بسته شدن کارخانه ها در مرکز شیوع ویروس کرونا برای بزرگترین خودروسازان جهان از جمله هوندا، نیسان، جنرال موتورز و رنو حدود ۵.۶۹ میلیون دلار در روز خسارت داشته است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از راشاتودی، بسته شدن کارخانهها در مرکز شیوع ویروس کرونا برای بزرگترین خودروسازان جهان از جمله هوندا، نیسان، جنرال موتورز و رنو حدود ۵.۶۹ میلیون دلار در روز خسارت داشته است.
به گفته یکی از مقامات صنعت خودروسازی در چین، برخی عرضه کنندگان قطعات در ووهان حالا به ذخایر خود روی آوردهاند و این ذخایر به زودی تمام میشوند. مشکل دیگر در شبکه توزیع است که هنوز به شرایط عادی بازنگشته است.
شهر ووهان در استان هبئی که شیوع ویروس کرونا از آنجا آغاز شد، یکی از قطبهای بزرگ خودروسازی چین و مقر خودروسازان آمریکایی، اروپایی و ژاپنی است. در ۲۰۱۸، بیش از ۱.۷ میلیون خودرو به ارزش حدود ۴۰۰ میلیارد یوان (۵۷ میلیارد دلار) از خطوط تولید این شهر بدست آمد.
با بسته شدن شهر ووهان از اواخر ژانویه، کارخانههای این شهر و مناطق همسایه آن آغاز به کار خود را تا پس از تعطیلات سال نوی چینی به تعویق انداختند.
طبق گفته لی کوان، مدیر کمیته برگزار کننده نمایشگاه بین المللی قطعات خودروی چین، شرکتهای مستقر در هبئی اجازه ندارند فعالیت خود را قبل از یازدهم مارس آغاز کنند و اگر محدودیتها در این منطقه طولانیتر شود، خودروسازان خارجی باید چند هفته دیگر منتظر بمانند تا تولید به شرایط عادی بازگردد.
وی گفت: «حتی پس از آغاز تولید، یک ماه و نیم دیگر طول میکشد تا تولید به شرایط قبل از شیوع ویروس بازگردد».
ویروس کرونا نشان داد که زنجیره جهانی عرضه از جمله صنعت خودرو تا چه حد وابسته به چین است. این شرایط باعث شده تولیدکنندگان جهانی به دنبال عرضه کنندگان دیگری مانند هند و تایلند باشند تا دوباره چنین خسارتی را متحمل نشوند.