کد خبر:۸۳۱۲۶۵
گزارش ویژه|

کرونا، سلاح کشنده آمریکایی یا بیماری انسان-حیوان؟ / گلوگاه اقتصاد اژدهای زرد در گرو یک ویروس!

زمانی که بحث بیوتروریسم مطرح می‌شود همین دستکاری‌ها در ژنتیک ویروس با ایجاد تلفات جانی اقتصادی و زیستی به راحتی به عنوان تهاجم و دشمنی برای یک کشور مورد استفاده قرار گیرد.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو- محمد جهانگیری؛ کرونا بیماری که شاید نامش جدید است ولی این بیماری سابقه‌ای بلند و طولانی مدت دارد، و بین انسان و حیوان مشترک بوده به طوری که عامل ۱۵ درصد سرماخوردگی‌های معمولی را کرونا تشخیص می‌دادند. در سال ۲۰۰۳ با یک جهش ژنی در این بیماری مواجه بودیم که این بیماری را تبدیل کرد به کرونا ویروسی که عامل سارس بود (سندروم حاد تنفسی) که حدود ۸ هزار مبتلا و نزدیک به ۸۰۰ نفر قربانی برجای گذاشت.

در سال ۲۰۱۲ این بیماری، اما با شکل جدید به نام مِرس در عربستان ظهور کرد، دستکم ۵۷۳ مبتلا ۲۵ کشته بر جای گذاشت که تقریبا درصد کشندگی آن به ۳۵% می‌رسد و آخرینش تا به حال همین ویروسی است که به اسم کرونا نُوِل شناخته می‌شود که در حال حاضر در جهان به شکل عجیبی پخش شده و هر روز بر تعداد مبتلایان و قربانیان آن افزوده می‌شود.

معمای ایالات متحده در پخش ویروس کرونا
گمانه زنی‌های بسیاری در مورد حمله بیولوژیکی آمریکا به وسیله کرونا به چین به گوش می‌رسد این تحلیل‌ها در حالی زمزمه می‌شود که حدود ۱۰ سال پیش فیلمی در هالیوود ساخته می‌شود که بر اساس آن ویروسی به همین شکل و شمایل در چین منتشر می‌شود. برخی از کارشناسان معتقدند که در گذشته چنین ذهنیتی در آمریکا وجود داشته و به همین دلیل است که این فیلم ساخته شده است.

این جنگ بیولوژیکی اولین اتفاق رقم خورده در جهان نبوده بلکه در جنگ ایران و عراق اروپاییان با فروختن تسلیحات شیمیایی و بیولوژیکی به عراق باعث مسمومیت‌های شیمیایی مردم ایران شدند و با فروش دارو‌های پادزهر به کشور ما برای خودشان ثروت کلانی دست و پا کردند.

سردار جلالی رییس سازمان پدافند غیر عامل در سال ۹۶ به گفتگو با رسانه‌ها در مورد حوزه پدافند زیستی دستکاری ویروسی و ژنتیک پرداختند و گفت: گاهی این بررسی‌ها برای توسعه علم به کار می‌رود، اما زمانی که بحث بیوتروریسم مطرح می‌شود همین دستکاری‌ها در ژنتیک ویروس با ایجاد تلفات جانی اقتصادی و زیستی به راحتی به عنوان تهاجم و دشمنی برای یک کشور مورد استفاده قرار گیرد.

وی در ادامه در مورد دستکاری شدن ویروس ابولا خبر داد و تصریح کرد: یکی از استناد‌های موجود برای اثبات این ادعا، نبودن ثلث اولیه این بیماری در دنیا بوده است به گونه‌ای که در در این مورد هیچ گزارش ثبت شده‌ای مبنی بر ابتلا به ویروسی به نام ابولا وجود نداشت، ولی به یکباره این ویروس پیدا می‌شود.
در واقع در چنین دستکاری‌هایی زمانی که ساختار سلول ویروسی را باز می‌کنند از طریق علم ویروس شناسی و ژنتیک همه قابلیت‌های آن چه از نظر دما و چه از نظر برد جغرافیایی برای توسعه و انتشار آن، مورد بررسی قرار می‌گیرد که نتیجه آن ابتلا سریع و کشتار به شکل بیماری مهلک می‌شود، وضعیتی که به خوبی یکی از نمونه‌های بیوتروریسم می‌تواند محسوب شود.

کارشناسان معتقدند در حقیقت انتشار چنین بیماری دست مایه حمله بیوتروریسم آمریکا به کشور چین برای تضعیف از بین بردن بازار داغ توریست و گردشگری در این کشور بوده، زیرا هم اکنون دنیا به سمتی در حال حرکت است و متاسفانه تهدیدات زیستی از طریق دستکاری‌های ویروسی تبدیل به یک سلاح برای برخی کشور‌ها شده است.

حملات بیوتروریسم‌ می‌تواند به عنوان یک تهدید اقتصادی برای فروش انواع دارو‌ها و واکسن‌ها برای بیماری مورد نظر به کار گرفته شود موضوعی که باز هم در جریان انتشار سارس در چین شاهد آن بودیم.

قرنطینه برای قبل از جنگ جهانی اول است؟
با شیوع کرونا کشور چین به اجبار تدابیری را برای کنترل گسترش این بیماری اندیشید و با قرنطینه کردن چندین شهر و اعمال محدودیت‌هایی در رفت و آمد و تردد، قصد دارد از گسترش بیشتر این بیماری جلوگیری کند.
تنها راه جلوگیری از این بیماری جلوگیری از شیوع آن است حال ممکن ست به وسیله حکومت (قرنطینه شهر) یا به وسیله خود افراد (اصول خود مراقبتی) باشد.
این محدودیت علاوه بر نشان رفتن اقتصاد کشور چین کشور‌های اطراف را هم درگیر می‌کند، زیرا این اتفاق در آستانه سال نو چینی رخ داده و صنعت گردشگری این کشور را دچار اختلال کرده است البته این تنها مشکل کشور چین نیست بلکه این کشور در تازه‌ترین توافق تجاری که با ایالات متحده داشته تعهد کرده است که ۲۰۰ میلیون دلار کالا و خدمات آمریکایی خریداری کند.

بهم ریختگی اقتصادی در چین و کشور‌های همسایه
با توجه به بستن مرز‌های هوایی چین و تردد نکردن افراد به خارج از چین آن هم در نزدیک سال نوی چینی عواقب جدی را هم برای چین و هم برای کشور‌هایی که بخشی از درآمد آن‌ها از صنعت گردشگری است را به دنبال دارد.

در زمان شیوع ویروس سارس، چین تنها ۴٫۲ درصد از اقتصاد جهانی را تشکیل می‌داد و در ۱۸ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان نقش داشت. تا سال ۲۰۱۸، سهم چین از اقتصاد جهان به ۱۵٫۸ درصد رسید و ۳۵ درصد از رشد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص می‌داد.

نرخ رشد اقتصادی چین در سه ماهه اخر سال گذشته ۶ درصد بوده اتفاقی که در سه دهه اخیر بی سابقه بوده و تمام این مشکلات را نمیتوان با سال۲۰۰۳ چین مقایسه کرد چراکه سهم چین در اقتصاد جهانی در آن زمان فقط ۵ درصد بوده، اما هم اکنون نزدیک به ۱۵درصد است.
نشریه فایننشیال تایمز در گزارش ماه پیش خود نوشت اقتصاد ژاپن و تایلند به عنوان دو کشوری که بیشترین توریست چینی را می‌پذیرند نیز احتمالا تحت تاثیر قرار گیرد.
یوکی تاکاشیما اقتصاددان ژاپن درباره تاثیر گسترش ویروس کرونا در صنعت گردشگری کشورش معتقد است با توجه به محدودیت‌های مسافرتی اخیر چینی‌ها دستیابی به هدف ۴۰ میلیون گردشگر در سال ۲۰۲۰ برای ژاپن بسیار دشوار خواهد بود.
به گفته این اقتصاددان تاثیر کم شدن سفر‌های چینی‌ها در ژاپن فراتر از هتل‌ها رستوران‌ها و مقاصد گردشگری خواهد بود چراکه گردشگران چینی به طور ویژه برای خرید کردن به ژاپن سفر می‌کنند.
وزارت گردشگری تایلند نیز نسبت به خسارت ۱.۶میلیارد دلاری این کشور سخن گفته است حتی گردشگری استرالیا که در پی بحران آتش سوزی‌های اخیر دچار خسارت شده نیز به نظر میرسد از تأثیرات معضل کم شدن گردشگران چینی در امان نباشد.
با توجه به این که شمار گردشگران چینی استرالیا در ۶ سال اخیر به دو برابر رسیده حدود ۱۵ درصد از گردشگران خارجی استرالیا را شهروندان چینی تشکیل می‌دهند.

اقتصاد کشور‌های دیگر مانند هنگ‌کنگ، ویتنام، سنگاپور و فیلیپین که بخش زیادی از تولید ناخالص داخلی شان را مدیون صنعت توریسم هستند نیز تبعات همه گیر شدن ویروس کرونا را احساس خواهند کرد محدودیت سفر احتمالاً کشور چین را نیز برای عمل به تعهداتش مبنی بر خرید کالا و خدمات بیشتر از ایالات متحده به دردسر خواهد انداخت.

از قطع ارتباط هوایی تا تلاطم بازار بورس جهانی
بسته شدن مرز‌های هوایی و قطع ارتباط هوایی چین و کشور‌های دیگر امری نیست که به راحتی بتوان از آن گذشت این ارتباط در حالی است که فقط بیش از ۵۰ پرواز بین المللی از ۲۰ کشور روزانه در ووهان می‌نشست و پرواز می‌کرد این اتفاق قطعاً ضربه سختی به بدنه‌ی شرکت‌های هواپیمایی و سهام آن‌ها در بازار بورس خواهد زد البته این فقط بازار بورس چین نبوده که دچار تنازل شده بلکه کشور‌هایی مثل ژاپن و ایالات متحده هم دچار این نزول شده‌اند.
در بورس وال استریت شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که هر۳ شاخص مهم بورسی در سطح پایین‌تری از روز قبل خود بسته شدند. چنانکه در یک روز شاخص بورس آمریکا بیش از 250 میلیارد دلار ضرر مالی برای غول‌های اقتصادی این کشور در پی داشت.

در بازار بورس چین شاخص شانگ‌های کامپوزیت با سقوط سه واحدی مواجه بود، در بازار بورس ژاپن شاخص تاپیکس نزولی بود همچنین در بازار طلای سیاه هم روند قیمت‌ها کاهشی بود، به گزارش بلومبرگ هر بشکه نفت با کاهش دو درصدی فروخته شد.

در سال ۲۰۰۳ چین در حدود ۹ ماه موفق به مهار بیماری سارس شد این در حالی است که این بیماری به بیش از ۲۷ کشور منتقل شده بود، حال سوال این است آیا چین و دیگر کشور‌های مبتلا قادرند در مدت زمان بسیار کمتر از سارس، کرونا نُوِل را مهار کنند یا خیر؟!
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار