملت فلسطین با طرح معامله قرن مخالف است و این نشان میدهد که همزمان با آغاز رقابتهای ریاست جمهوری، ترامپ نیازمند یک پروپاگاندای انتخاباتی است لذا قصد دارد مسئله شکست خورده طرح معامله قرن را دوباره احیا کند؛ که قطعا مجددا با شکست مواجه خواهد شد، چون بسیاری از کشورهای منطقه این طرح را مردود میدانند بنابراین طرح معامله قرن پیش از آنکه متولد شود ،مرده است.