به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری پویش عدالتخواه، ظهر امروز( ۲۴ بهمن ۹۸) در سالن عرفان برگزار شد. در این نشست، کاندیدا این پویش، سیاستهای انتخاباتی خود را در حوزههای مختلف اجتماعی، سلامت، فضای مجازی و موارد دیگر بیان کردند.
تفرشی به عنوان رئیس جلسه در آغاز نشست، بیان داشت: کاندیدا عدالتخواه، لزوما در تمام حوزهها نظری همفکر نخواهند بود ولی بر محور اقتصادی و اجتماعی با هم اجماع دارند.
وی ادامه داد: مانیفست عدالتخواه شامل یک مجموعه سه ضلعی است که یک ضلع آن مرام نامه شخصی توسط افراد پیرامون سبک زندگی و محدود کردن امتیازات نمایندگی که داوطلبانه پذیرفتند.
سعید زیباکلام رییس ستاد در خصوص برنامههای انتخاباتی این پویش، افزود: در عرصه سیاست، باید اصلاحات زیادی داشته باشیم. برای برنامههای اجرایی پویش عدالتخواه مدتهای مدیدی است که کارشناسان کار میکنند.
وی با اشاره به مبنایی عدالت خواهی، تصریح کرد: یکی از ستونهای جریان عدالتخواه مبارزه با مفاسد است. یکی از زمینههایی که در به وجود آمدن مفاسد کمک میکند، سرکوب تجمعات قانونی است.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: محاکمات نباید پشت درهای بسته صورت گیرد. یکی از اصول مجلس عدالتخواه صیانت حقوق کارگران، فرهنگیان، پرستاران و اصناف دیگر است.
محمد خندان در خصوص نبود عدالت آموزشی و افزایش تضاد طبقاتی در آموزش و پرورش، گفت: دولت موظف است آموزش و پرورش را رایگان در اختیار ملت بگذارد و تضمین کننده عدالت آموزشی در کشور است. در سه دهه اخیر به سمت کم رنگ شدن، میرود.
وی پیرامون نگاه کالایی به آموزش و پرورش در کشورمان، اظهار داشت: آموزش پرورش به کالا تبدیل گردیده و مردم بین دو گزینه قرار گرفتهاند. مدارس شلوغ کم امکانات یا فقیر، صرف هزینههای گزاف مدارس خاص قرار دهند.
وی ادامه داد: دولت با مسئولیت گریزی و سبک کردن بار دولت، مزیت رقابتی را در اختیار مدارس خصوصی قرار میدهد. معادله باید به نفع مردم تغییر پیدا کند.
محمدرضا اصنافی نیز، با انتقاد از وضعیت موجود فضای مجازی در کشور، افزود: فضای مجازی، امروز جامعه ما را متأثر خود کرده و متاسفانه جایگاهی در فضای سیاسی کشور ندارد. جریانها فقط به عنوان یک ابزار برای رأی آوردن به آن نگاه میکنند.
وی ادامه داد: یک قاضی میتواند بدون پاسخگویی به افکار عمومی، فضای مجازی که چند میلیون کاربر دارد را مسدود کند. ۳۰ سال است که صداوسیما بدون قانون اداره میشود و مدیران آن به هیچ نهادی پاسخگو نیستند.
روح الله ایزدخواه، کاندیدا مورد حمایت پویش عدالتخواه نیز، با اشاره به برنامههای خود در حوزه اشتغال و کارآفرینی، بیان داشت: اشتغال و بیکاری جز اولین مشکلات کشور است و به دلیل مدیریت با تفکر تکنوکرات در کشور، راه به جایی نبرده است. تنها برای بهبود کسبوکار، دولتها پرداخت وام را در نظر گرفته اند.
وی گفت: تولید در اقتصاد رانتی و لیبرالی جایی ندارد. بیش از ۴ میلیون متخصص دانشگاهی در کشور داریم و منابع هم جز اولینهای دنیا هستیم. برای حل مسئله بیکاری باید تولید رونق پیدا کند. صنعت کشاورزی ما، درگیر دلال بازی است.
در ادامه ارائه برنامههای انتخاباتی توسط کاندیدا، پاپی نژاد نیز در حوزه قانون و تغییرات در سازوکار انتخابات، اظهار داشت: کشور در مسیر و جاده مدنظر حضرت آقا حرکت نمیکند. بیکفایتی برخی مسئولین و قوانین ناکارآمد موجود، چالشهایی را به وجود آورده است. در تهران شاهد هستیم که هر کس پول بیشتری داشته باشد و شهر را کاغذ دیواری کند، برنده انتخابات است.
مهدی مهدوی بکنظر به عنوان صاحبنظر حوزه اقتصاد و مالیات گفت: ما یکی از ظالمانهترین نظامهای مالیاتی داریم. بیشتر بار را تولید کنندگان و طبعاً کارگر و مصرفکنندگان به دوش میکشند. دلالانی که درآمدهای نجومی دارند، از پرداخت مالیات معاف هستند.
در پایان نشست نیز طریقت منفرد در خصوص اهمیت حوزه سلامت بیان داشت: سلامت در کنار امنیت جز واجبات است. بعد از انقلاب در بخش سلامت دستاوردهایی داشتهایم ولی متاسفانه به دلیل ساختارهای شکل گرفته، مردم شهد آن را نچشیدهاند و به حقوق خود نرسیدهاند. در دنیا مدیران نظام سلامت را رهبری میکنند، نظام سلامت لایهها و پیچیدگی خود را دارد.