یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: دخالت آمریکا در تشکیل دولت جدید لبنان با واکنشهایی از جریانهای مختلف سیاسی روبه رو شد ،جریان۸ مارس و شخص دبیر کل حزب الله به شدت با دخالت آمریکا برای چینش کابینه آینده انتقاد کردند.
حسن هانی زاده کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص رد شروط آمریکا از سوی حزب الله برای تشکیل دولت در لبنان گفت: با توجه به استعفای سعد حریری و پیشنهاد نخست وزیری محمد الصفدی رایزنیها بین گروههای ۸ مارس و ۱۴ مارس برای تشکیل کابینه وحدت صورت گرفت.
وی با بیان اینکه آمریکا با ورود به مذاکرات بین دو جناح رقیب در حقیقت تلاش کرد وزرای پیشنهادی حزب الله را از ترکیب کابینه لبنان حذف کند گفت: این اتفاق با واکنشهایی از جریانهای مختلف سیاسی در لبنان روبه رو شد و جریان ۸ مارس و شخص دبیر کل حزب الله یعنی حسن نصرالله و معاون او یعنی شیخ نعیم قاسم به شدت با دخالت آمریکا برای چینش کابینه آینده انتقاد کردند.
هانی زاده ادامه داد: براین اساس حزب الله اعلام کرد جریانهای سیاسی لبنان زیر بار دخالتهای آمریکا برای تشکیل کابینه نخواهند رفت به همین دلیل الصفدی از تشکیل کابینه انصراف داد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در تشریح این روند افزود: در شرایط فعلی رایزنیهایی آغاز شده و میشل عون رئیس جمهور لبنان مذاکرات خود را با فراکسیونهای پارلمان لبنان برای معرفی یک نخست وزیر جدید آغاز کرده که البته تاکنون نتیجهای در بر نداشته است.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد میشل عون درصدد معرفی یک شخصیت قابل قبول برای همه جریانها و احزاب سیاسی در لبنان است، اما این نکته را باید در نظر گرفت که این مذاکرات مدتها زمان خواهد برد.
هانی زاده در پایان خاطر نشان کرد: پیش بینیها حکایت از آن دارد که کابینه سعد حریری به صورت موقت اداره لبنان را به عهده خواهد گرفت تا یک شخصیت مورد توافق همه جریانهای سیاسی به عرصه سیاست لبنان معرفی شود البته شرط حریری برای تشکیل کابینه موقت این است که تعداد وزرای وابسته به گروه ۸ مارس کاهش پیدا کند که این برخلاف توافقات فراکسیونهای موجود پارلمان لبنان است.