کد خبر:۸۲۷۴۲۰
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

بهمن: آمریکا به زور در پی جلوگیری از رفع تحریم‌ تسلیحاتی علیه ایران است / مخالفت جدی روسیه با اقدامات آمریکا علیه ایران

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: آمریکا اساسا به صورت قانونی نمی‌تواند تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را فعال کند، اما ایالات متحده همواره به ویژه پس از روی کار آمدن ترامپ ثابت کرده است که از طریق زور به اهداف خود دست می‌یابد.

بهمن: آمریکا با ابزار

شعیب بهمن، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص درخواست توئیتری وزیر خارجه آمریکا مبنی بر تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران که براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بناست اکتبر ۲۰۲۰ منقضی شود، گفت: تحریم تسلیحاتی ایران موضوعی بوده که در قطعنامه منتسب به برجام در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسیده است.

وی ادامه داد: اما وقتی یک کشور از توافق اولیه خارج می‌شود مشروعیتی برای اینکه به بند‌های همان توافق نامه استناد کند و خواهان اجرا یا تمدید آن بند‌ها شود اساسا امکان پذیر نیست.

بهمن ادامه داد: در مذاکرات برجام روسیه با وجود و طرح این بند اساسا مخالف بود و خواهان فروش تسلیحات با ایران در این قطعنامه شده بود این در حالی است که در شرایطی که به پایان عمر این بند از قطعنامه ۲۲۳۱ نزدیک می‌شویم آمریکایی‌ها برای فعال شدن مجدد این مکانیزم نمی‌توانند به قطعنامه پیشین متوسل شوند لذا به دنبال رایزنی با سایر کشور‌ها و کشاندن این موضوع یعنی تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران به شورای امنیت سازمان ملل هستند.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه گرچه این اقدام آمریکا با مخالفین جدی از جمله روسیه مواجه خواهد شد و روس‌ها در حال حاضر هم اعلام کردند با تمدید این مسئله موافقت نخواهیم کرد، گفت: آمریکا اساسا به آن توافق نامه نمی‌تواند به صورت قانونی اکتفا کند، اما ایالات متحده همواره به ویژه پس از روی کار آمدن ترامپ ثابت کرده است که از طریق زور به اهداف خود دست می‌یابد.

وی با اشاره به تهدید اروپا توسط آمریکا مبنی بر اینکه اگر اروپایی‌ها مکانیزم ماشه را علیه جمهوری اسلامی فعال نکنند با تعرفه بالای واردات خودرو از آمریکا مواجه خواهند شد، گفت: به نظر می‌رسد آمریکا به شدت به دنبال پافشاری در سیاست زورگویی است و از این طریق کشور‌ها را مجاب کند تا مطابق رفتار این کشور عمل کنند.

بهمن ادامه داد: از این رو به نظر می‌رسد آمریکا به دنبال آن است که تحریم‌های تسلیحاتی ایران را که طی چند ماه آینده منقضی خواهد شد، مجددا به شورای امنیت سازمان ملل برساند تا ایران را برای معامله تسلیحاتی که بناست از اکتبر ۲۰۲۰ مرتفع شود دوباره در تنگنا و فشار قرار دهد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار