آخرین اخبار:
کد خبر:۸۳۱۲۹۰
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

ساجدی: هدف وزیر دفاع آمریکا از سفر به کابل مهار طالبان بود / آمریکا چاره‌ای جز خروج از افغانستان نخواهد داشت

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: بعد از سقوط هواپیمای آمریکایی توسط طالبان خطر بزرگ برای آمریکا وجود داشت و آن اینکه طالبان اهرمی در دست مقاومت است و برای جلوگیری از این اتفاق ایالات متحده باید یک قدم برمی‌داشت و مانع وقوع آن می شد.

ساجدی: طالبان خطر بزرگی برای آمریکا و اهرمی در دست مقاومت است / بالاخره آمریکایی‌ها باید از افغانستان خارج شوند

محمد ساجدی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ورود وزیر دفاع آمریکا به کابل و امضای بیانیه مشترکی بین وزیر دفاع این کشور و اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان مبنی بر پایان جنگ میان دو کشور گفت: این اتفاق دو بعد دارد یکی بعد داخلی افغانستان و دیگری بعد خارجی آن است اخیرا شواهد میدانی حکایت از آن دارد که سوریه در حال پیشروی‌های جدی است و در ادلب دستاورد‌های بزرگی کشف شده است از سوی دیگر این روند در افغانستان نیز به چشم می‌خورد.

وی ادامه داد: بعد از سقوط هواپیمای آمریکایی توسط طالبان یک خطر بزرگ برای آمریکا وجود دارد و آن اینکه طالبان اهرمی در دست مقاومت شود و برای جلوگیری از این اتفاق ایالات متحده باید یک قدم به جلو بردارد و مانع وقوع این اتفاق شود.

ساجدی با اشاره به اختلافات موجود بین عبدالله – عبدالله و اشرف غنی بر سر آینده افغانستان گفت: بر این اساس بنا شده که افغانستان تجزیه و دو دولت تشکیل شود تجزیه افغانستان اگرچه به سود آمریکا خواهد بود، اما آمریکایی‌ها برای اینکه خود را از این اتفاق مبرا کنند در نما و ویترین بین الملل به دنبال آن هستند که مانع از این اتفاق شوند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به دور قبلی انتخابات برگزار شده در افغانستان و با هدف تجزیه این کشور گفت: در دور قبلی نیز این روند (یعنی تجزیه افغانستان) با وساطت روسای جمهوری فرانسه و پاکستان عملیاتی نشد.

وی تصریح کرد: سفر وزیر دفاع آمریکا به افغانستان علاوه بر مهار طالبان هدف ممانعت از تجزیه افغانستان را نیز خواهد داشت.

ساجدی یادآور شد: به اضافه اینکه قرارداد امضا شده بین دو طرف در حقیقت فراهم کننده خواست ترامپ است که بالاخره آمریکایی‌ها باید آن را اجرا و از افغانستان خارج شوند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: اختلاف طالبان و آمریکا بر سر این بود که طالبان مدعی بود که آمریکایی‌ها اول باید از افغانستان خارج شوند بعد این قرارداد امضا شود و آمریکا معتقد بود اول این قرارداد باید امضا شود و بعد ما از خاک افغانستان خارج خواهیم شد، اما در شرایط فعلی بنا بر این شد که یک تصمیم بینابینی گرفته شود یعنی همزمان با امضای این قرارداد اولین گروه از سربازان آمریکایی از افغانستان خارج شوند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار