یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: در شرایط فعلی عربستان سعودی نیازمند آن است همکاری خود با آمریکا را به نمایش بگذارد تا این گونه به ارتش سعودی نیز روحیه داده باشد.
جعفر قنادباشی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص رزمایش مشترک آمریکا و عربستان در خلیج فارس گفت: چند دلیل وجود دارد که زمینه این رزمایش مشترک را فراهم میکند اولا آنکه آمریکاییها مدت هاست در منطقه خلیج فارس هستند و اخیرا سه هزار نفر نیرو را مجددا به عربستان اعزام کرده اند و یکی دیگر از دلایلی که سبب برگزاری این رزمایش مشترک شده است نمایش قدرت برای کشورهای منطقه و تهدید آنهاست.
قنادباشی با اشاره به برگزاری رزمایشهای مشترک آمریکا با سایر کشورها گفت: طی یک سال گذشته ایالات متحده رزمایش و مانور دریایی مشترکی با مصر نیز برگزار کرد که آن نیز برای نمایش قدرت بود.
این کارشناس مسائل غرب آسیا دلیل دیگر برگزاری رزمایش مشترک بین عربستان و آمریکا را ایجاد خوشنودی در سران عربستان و اخذ پول از مقامات سعودی دانست و یادآور شد: وقتی عربستان با آمریکا مانور دریایی برگزار میکند در حقیقت به معنای آن است که این کشور در موضع ضعف و عدم توانایی دفاع از خود قرار گرفته که ملزم به پرداخت هزینه آن است.
وی با اشاره به جنگ عربستان سعودی با یمن تصریح کرد: در این جنگ توانمندی سعودیها به شدت کاهش یافت و ارتش این کشور رو به افول و ضعف نهاده است، لذا در شرایط فعلی عربستان سعودی نیازمند آن است همکاری خود با آمریکا را به نمایش بگذارد تا این گونه به ارتش سعودی نیز روحیه داده باشد. از طرف دیگر برگزاری رزمایش مشترک با آمریکا سعودی را از موضع ضعف در قبال یمن متمایز خواهدکرد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان با اشاره به آتش گرفتن چند باره کشتیهای آمریکایی در منطقه خلیج فارس گفت: این مانور عملیاتی در حقیقت از طرفی برای تحرکات نفتی آمریکا نیز مفید است، چون تنها اهرم و محوری که آمریکا را قدرت برتر نشان میدهد چنگ انداختن به چاههای نفتی منطقه و وانمود کردن این است که اگر ما نباشیم شما در استفاده از نفت خود در خلیج فارس شکست خواهید خورد.