رئیس جمهور آمریکا که در سفر به کشورهای دیگر بیش از هر چیز به فکر فروش تسلیحات نظامی است اعلام کرد که دهلی نو سه میلیارد دلار تسلیحات نظامی پیشرفته از آمریکا میخرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که به منظور سفر دو روزه در هند به سر میبرد روز سهشنبه در نشست خبری مشترک با «نارندرا مودی» نخست وزیر هند اعلام کرد که دولت هند با خرید سه میلیارد دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی از آمریکا موافقت کرده است.
با توجه به اختلافات میان واشنگتن و دهلی نو بر سر خرید تسلیحات روسی، بسیاری از تحلیلگران هدف اصلی سفر ترامپ به هند را اعمال فشار به این کشور برای لغو خریدهای تسلیحاتی از مسکو و خرید تسلیحات از آمریکا میدانند.
به گفته ترامپ، واشنگتن و دهلی نو دو قرارداد فروش تسلیحات امضا کردند که یکی از آنها مربوط به خرید بالگردهای نظامی آمریکایی است.
ترامپ گفت: «این سفر برای هر دو کشور خیلی سازنده بود. صبح امروز ما همکاریهای دفاعی میان دو کشور را با توافق خرید تسلیحات هند از آمریکا به ارزش سه میلیارد دلار توسعه دادیم، تسلیحاتی بسیار پیشرفته و مدرن شامل بالگردهای آپاچی رومئو MH-۱۶.»
بنا به گزارشها، این توافق همچنین شامل خرید ۲۴ هواپیمای چندمنظوره «MH-۶۰R سی هاوک» نیز است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به منظور دیدار و رایزنی با مقامات هند روز دوشنبه وارد فرودگاه احمدآباد بزرگترین شهر ایالت گجرات در غرب این کشور شده بود و مورد استقبال کم نظیر از طرف نارندرا مودی قرار گرفت. برخی منابع خبری میگویند که میزبانی هند از ترامپ بیش از ده میلیون دلار خرج روی دست دولت هند گذاشته است.
نخست وزیر هند روز گذشته در یک ورزشگاه صدهزارنفری پر از تماشاگر از ترامپ میزبانی کرد و دو طرف برای حضار به ایراد سخنرانی پرداختند.
ترامپ طبق عادت چند سال اخیر خود در مقام ریاست جمهوری آمریکا، به محض ورود به هند به تمجید و تعریف از تسلیحات و تجهیزات آمریکایی پرداخت و آنها را «بهترین و ترسناکترین تجهیزات نظامی» در جهان خواند.
هند یکی از شرکای اقتصادی و سیاسی آمریکا محسوب میشود، با این حال تصمیم دولت دهلی نو برای خرید سامانه موشکی اس-۴۰۰ و دیگر تسلیحات نظامی از روسیه باعث نگرانی واشنگتن شده است.
دولت آمریکا از هند خواسته از خرید سامانه اس-۴۰۰ صرف نظر کند و به جای آن سامانه آمریکایی پاتریوت بخرد. اما دهلی نو تاکید کرده است که خرید سامانه اس-۴۰۰ متناسب با نیازهای تسلیحاتی این کشور است و قصد ندارد از خرید آن صرفنظر کند.