کد خبر:۸۳۰۸۱۷
گزارش ویژه مقابله با کرونا| بخش دوم؛

بحران کمبود اقلام بهداشتی مقابله با کرونا تمامی دارد؟ / تولید حداکثری توزیع حداقلی!

بعد از یک هفته از شیوع بیماری کرونا در ایران و وعده‌های مکرر مسئولین برای تامین نیاز مردم، اما همچنان کمبود امکانات بهداشتی همچون ماسک و مواد ضدعفونی کننده در کشور محسوس است.
احدیان

بحران کمبود امکانات مقابله با کرونا تمامی دارد؟ / چرا تولید می‌شود، اما توزیع نه؟! / وزارت بهداشت پاسخگو نیست!

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- سینا احدیان؛ بیش از یک هفته است که از شیوع ویروس کرونا در ایران می‌گذرد. از همان ساعات اول ضمن افزایش شدید تقاضا برای اقلام بهداشتی و پیشگیری از ابتلا به کرونا از جمله ماسک، دست کش و مواد ضدعفونی کننده، تهیه‌ی اقلام مذکور برای مردم سخت و حتی غیر ممکن شد.


گزارش ویژه مقابله با کرونا بخش اول؛


بعد از گذشت ۴۸ ساعت در اوایل هفته جاری تا همین امروز تهیه‌ی اقلام بهداشتی مذکور برای عامه‌ی مردم و حتی خواص تقریبا غیر ممکن شد و موج انتقادات در فضای مجازی را رقم زد. بررسی‌های میدانی و گزارش‌های واصله حاکی از آن است که برخی مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها نیز با کمبود و جیره بندی ماسک و محلول‌های ضد عفونی کننده مواجه شده اند.

جهانگیری: دولت تدابیر لازم را برای تامین مایحتاج بهداشتی اتخاذ کرده است!

بحران کمبود امکانات مقابله با کرونا تمامی دارد؟ / چرا تولید می‌شود، اما توزیع نه؟! / وزارت بهداشت پاسخگو نیست!

محمود صادقی: آقای جهانگیری یک نفر را بفرستید داروخانه ببینید چه خبر است!

بحران کمبود امکانات مقابله با کرونا تمامی دارد؟ / چرا تولید می‌شود، اما توزیع نه؟! / وزارت بهداشت پاسخگو نیست!

ضرغامی: حداقل ها را فراهم کنید!

بحران کمبود امکانات مقابله با کرونا تمامی دارد؟ / چرا تولید می‌شود، اما توزیع نه؟! / وزارت بهداشت پاسخگو نیست!


در کنار ضعف در تامین و توزیع اقلام بهداشتی، اما خبر‌هایی منتشر شد که بیش از پیش موجب نارضایتی افکار عمومی گردید. اینکه چرا در اوج کمبود امکانات بهداشتی و محدودیت کیت‌های آزمایشی نمایندگان مجلس با اینکه در سلامت به سر می‌برند و هنوز علائمی ندارند به بیمارستان مراجعه کرده و تست کرونا می‌دهند و از آن طرف هم برایشان اقلام و بسته‌های کامل بهداشتی تخصیص داده می‌شود اکر مصداق تبعیض نیست پس چیست؟!

 

مردم  شرایط سخت بیماری را تحمل می کنند اما تبعیض قابل پذیرش نیست!

بحران کمبود امکانات مقابله با کرونا تمامی دارد؟ / چرا تولید می‌شود، اما توزیع نه؟! / وزارت بهداشت پاسخگو نیست!

 

معاون وزیر ارتباطات هم به تازگی از فروش اینترنتی اقلام بهداشتی برای جلوگیری از سودجویی خبر داد

بحران کمبود امکانات مقابله با کرونا تمامی دارد؟ / چرا تولید می‌شود، اما توزیع نه؟! / وزارت بهداشت پاسخگو نیست!



در هر حال از روز سوم انتشار خبر شیوع کرونا وزارت صنعت و دیگر مسئولان کشوری از جمله معاون اول رئیس جمهور تا همین امروز اعلام می‌کنند که همه‌ی امکانات تولیدی برای تامین نیاز کشور در حوزه اقلام بهداشتی بسیج شده است و منشکلی برای تامین بازار نداریم و حتی نیازی به واردات نیست!

از سوی دیگر وزارت بهداشت اعلام کرد که ضمن برداشتن ممنوعیت واردات هر کسی بتواند از این دست اقلام بهداشتی وارد کشور کند از حمایت دولت و حتی تخصیص ارز دولتی برخوردار خواهد شد.

در کنار این‌ها باید اقلام حدود ۱۰ میلیونی ماسک و دستکش و یک تا دو میلیونی محلول‌های ضدعفونی که در همین هفته‌ی گذشته از محتکران کشف شده است و اعلام می‌شود که رایگان توزیع می‌گردد را نیز در نظر بگیرید.

همه برای تامین اقلام بهداشتی بسیج شدند

بحران کمبود امکانات مقابله با کرونا تمامی دارد؟ / چرا تولید می‌شود، اما توزیع نه؟! / وزارت بهداشت پاسخگو نیست!

 


رئیس ستاد اجرایی خبر داد؛


در مجموع وزارت صمت مسئول تولید و وزارت بهداشت مسئول توزیع امکانات بهداشتی شدند و در عین حال که ادعا‌های مذکور را اعلام کردند،اما متاسفانه همچنان کمبود و نایابی ماسک و مواد ضد عفونی کننده و دستکش به دلایل مختلف از جمله احتکار، ناکارآمدی شبکه توزیع، ضعف در پیش بینی شرایط موجود و قاچاق صادراتی به یکی از معضلات جدی و دغدغه‌های اصلی مردم در مبارزه با ویروس کرونا تبدیل شده است.

در این رابطه چند سوال اساسی وجود دارد:

۱-چرا بعد از گذشت بیش از یک هفته دسترسی برای تهیه اقلام بهداشتی از طرف عامه‌ی مردم و حتی برخی بیمارستان‌ها در نقاط مختلف کشور همچنان سخت و حتی ناممکن است؟!


۲- وزارت صمت ادعا میکند که ظرفیت تولید کفاف تامین نیاز مردم را می‌دهد و نیازی به واردات نیست، وزارت بهداشت هم اعلام کرد مشکلی نداریم و از شنبه اقلام بهداشتی رایگان توزیع می‌شود، اما اتفاقی نیفتاد و توزیع عمده‌ای صورت نگرفت، از طرفی عده‌ای معتقدند سیستم ناکارآمد توزیع و کنترل علت این نایابی است! در این خصوص چه اقداماتی انجام شده است؟ تکلیف چیست؟ چه باید بشود؟!

۳- بعد از سه روز وزارت بهداشت اعلام کرد که از تولید و واردات از هر لحاظ برای تامین بازار و نیاز مردم حمایت می‌کنیم، حمایت‌ها به چه صورت است؟! واردات این اقلام به طور کلی آزاد اعلام شده است، اما روند ثبت سفارش و مسائل ارزی، واردات را وارد پروسه‌ی طولانی مدت کرده و در این شرایط بحرانی و برای کوتاه مدت عملا فرقی با ممنوعیت واردات ندارد! تکلیف چیست؟!

۴- سیستم توزیع وزارت بهداشت با توجه به ممنوعیت فروش داروخانه‌ها و نداشتن محصولات برای ارائه رایگان چیست؟ مردم از کجا باید تهیه کنند؟

۵- با این شرایط تاجر نمیداند قرار است از چه طریق و به چه قیمتی محصول وارداتی را عرضه کند! در این رابطه چه پاسخی وجود دارد؟

۶- بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از این اقلام به دلیل گسترش تقاضای جهانی توسط سودجویان به صورت قاچاق صادر می‌شود! برای جلوگیری از این مسئله چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟!
 
۷- چرا با توجه به شرایط اضطراری موجود مثل تامین کالا‌های اساسی برای تنظیم بازار واردات صورت نمی‌گیرد؟


برای رسیدن به پاسخ سوالات فوق سراغ فدراسیون واردات اتاق بازرگانی ایران و دو وزارتخانه صمت و بهداشت رفتیم. همانطور که در گزارش قبلی نیز اعلام شد متاسفانه همچنان کیانوش جهانبخش؛ رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت پاسخگو نیست. همچنین به منظور بررسی چرایی عدم واردات ماسک و ضدعفونی کننده با سیامک پیربابایی؛ نایب رئیس فدراسیون واردات اتاق بازرگانی ایران تماس گرفتیم. همچنین برای رسیدن به جواب سایر سوالات به کیوان گردان؛ مدیرکل دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صمت که مسئول تقویت واحد‌های تولیدی اقلام بهداشتی در بحران کرونا از سوی این وزارتخانه شده‌ است مراجعه کردیم که در ادامه لینک این گفتگوها تقدیم می‌شود.

گفتگو با نایب رئیس فدراسیون واردات ایران:

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۸
چقدر اونهایی که احتکار میکنن پست و بی غیرتند
چقدر اونایی که حمله میکنن برای خرید و گیرآوردن بیشتر کم عقل
اولی که مشخصه دومی هم نمیفهمه با کمبود امکانات برای عموم جامعه خطر مبتلا شدن خودش و عزیزانش بالاتر میره!
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۵
اقا شما به اینا بگید نمیخواد جلوی کرونا بگیرید ، شما همون جلو گرون فروشی احتکارو بگیرید کرونا خودش برگاش میریزه میره
0
0
ناشناس
Germany
۰۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۷
بابا ملت به مردم رحم نمی کنید به خودتون رحم کنید، مثلا "سیر" هفته ای دو حبه برای سلامت و افزایش ایمنی بدن کافیه ولی مصرف بیشترش باعث کاهش فشار خون، سرگیجه، آلرژی، خونریزی غیرقابل پیش بینی، سوزش و زخم معده، سردرد و ایجاد حمله ی میگرنی، اگزما، اختلال در بینایی و ... میشه ضمن اینکه سیر با تعدادی از داروها تداخل داره، حتی اگر هیچ عوارضی هم برای فرد نداشته باشه مصرف بیش از حدش هیچ فایده ای برای شخص نداره یعنی کاه بخوری با سیر هیچ فرقی نداره، دومین چیز لیمو ترش و لیمو شیرین یا همون ویتامین ث، که در بدن ذخیره نمیشه و مصرف روزانه 60 میلیگرم برای یک فرد بالغ کافیه و مصرف زیادتراز حدش ضمن اینکه تبدیل به ادرار میشه باعث ایجاد سنگ کلیه، تهوع و اسهال هم میشه درضمن شما با مصرف مرکبات، فلفل سبز، کلم بروکلی، سبزیجات برگی شکل سبز، کیوی، کلم، اسفناج، سیب زمینی و ... بدنتون ویتامین C کافی رو دریافت میکنه و با مصرف بیش از حد ضمن عوارضی که گفتم فقط کود شیمیایی، سموم و مواد آفت کش باقی مانده در محصولات رو به بدنتون وارد می کنید و خودش آسیب به سیستم ایمنی بدن میزنه جهت اطلاع تون 100 گرم لیمو ترش بیش از 50 میلیگرم ویتامین c داره و مورد بعد زنجبیل هست که یک خطر جدی برای خانم های باردار به حساب میاد و مصرف بیش از حدش علی رقم ایجاد آلرژی و مشکل در تنفس و تورم لب، خشکی پوست، اختلال در فشار خون هم از عوارض مصرفش هست ضمن اینکه اگر زنجبیل مصرف کرده باشید و خدایی نکرده حادثه ای براتون پیش بیاد با گروهی از داروها مخصوصا داروهای پر کاربرد در اعمال جراحی تداخل داره.
استفاده از ماسک بی دلیل هم به دلیل اینکه اعتماد کاذب ایجاد می کنه احتمال سرایت ویروس رو در شما بالا میبره ضمن اینکه شاهد بودم مردم دائما ماسک رو با دست جابجا می کنن و یا آلودگی رو از دست به ماسک که محیط مربوط و مناسب رشد انواع باکتری و ویروس داره منتقل می کنن و یا از ماسک به دست و بعد از اون به چشم و بینی و دهان منتقل می کنن، بهترین کار فقط شستشوی دست یا استفاده از دستکش و شستشوی دست هست و این رو هم بدونید که حتی دستکش های لاتکس هم صددرصد ایزوله نیستن، ای کاش اون کسی که این اقلام رو برای مردم تجویز کرد و دست به دست چرخید این عوارض مصرف بیش از حد رو هم میگفت که مردم فکر نکنن هر چی از زمین رشد کرد هر چقدر بخوریم سالمه!!!
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار