سفارت ایران در کرواسی در بیانیهای اعلام کرد: جامعه بین المللی باید برای مقابله با ویروس کرونا که یک تهدید جمعی است، متحد عمل کند و شرم آور است اگر از آن به عنوان ابزاری سیاسی برای ایران هراسی استفاده شود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سفارت جمهوری اسلامی ایران در کرواسی در پی شیوع کرونا و در بیانیهای مطبوعاتی به تشریح اقدامات دولت ایران در مقابله با ویروس کرونا پرداخت.
در این بیانیه آمده است: از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور چین، جمهوری اسلامی ایران با توجه به سرعت شیوع و چگونگی گسترش آن، راهکارهای مقابلهای را در دستور کار قرار داد. زیرا سلامت عمومی و اجرای مقررات بین المللی بهداشت (IHR) تضمین سلامت جامعه جهانی بسیار حائز اهمیت است. سازمان بهداشت جهانی بارها توانایی ساختاری و اجرایی ایران در حفاظت از سلامتی شهروندان و مبارزه با بیماریهای فراگیر را ستایش کرده است.
این بیانیه میافزاید: همزمان با شیوع بیماری از چین (اول بهمن ۹۸) بلافاصله ۹ ایستگاه کشوری کنترل کرونا با ۱۲ کمیته بین بخشی در وزارت بهداشت ایران ایجاد و جلسات منظم روزانه برگزار شد. اطلاعات جدید هر روز ساعت ۱۳ منتشر میشود و لذا تا این لحظه مجموعا ۲۴۵ مورد ابتلای قطعی گزارش شده، ۲۶ نفر از بیماران جان خود را از دست داده اند و ۵۴ نفر نیز در روند بهبودی قرار گرفته اند. باید توجه داشت که طبق استانداردهای جهانی مرجع اعلام آمار در مورد ویروس کرونا، فقط وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران است و وقتی مقامات ایران از ابتلای خودشان به ویروس کرونا خبر میدهند، این نه تنها پنهانکاری نیست، بلکه به دلیل بازتاب گسترده و جهانی آن، نمادی مهم از «بیان حقیقت» است.
سفارت ایران در زاگرب خاطرنشان کرده است: ایران بر اساس مسئولیتی که در چارچوب مقررات بین المللی بهداشت بر عهده کشورها گذاشته شده، اطلاعات را بهنگام با کشورهای دیگر به اشتراک گذاشته و لذا انتظار دارد سایر کشورها نیز به تعهدات خود پایبند باشند و به اجرای جمعی مقررات بهداشتی و به بیماران کمک کنند.
این بیانیه میافزاید: ایران همچنین از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت دعوت کرده تا از اقدامات بهداشتی و درمانی در مسیر مبارزه با ویروس کرونا بازدید و هرگونه مشاوره و تجربه دیگر کشورها در این زمینه را در اختیار ایران قرار دهند.
در این بیانیه آمده است: «کرونا» نشان داد که تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی دولت آمریکا علیه ملت ایران، تهدیدی برای بهداشت بین المللی نیز به حساب میآید. این ویروس تاکنون مردم بیش از ۴۰ کشور را درگیر خود ساخته و در این میان، تحریمهای آمریکا دسترسی مسئولان بهداشتی و مردم ما به امکانات و لوازم بهداشتی را با تاخیر مواجه ساخته است.
در پایان این بیانیه آمده است: جامعه بین المللی باید برای مقابله با ویروس کرونا که یک تهدید جمعی است، متحد عمل کند. شرم آور است اگر به عنوان ابزاری سیاسی برای «ایران هراسی» از آن استفاده شود.